Suomen suurin matkablogiyhteisö
Forssa Forssan seutu Kansallispuisto Kooste Suomi

Bestnine 2018 ja muita vuoden reissuja

perjantai, joulukuu 21, 2018

 

Blogin kirjoittelu on elänyt hiljaiseloa menneen vuoden. Reissutkn ovat keskittyneet pääosin Suomeen. Tosin pääsiäisen aikoihin olin Gdanskissa ja kävin tutustumassa hiekkarantaiseen Helin nimimaahan.  Hel oli päiväretken arvoinen kohde Gdanskista, jossa itse olin jo kolmatta kertaa. Vuoden toinen ulkomaan reissu vei melkein Tukholmaan. Kesäloman lopussa kaipasin jonnekin pois, joten kelluin Turusta Tukholmaan risteilyn verran ilman laivasta postumista. Lokakuussa oli vielä muutaman tunnin piipahdus Tallinnassa.

Bestnine 2018

Bestnine kuvat ovat kahta lukuunottamatta noin 10 kilometrin säteellä kotoani. Kertookohan tämä siitä, että Forssan seudulla on potentiaalia vaikka mihin? Kaksi kuvaa ovat vähän kauempaa, toinen (5.) noin 100 klometrin päässä ja toiseen (8.) onkin reilu 300 kilometriä.

 

Bestnine kuvissa ensimmäisessä ollaan alkukesäisellä Torronsuolla. Tämä kuva on otettu arki iltana työpäivän jälkeen, kun vaan kaipasi luonnon huomaan.

Toisessa kuvassa siirrytäänkin syksyisempään maisemaan. Kuvassa ollan Jokioisilla Elonkierron kupeesta lähtevällä luontopolulla.

Kolmas kuva on Forssan Vieremänkosken vanha mylly. Komea paikka.

Neljäs kuva vie työpaikan ulkoilupäivään Saaren kansanpuistoon. Toinen puoli porukasta melomassa, kun katsellaan näkymää Kaukolanharjun näkötornista. Itse ehdin jo oman melontaosuuteni suorittaa.

Viidennessä kuvassa on vuoden uusi tuttavuus Ritajärven luonnonsuojelualue Sastamalassa, joka valittiin vuonna 2017 vuoden retkipaikaksi. Ansaitsee arvonimensä monipuolisuudellaan. Itse olin retkeilemässä tuolla lokakuussa lämpimänä, mutta pilvisenä päivänä.

Kuutos kuvassa ollaan jälleen Torronsuolla. Tällä kertaa liikutaan suksilla, lunta oli vähän, mutta riittävästi.

Seitsemäs kuva vie alkuvuoteen ja Forssan Kehräämön alueeelle sunnuntaikävelylle. Kuvassa on ravintolalaiva Jannu, joka siirtyi keväällä Helsingin Hietalahdenrantaan toimimaan entisessä tehtävässä uusilla ja hiukan vilkkaammilla kulmilla. Menkää moikkaamaan Jannua, kun siellä päin liikutte!

Kahdeksas kuva on vuoden uudesta kansallispuistosta Salamajärveltä. Suoniittyä ja vanha lato helteisenä heinäkuun päivänä.

Ja viimeinen yhdeksästä pyörälemässä ekan kerran keväällä ja matka vei Loimijoen rantaan naapurikunnan puolelle.

 

Muita vuoden 2018 kotimaan seikkailuja

Kotimaassa seikkailin keväällä Seilin saarella lämpimänä toukokuun lauantaina ja kesäkuussa yövyin yhtälailla hienossa säässä Kylmäpihlajan majakalla. Molemmat kivoja reissukohteita, joihin on helppo mennä. Seiliin pääsee autotonkin helposti Turusta Aurajoen varresta lähtevällä aluksella ja Kylmäpihlajaan Raumalta Poroholman leirintäalueelta.

Hennon vihreää Selin saarta toukokuussa

Kylmäpihlajan majakka. Kiva paikka yöpymiseen. Ei tullut synkkää ja myrskyistä yötä, vaikka sitä odotinkin.

Kesälomalla ekalla viikolla kiertelin saariston rengastien autolla. Reittinä oli Naantali – Rymättylä – Nauvo – Korppoo _ Houtskari – Iniö – Kustavi – Naantali. Parhaita paloja oli mm. Iniön korkein kohta Kasberg, Mossalan leirintäalueella kulkeva luontopolku, jossa on kivaa kallioista maastoa ja hyvät näkymät merelle. Rymättylässä kiipesin myös Karhuvuorelle yhteysalusta odotellessa.  Majatalo Martta Nauvossa toimi yöpaikkanani. Ihana symppis paikka, jonka parvisaunassa saa hyvät löylyt. Toisen yön vietin teltassa Mossalan leirintäalueella.

Karhuvuorella Rymättylässä

Majatalo Martan parvisauna Nauvossa. Huippulöylyt.

Iniön korkein kohta Kasberget

Vuoden reissukohteista pitää toki lisäksi mainita neljä uutta kansallispuistoa, joissa kävin. Kesälomalla yövyn ihanan kesäisen lämpimän yön Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistossa telttaillen. Toinen telttayö kului mukavasti Salamajärven kansallispuitossa Koirasalmella. Kolmas uusi kansallipuistoni on Tiilikkajärvi Kainuun – Savon rajamailla. Tänne tein retken Vuokatista, kun olin mökkeilemässä siellä syyskuussa. Matkalla Vuokattiin kävelin luontopolun Päijänteen kansallispuistossa Pulkkilanharju kupeessa.

Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuisto aamutuimaan. Täältä löytyy myös yllättäen uimapaikka, johon olen matkalla.

 

Aamunkajo Päjänteellä

Aamukahvilla Tilikkajärvellä.

Vuosi oli kotimaa painotteinen, mutta kesä oli niin ihanan lämmin, että täällä on viihtynyt aivan mainiosti. Ja kivoja paikkoja on tullut koluttua ja löydettyä. Ensi vuosi starttaakin reissujen suhteen tammikuussa kun lähden Etelä-Afrikkaan katsomaan jellonia ja ronsuja – hyvin kelpaa kyllä antiloopit, kirahvit ja seepratkin.

Afrikan reissun kuulumisia laitan Instagramiin,

blogin Facebooksivuille ja jotain pikakuulumsia

voi löytyä myös Twitteristä .

Hyvää ja rauhallista joulua ja reissurikasta vuotta 2019.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas lauantai, joulukuu 22, 2018 at 05:52

    Ihanat Suomi retket! Rauhaisaa Joulua ja onnellista uutta vuotta 2019!

  • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, joulukuu 23, 2018 at 09:37

    Suomessa on paljon hienoja paikkoja ja kesäinen Suomi on todelakin mitä parhain retkikohde. 🙂 Oikein ihanaa reissua sulle, juttuja odotellen! Hyvää uutta vuotta 2019 myös!

  • Reply Daphnion perjantai, joulukuu 28, 2018 at 14:53

    Kotimaassa on kyllä ilo matkailla! Noista kuvista tulikin mieleeni, etten ole kerennyt pitkään aikaan viettämään päivää Forssassa.

  • Leave a Reply