Suomen suurin matkablogiyhteisö
Majoitus Suomi

Yöpymispaikkana Keuruun Mummola

tiistai, lokakuu 31, 2017

Kaipaatko reissullesi kodikkaan mummolamaisen yöpymispaikan? Siinä tapauksessa Keuruulta löytyy oiva majapaikka tarpeeseesi. Lähes keskellä Keuruun kaupunkia on vaalea puutalo, jossa voit majoittua kodikkaaseen miljööseen. Mummolamaista tunnelmaa tuovat eri aikakausien tavarat, joita esillä on runsaasti. Joidenkin mielestä ehkä liikaakin. Tavaraa on aina 50-luvulta 70-luvulle ja tähän päivään. Aivan kuten monen mummolassa.

Tervetuloa Mummolaan

Mummolan vastaanotto- ja aamiaistiloja

Yövyin Keuruun Mummolassa heinäkuussa yhden yön verran. Astuin sisään ja huoneeseen, jossa on vastaanotto ja ainakin kesäaikaan toimiva kahvila. Paikan emäntä toivotteli tervetulleeksi tarjosi kahvit ja pullat, koska huoneeni siivous oli hiukan kesken. Hoidettiin sisäänkirjautumien ja maksu 70 euroa yöltä. Sovitiin samalla aika, jolloin haluan aamiaiseni. Sain myös vinkkejä, missä Keuruulla kannattaa käydä. Tunsin itseni tervetulleeksi vieraaksi.

Huoneeni ovi

Huone Armin kamari

Ikkunanäkymä

Huoneet sijaitsivat talon toisessa kerroksessa, joten tämä paikka ei sovi liikuntarajoitteisille. Yläkerrassa on kuusi huonetta ja yhteiset suihku sekä WC-tilat. Yläkerran aulassa on keittiötilat, joissa asiakkailla on mahdollisuus kokkailla ja laittaa pientä purtavaa. Oma huoneeni on nimeltään Armin kamari. Huoneessa oli parivuode pitsisine päiväpettoineen.

Lehtiä vuosien takaa

Yläkerran keittotila

Kirjoja

Kylpyankat

Äänieristys huoneissa ei kovin hyvä ole, sillä ainakin aulan keittiötiloissa tapahtuva juttelu kuuluu hyvin huoneeseen, muuten paikka on mielestäni aivan mainio. Suihkussa seuraa pitää ankka-armeija ja WC:ssä voi ihastella Baccaran levynkansia. Itsellekin tulee muistoja mieleen lapsuudesta. Pidin myös älyttömästi paikan kirjavalikoimasta, aulassa oli kirjahylly ja kirjoja eri aikakausilta.

Aamiainen on nautittavissa sovittuna aikana ja lautaselleni tulee vielä paistettu kanamuna suoraan pannusta. Tarjolla on puuroa, leipää, leikkeleitä, suolaista piirakkaa ja monenlaista muuta. Mielestäni oikein toimiva ja ruokaisa aamiainen.

Aamulenkkimaismana toimii mukavasti läheinen rantapolku. Iltalenkkinä kiertelin emännän suosituksesta Vanhan Keuruun alueella. Valitettavasti olin sen verran myöhään liikenteessä, että alueen putiikit olivat jo sulkeneet ovensa, mutta ihan varteenotettava paikka poiketa vaikka ohi kulkiessa. Keuruulla oli lähtöpäivänäni markkinat, jossa ehdin myös piipahtaa.

Vanhan Keuruun putiikkeja

Täältä löytyy kiva ravintola Pappilan Taverna, jossa ehdin piipahtaa viinilasillisella

Mummolasta on lyhyt matka näille aamulenkkipoluille

Yhden yön vierailu Keuruulla ja Keuruun Mummolassa oli mukava piipahdus kesäiseen Suomeen. Suomessa löytyy mukavia paikkoja myös isojen kaupunkien ulkopuolelta, mitä ei aina tule huomanneeksi. Tätä juttua kirjoittaessa törmäsin harmikseni tietoon, että Keuruun Mummola olisi myynnissä. Toivottavasti mummola saa omistajan, joka jatkaa majoituspalveluita samalla persoonallisella otteella. Tulin jo miettineeksi, että julkaisenko tätä juttua olleenkaan, koska paikan tulevaisuudesta ei ole tässä vaiheessa tietoa. Painan kuitenkin julkaise nappia, ja toivon että Mummolan kaltaiset majapaikat eivät ole katoavaa perinnettä.

 

Seuraa: 

Instagram @pohjoistuulen_sarsa

  Facebook Pohjoistuuli puhaltaa

      Twitter @pohjoistuulis

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Tatjaana tiistai, lokakuu 31, 2017 at 08:38

  Kiitos jutustasi!

  Minä en haluaisi maksaa ja majoittua vieraaseen mummolaan.
  Mieluummin yövyn hienossa hotellissa.

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa keskiviikko, marraskuu 1, 2017 at 17:11

   Jos tuo ei ole vieras Mummola vaan meidän kaikkien yhteinen mummola ; )
   Onhan tuollaisessa mummolassa yöpyminen erilainen kokemus kuin hotellissa – sitä en osaa arvottaa onko parempi vai huonompi, mutta erilainen.

   Kiitos mielipiteestäsi!

 • Reply ananas2go tiistai, lokakuu 31, 2017 at 09:45

  Ihanan tunnelmallinen paikka! Toivottavasti löytää jatkajan eikä ihan muutu oudoksi ja liian uudenaikaiseksi.

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa keskiviikko, marraskuu 1, 2017 at 17:13

   Tuo oli kyllä siitä hauska paikka, että eri esineistä tuli mieleen omaa mummolaa ja lapsuudenkotiakin. Toivon kyllä että paikka pysyy yhtä kivana jatkossakin.

 • Reply Emilia perjantai, marraskuu 3, 2017 at 07:47

  Mä oon pitkään halunnut yöpyä tällaisessa ”maatilamatkailu” tyyppisessä ratkaisussa! Muistan, että lapsena majoituttiin useasti tällaisiin paikkoihin, kun reissattiin ympäri Suomea.

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, marraskuu 4, 2017 at 10:32

   Mummola oli kyllä aika kiva. Toivoisi tosiaan tällaisten paikkojen säilyvän jatkossakin. Jotenkin pitäisi itsekin ottaa Suomessa reissatessa näistä vaihtoehdoista enemän selvää.

  Leave a Reply