Suomen suurin matkablogiyhteisö
Liettua Majoitus

Rock ’n’ Roll hotelli Vilnassa

lauantai, joulukuu 30, 2017

Pohjoistuuli seikkaili ennen itsenäisyyspäivää Liettuan Vilnassa ja tulipa sitä Trakaissakin poikettua. Reissusta en ole vielä saanut purettua mitään tänne blogiini, mutta hitaasti hyvä tulee. Reissusta jäi hyvä fiilis ja tykkäsin Vilnasta kaupunkina tosi paljon. Reissun purkamisen blogiin aloitan nyt kuitenkin hotellistani, joka sai minut hyvälle tuulelle ja päässä soimaan vanhoja hittibiisejä.

Like A candle in the wind ja Elton John. Oman kerrokseni korvamato

Abba ja Dancing Queen

Ja tottakai mukaan mahtuu aina yksi Michael Jackson

Yövyin Comfort Hotel LT – Rock ’n’ Roll Vilnius-nimisessä hotellissa noin 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Pidin hotellin musiikillisista seinämaalauksista, joita löytyi joka kerroksen hissien edustalta.  Palvelu oli ystävällistä, jos kysyi jotain, mutta hiukan kaipasin oma-aloitteista huomenen toivottamista esimerkiksi aamiaisella. Se ei taida kuulua Liettualaiseen tapaan –  ainakin sellainen olo minulle jäi.

Aamiainen oli perushyvä – joinain aamuina lämpimistä ruuista löytyi vaihtelun vuoksi esim. pelmeneitä, jotka toivat mukaan hiukan paikallista ruokakulttuuria. Muuten aamiaiseen kuului perus puurot, munakokkelit, leivät ja leikkeleet. Yhtenä iltana söin ravintolassa myös illallisen ja pidin myös siitä. Aamiais- ja ravintolatilana toimii avara loft-tyyppinen tila, joka sopi mielestäni hotellin henkeen hyvin. Ravintola illallaa vaikutti olevan myös paikallisten suosiossa. Jos tuossa hiukan kritisoin aamiaisen henkilökuntaa, niin illalla ravintolassa myös se puoli toimi todella ystävällisessä ja huomioonottavassa hengessä.

Ravintola- ja aamiaistila

Alkuruokana Brie-juustoa ja hedelmiä

Pääruokana madetta ja ohrattoa

Huoneeni oli standart-huone parivuoteella. Huone oli riittävän iso myös kahdelle, mutta vain parisängyn toisella puolella oli yöpöytä ja pistorasiat, joka hiukan saattaa ärsyttää kun on reissussa kaksin. Sänky oli hyvä, mutta tyyny oli minulle aivan liian korkea ja kova, seurakseni sain pienen niskajumituksen. Mä olen tosi huono purkamaan laukustani vaatteita hotellihuoneen kaappeihin, mutta olen huomannut tyhjentäväni laukut silloin, kun huoneessa on avohylly ja henkareita ja niitä tästä huoneesta löytyi. Huoneeni oli kadun puolella ja sieltä kuului jonkin verran liikenteen ääniä, mutta ei häiriöksi asti. Huoneessa on pieni jääkaappi, mikä on kiva lisä huoneen toimivuuteen. Aivan hotellin vieressä on IKI-supermarket, mistä on helppo kipaista hakemaan jääkaapin täytettä.

Hotellihuone

Huoneen kylppäri. Rock-tähti vai oopperadiiva?

Kävin myös testaamassa hotellin kuntosalin. Respan vieressä oleva tila ei mikään suuri ollut, mutta laitteita sieltä löytyi monipuolisesti. Käsipainoja oli kattava valikoima ja jumppapallokin löytyi. Omalla vastuulla oli myös mahdollisuus leikkiä Tarzania ja kiivetä köyttä pitkin kattoon. En kokeillut, vaikka lapsena osasin tämän hyvin.

Maksoin hotellistani 50 euroa yöltä. Hinta sisälsi peruutusmaksun, joten huoneen voi saada myös alle 50 eurolla. Hinta-laatusuhde kohtaa tässä hotellissa mielestäni hyvin. Kaikkiin ei välttämättä iske hotellin Rock-henkisyys, mutta minä pidin.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Raija lauantai, marraskuu 2, 2019 at 15:55

    Kyllä Vilnassa tervehditään hotelleissa eli kaikissa joissa olen yöpynyt. Tuosta rockhotellista en tiedä, saattaa olla heil.ä ihan omat tapansa. Lisään tähän yhteyteen sen että Vilnassa ja Liettuassa ylipäätään filmataan paljon elokuvia. Myös suomalaisia leffoja. Tässä on esitetty pari kertaa kiva leffa Kaksi yötä aamuun. Siinä päähenkilöt asuivat Kempinskissä joka on yksi Vilnan huippuhotelleista.

  • Reply Raija lauantai, marraskuu 2, 2019 at 15:56

    Korjaan…teeveessä on esitetty.,,,

  • Leave a Reply