Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kooste

Reissuvuosi 2017 Aasta Ööhön

maanantai, tammikuu 1, 2018

Elämäni toinen blogivuosi on takana ja sen kunniaksi kirjoittelen blogini kolmatta aakkoskoostetta reissuvuodestani. Tasan kaksi vuotta sitten kirjoitin elämäni ensimmäisen blogipostauksen,  koosteen vuodesta 2015 . Vuosi sitten vastaava juttu ilmestyi reissuvuodestani 2016  . Nyt on aika katsoa vuoteen 2017 ja samalla aloittaa kolmas blogivuoteni.

A.  Kesälomareilille lensin Air Balticin siivin Riian kautta Müncheniin. Lennot olivat ajallaan, mutta mieleen jäi sähläys Helsingissä ihmisten ylisuurten käsimatkatavaroiden kanssa. Vielä koneesta lähdetiin viemään ruumaan jättikokoista matkalaukkua, joka kyllä silmämääräisestikin ylitti sallitut mitat. Lisäksi myös portilla aika moni joutui maksamaan ja laittamaan tavarat ruumaan. Kannattaa oikeasti lukea ne ohjeet matkatavaroiden koosta ja noudattaa niitä.

B. Tämä ei voi mennnä muulle kuin Bernina Express maisemajunareitille. Upeat maisemat  ja kiva tunnelma junassa. Lisää voit lukea täältä. Bellagio Italiassa oli myös hieno kokemus Italialaistunnelmasta lukuisine turisteineen. Haluan nostaa tähän myös kotimaan kokemuksen lahtelaisesta Bistro Popot ravintolasta ja sen tryffelirisotosta.

Bellagio Italiassa

C. Comojärvi ei jätä kylmäksi, etenkään helteisinä kesäpäivinä. Yövyin Comon kaupungissa, mutta seikkailin  muuallakin järven alueella. Tässä on pakko mainita myös suloinen Chur Sveitsissä. Kiva pieni korkeiden vuorien ympäröimä kaupunki.

Markkinatunnelmaa Churissa

D. Euroopan synkkää historiaa löytyy Dachaun keskitysleiriltä. Siellä joutuu asioiden eteen, joita ei voi ymmärtää. Itse Dachaun kaupunki oli varsin viehättävä, ja jäähdyttelinkin kaupungissa hiukan tunnelmiani keskitysleiristä. Kotimaasta nostan tähän Dagmarin lähteen Raaseporissa. Kannattaa poiketa Hankoon mennessä.

Muistomerkki Dachaussa

E.  Hotelli Eder Münchenissä. Ihan kiva, mutta huoeen sijainti ei ollut paras mahdollinen. Lähellä keittiötä, joten aamiaisvalmistelujen äänet kantautui hyvin. Eckerö Linellä seilasin maaliskuussa Tallinnaan.

Maaliskuista Tallinnaa

F. Forssa toimii hyvänä tukikohtana uusille seikkailuille. Ja aina tässä lähiympäristössä on mahdollisuuksia pienemmille seikkailuille, kun ei isoja ole tiedossa.

G. Pohjanmaalta tähän poimitaan Gamla Vasa, josta monet tuntee rauniot. Itse ajelen tästä ohi yleensä Vaasaan ja pitkästä aikaa tänä vuonna pysähdyin  raunioille käveleskelemään.

H. Olin pääsiäisen aikaan Hangossa. Rakastan rantakallioita ja niitä Hangosta hiekkarantojen lisäksi löytyy. Toinen kotimaan H menee Helsingille, koska yleensä reissuni alkavat sieltä  ja välillä kaupungissa tulee seikkailtua ihan sen itsensä takia. Pieni piipahdus Haminassa.

Helsingistä lähdössä Tukholmaan putkiremonttipakolaiseksi

I. Tässä kohden mainitsen Itävallan. Se kuului tämän vuoden reissuihini yhden junanvaihdon verran Bregenzissä. Itävalta on ihana maa johon voisin taas alppeilemaan matkustaa. Tottakai tähän kohtaan sopii hyvin myös Interreil.

Intereil reissullani Bernina Express lähestymässä Tiranoa

J. Jokioinen, arjen reissukohteeni. Tosin siellä voi käydä kesäsunnuntaisin nauttimassa vaikka iltapäiväteen englantilaiseen tyyliin.

K. Konstanz, kaupunki Bodensee järven rannalla. Täällä poikkesin aamukahvilla pikaisen kaupungin kiertelyn ohessa. Kasvitieteellinen puutarha Münchenissä.

Konstanzin rakennuksia

L. Liettua uutena maana. Kesäisen Keski-Euroopan kaksi suosikkiani menee tämän kirjaimen alle suloinen Lindau ja upea Luzern. Kotimaan kohteista tämä kuuluu Loviisalle.

M. Milano ja München, jotka molemmat olivat mielestäni uuvuttavia kaupunkeja. Ihana Mainaun kukkaissaari, joka antoi virtaa ja rauhoitti. Kotimaasta tämä menee Mäntälle, jossa vietin yhden puolikkaan päivän hyvällä mielellä.

Mäntän kuvataideviikkojen antia

N. Nymphenburgin linna Münchenissä. Alueesta minulle jäi hiukan kolkko olo, mutta kannattaa jatkaa matkaa kohti kasitieteellistä puutarhaa – siitä tykkäsin.

