Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yllättävän elämyksellinen Málaga

Espanjan Aurinkorannikko herättää monessa vähänkään eksotiikkaa tavoittelevassa matkailijassa lähinnä kulmien kohotuksia. Mitä kiinnostavaa matkailija voisi täältä löytää, rantojen ja auringon lisäksi? Eipä ollut tämä kohde omankaan listani kärkipäässä, koska mielikuvat Málagasta muodostuivat lähinnä rantaturistien kansoittamien Suomi-baarien varaan. Nyt jälkikäteen lähes nolottaa, kuinka väärässä olinkaan!

Vaikka lähdinkin matkaan työn merkeissä, ehdin viikon reissuni aikana koluta Málagan niin läpikotaisin, ettei kaupungin viehätysvoiman salaisuus jättänyt epäilystäkään. Matkailuun liittyvien ennakkoluulojen murtamisen merkeissä keräsin tähän postaukseen 5 iloista yllätystä, jotka tekivät omasta vierailustani elämyksen. Toteutin matkan lokakuussa, jolloin kuumin sesonki oli jo takanapäin ja kaupungista pääsi nauttimaan ilman tungosta.
 

1. Kaupungin kauneus

Málaga oli värikylläisyydessään ilo silmälle. Ja miten siistiä kaikkialla oli! Kaupungissa käveli mielellään ihan vain haahuilemassa ja ihmettelemässä kauniita rakennuksia, rantabulevardia ja värejä, joita lähes poikkeuksetta aurinkoinen sää toi esiin. Kapeita kujia ja leveitä bulevardeja tallatessa iltapäivät kuluivat nopeasti ja vastaan tuli monia ihania kuppiloita, joihin istahtaa lepuuttamaan jalkoja.
 

2. KattoterassitMálagassa on useampia ihania kattoterasseja, jos vain osaa etsiä. Kuvissa näkyvä Marriott Malaga Palacio -hotellin kattoterassi löytyi Airbnb-hostin ystävällisen suosituksen ansiosta. Lähellä rantaa sijaitsevan hotellin katolle oli vapaa pääsy, vaikka ei hotellissa majoittunutkaan. Opasteet katolle eivät olleet hissien jälkeen kummoiset, mutta perille pääsee kun vain kipuaa rohkeasti ylöspäin. Näkymät katolta olivat ilta-aikaan upeat, eikä ruuhkaa ainakaan arki-iltana ollut. Tunnelma oli rento eikä baaritiskille tarvinnut jonotella.
 

3. RuokaKattoterasseista pääsemmekin ruoan pariin. Täytyy myöntää, että Espanjasta puhuttaessa tämä osa ei kyllä tullut suurena yllätyksenä. Mutta en silti osannut odottaa, että Málagan kokoisesta kaupungista löytyisi niin monipuolinen, runsas ja monin paikoin tasokas ravintolatarjonta.

Omaksi suosikikseni muodostui majapaikan läheltä löytynyt pikkuruinen gastrobaari Gastronauta, joka tarjosi tapaksia modernilla twistillä. Ja kun Málagan alueella puhutaan tapaksista, ei puhuta mistään pikku suupaloista, vaan ihan reippaan kokoisista annoksista. Riittävä määrä isonkin nälän taltuttamiseen oli yleensä 3-4 annosta.
 

4. MaailmanpyöräHarkitse kyytiä maailmanpyörässä, kun haluat upean näkymän kaupunkiin yläilmoista. Jätä väliin, jos ajatus oleskelusta heiluvassa lasikopissa 70 metrin korkeudessa nostaa kylmän hien pintaan.

Mirador Princess -maailmanpyörä on Málagan uusimpia nähtävyyksiä ja sijaitsee satamassa rantabulevardin päässä. Noin 15 minuutin kyyti maksoi lokakuussa 2018 10 euroa, joskin käytössä oli myös hyvin väljästi määritelty ”perhealennus”, jota tarjottiin, mikäli seurueessa vaikutti olevan porukkaa ainakin kahdessa sukupolvessa. Itse testasin maailmanpyörän päiväsaikaan, mutta illallakin tämä on varmasti hieno!
 

5. Liikuntamahdollisuudet

Viikon lomalla tulee tarve päästä välillä tekemään muutakin kuin kävelemään. Málagan ulkopuolelta löytyy toki jos jonkinlaista golf-resorttia ja muuta aktiviteettipuistoa, mutta itselläni ei ollut mielenkiintoa lähteä kaupungista näiden takia, vaan etsin liikuntamahdollisuuksia läheltä.