O.  Hotelli Olympia Zürichissä. Perushotelli, jonka kylphuone oli superpieni.

P. Pilatusvuori upeine maisemineen Luzernissa.  Petäjäveden kirkko, yksi Suomen Unesco-kohteista. Porvoo ja pieni kahvihetki.  Place to Sleep hotelli Loviisassa.

Pilatusvuori Luzernissa

Q. Välillä sitä on katuja tallatessa ihan Qtamolla sijaintinsa suhteen.

R. Raaseporin läpi ajeltu.

S. Maista uusina listalleni päätyvät Saksa ja Sveitsi. Seitsemisen kansallispuisto oli tämän vuoden uusi kansallispuistotuttavuus. Kirkas-Soljasen rannalla oli rauhallinen yöpyä. Serlachius-museo Mäntässä. Svartholman linnoitussaari Loviisassa.

Svartholman linnoitus Loviisan edustalla

T. Ehkä toistan itseäni, mutta taas tuli poikettua sekä Tallinnassa että Tukholmassa. Tyrvään kirkossa pysähdyin matkan varrella. Jo ennestään tuttu Teijon kansallispuisto. Tammio Haminan edustalla. Trakai Liettuassa.

U. Upea Ulko-Tammio kotimaasta ansaitsee tämän U-kirjaimen. Tästä Itäisen Suomenlahden saaresta tuli tämän vuoden toinen uusi kansallispuistokohteeni.

Ulko-Tammio on yllättävän rehevä ulkosaariston saareksi

V. Vilna viehätti ja  viihdyin siellä joulukuussa oikein hyvin.

Vilnan aamunkoiton portti

W. Heikki Willamon valokuvanäyttely Salon veturitallilla helmikuussa.

X. Autoni XPG kuljetti minua tänä vuonna kotimaassa vähemmän kuin vuosi sitten. Kotimaan autoreissujen pohjoisin piste oli Vaasa, eteläisin Hanko, itäisin Hamina ja läntisin taitaa myös olla Vaasa.

Y. Yöretkiä mahtui tähän vuoteen yksi Seitsemisessä.

Z. Kaupunkina Zürich ei sytyttänyt, mutta hiukan kuitenkin lämpenin yhden yön visiitillä.

Zurichin kirkontorneja

Å. Åland jälleen ohitettu laivalla.

Ä. Tämä oli pakko käydä poimimassa vuoden viimeisenä päivänä Äestieltä Forssassa. Taas yksi katu kotikaupungissa hiukan tutummaksi.

Ö. Öisin voi aina haaveilla matkoista.

Vuoden aikana kävin 7 maan alueella: Viro, Saksa, Itävalta (junanvaihdon verran), Sveitsi, Italia ja Liettua. Uusia maita näistä oli kolme: Saksa, Sveitsi ja Liettua. Hotelliöitä Suomessa vain 3, muualla 22. Telttaöitä yksi ja kaksi yötä laivassa putkiremonttipakolaisena. Kansallispuistolistaani täydensin kahdella uudella, Seitseminen ja Itäinen Suomenlahti. Unesco-kohteita tuli lisää Vilnan vanhakaupunki, Bernina Express junareitti ja Petäjäveden kirkko. Reissuvuoteni keskittyi pääosin kesään ja kotimaassa tuli seikkailtua mielestäni poikkeuksellisen vähän. Ehkä vuosi 2018 on kotimaanmatkojen vuosi?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, tammikuu 1, 2018 at 10:09

  Tosi kiva tapa ynnätä yhteen mennyt vuosi! Paljon olet reissannut ja nähnyt uutta ja kivoja paikkoja! Aika makee tuo kuva Pilatusvuorelta!
  Mukavaa ja matkailurikasta uutta vuotta! 🙂

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa maanantai, tammikuu 1, 2018 at 11:07

   Kiitos Virpi. Ihanaa alkanutta reissuvuotta sinullekin. Mulla on tämän vuoden reissusuunnitelmat ihan auki, mutta onhan tässä vuotta jäljellä vielä yli 360 päivää.

 • Reply Joanna Sormunen maanantai, tammikuu 1, 2018 at 19:18

  Kiitos kun olet mukana Viikon Kuva Maailmalta – Link Up Partyssa!
  Hauska tapa muistella vuotta ja kertoa kaikista tehdyistä matkoista. Saatan vaikka matkia tämän vuoden 2018 lopulla.

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa tiistai, tammikuu 2, 2018 at 06:05

   Tykkään tehdä koosteen aakkosin, koska silloin tulee ehkä.kaivettua muistista pieniäkin asioita. Kivaa tulevaa reissuvuotta!

 • Reply Sisko / Hieman_vino lauantai, tammikuu 6, 2018 at 13:27

  Onpas ollut monipuolinen vuosi! 🙂 Upeita maisemia ja monia mieleenpainuvia hetkiä mahtunut vuoteen paljon.
  Toivottavasti kuluvakin vuosi tuo mukanaan unohtumattomia hetkiä! 🙂

 • Reply traveldreamer17 maanantai, tammikuu 15, 2018 at 14:41

  Kiva kooste viime vuodesta ja hauska idea nuo aakkoset. Paljon olet ehtinyt nähdä!

 • Leave a Reply