Hieman pilvinen sunnuntaipäivä kului mukavasti pyörän satulassa. Neljän tunnin vuokra perusvarustellusta kaupunkipyörästä ja kypärästä oli huokeat 7 euroa. Pyörävuokraamo löytyi sataman kupeesta, läheltä aiemmin mainittua maailmanpyörää. Rantaa pitkin kulkee helppo, tasainen ja kaunis pyöräreitti ohi Malagueta-rannan ja monien muiden, pienempien ja suurempien rantojen. Näin lokakuussa rannat olivat tyhjillään ja rantabulevardilla pääsi muutamia ruuhkaisempia kohtia lukuun ottamatta etenemään fillarilla varsin vapaasti.

Pyöräilyn lisäksi Málaga tarjoaa muutakin haastetta pohjelihaksille, kuten kiipeämisen korkean mäen huipulla sijaitsevalle Gibralfaro-linnoitukselle. Linnoitus itsessään ei ollut mielestäni kovin kummoinen, mutta maisemat matkan varrella palkitsivat kiipeämisen vaivan.
 
+ ekstravinkki: Málagan lähistöllä sijaitseva, vuoren rinteeseen rakennettu El Caminito Del Rey -polku on kuvien ja kaiken kuulemani perusteella vierailun arvoinen paikka, joka kuitenkin oli oman visiittini aikana valitettavasti sääolosuhteiden vuoksi suljettuna. Ehkä jollain muulla käy tämän kanssa parempi tuuri! Paikka on sen verran suosittu, että sisäänpääsy kannattaa sesongin ulkopuolellakin varata useita viikkoja etukäteen polun nettisivuilta.
 
Tuleeko sinulle mieleen matkakohteita, jotka ovat ennakkoluuloista huolimatta päässeetkin yllättämään positiivisesti?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Piyya lauantai, 1 joulukuun, 2018 at 09:27

  Kartoin aurinkorannikkoa pitkään, kunnes sitten tuli ostettua matka sinne. Sillä matkalla käynti erityisesti Malagassa jäi kaivelemaan ja sinne haluaisin uudestaan. Kaikki nuo sinun mainitsemat jutut kelpaa myös minulle ja sitten vielä hyvät junayhteydet monelle kivalle päiväretkelle lähistölle.

  • Reply Noora lauantai, 1 joulukuun, 2018 at 18:35

   Malaga on tosiaan ihan itsessään matkan arvoinen kohde, vaikka monet sen taitavat katsastaa päiväretkellä Fuengirolasta tai muista lähiseudun lomakohteista. Nuo päiväretket Malagan ulkopuolelle jäivät aikataulusyistä itseltäni toteuttamatta, mutta ihan junamatkan päästä löytyisi kyllä varmasti monia mielenkiintoisia kohteita.

 • Reply espanjaan maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 22:12

  Saanko lisätä vielä näiden lisäksi yhden syyn ihastua Malagaan? Calle Larioksen jouluvalot ovat aivan vertaansa vailla. Toissapäivänä kävin taas niitä ihastelemassa. Ja toisenkin syyn voisin lisätä: Pääsiäisviikon kulkueet ovat uskomatonta nähtävää. Huonompi puoli noissa molemmissa kyllä on se, että kumpaakaan ei pääse katsomaan rauhassa. Paikalla on aina tsiljoona muutakin. Päiväretkiä muualle suosittelen minäkin. Niistä kirjoittelen jatkuvasti itsekin.

  • Reply Noora tiistai, 11 joulukuun, 2018 at 21:02

   Nuo jouluvalot ehdinkin melkein nähdä vierailullani, sillä niitä rakennettiin jo kovaa vauhtia kun lokakuussa paikalla olin. Ilmeisesti kuitenkin vasta joulukuussa pääsivät loistoonsa. Tuollaiset kulkueet ja muut erikoisemmat tapahtumat ovat kyllä aina kiva lisä matkakokemukseen, jos niiden aikaan sattuu paikalla olemaan. Barcelonassa osuin kerran keskelle kulkuetta, jossa tulitaiteilijat heittelivät soihtujaan ja nielivät tulta. Tuli kiire alta pois!

  Leave a Reply