Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kooste Majoitus

Kolme maata Saksa, Sveitsi, Italia ja seitsemän hotellia

tiistai, lokakuu 10, 2017

Majoitus on itselläni usein reissujen yksi suurista rahasyöpöistä, vaikka en mitään luksusmajoitusta yleensä reissuissa käytä. No joskus, kun menee enemmän rentoutumaan, niin silloin satsaan myös  hiukan enemmän majoitukseen. Mutta pääasiassa majapaikkani ovat perushotelleja, joiden hinta-laatu ei mielestäni ole aina kohdallaan, joskus taas vaatimattomampikin majoitus voi yllättää.

Reilireissuni 16 yön majoitus maksoi yhteensä 1074 euroa. Kuulostaa paljolta – keskimäärin yön hinnaksi tuli 67 euroa. Yövyin seitsemässä eri hotellissa, joista neljään sisältyi aamiainen ja kaksi oli jaetulla WC:llä ja suihkulla. Majoitukset varasin Booking.comin kautta hyvissä ajoin jonkinlaisella näppituntumalla. Tavoite oli kyllä päästä hiukan edullisemmin, mutta esim. sijainnista en halunnut kovin paljon tinkiä.

Yllättäen kyllä keskimääräinen yön hinta Saksassa oli kallein 76,5 euroa, ja Sveitsi toiseksi kallein 67,2 ja edullisin oli odotetusti Italia 60 euroa.  Sveitsissä yövyin kolmessa eri paikassa, joista vain yhdessä aamiainen sisältyi hintaan ja kahdessa oli jaettu WC ja suihku. Tämä ehkä selittää hintaeroa Saksaan, joissa molemmissa majapaikoissa oli aamianen ja oma huone kylppärillä.

Nyt pääsetkin kuvakavalkadin mukana kurkkaamaan tämän reissaajan majoituspaikkoihin, plussineen ja miinuksineen. Huoneet eivät ole stailattu kuvausta varten, vaan monessa on asumisen ja yöpymisen jälkiä.

München, Hotel Eder

Kodikas perheomisteinen hotelli lähellä päärautatieasemaa, mikä oli erittäin mukava iltalennon ja junalla keskustaan siirtymisen jälkeen. Asemalta oli vain lyhyt kävely rauhalliselle sivukadulle.  Huone oli siisti yhden hengen huone kylppärillä ja aamupalalla. Oman huoneen sijainti ei vaan ollut paras mahdollinen. Huone oli pohjakerroksessa, jonka ikkunoista oli suora näkyvyys hotellin katetulle sisäpihalle, jossa oli myös mahdollisuus nauttia aamiaista. Lisäksi huoneeseen alkoi aamulla aikaisin kuulua keittiöstä meteliä, kun aamiaista alettiin valmistaa. Kiva hotelli, mutta seuraavalla kerralla haluan eri huoneen. Kivat näkymät huoneen ikkunasta oli, mutta eipä noita ikkunaverhoja juuri auki tullut pidettyä, sillä huoneeseen oli suora näkyvyys. Aamiainen oli perushyvä, mutta ei sisältänyt mitään ekstraerikoista. Maksoin kolmesta yöstä 199 euroa.

Kurkkaus huoneen ikkunasta katettuun aamiaistilaan

Aamiainen perushyvä

Huone ei suuren suuri ollut, mutta riittävä ja ennenkaikkea siisti

Lindau, Hotel Seerose

Lindaussa hotellien hinnat olivat aika korkeita juhannuksen tienoilla. Minä päädyin Seeroseen, joka oli mielestäni hinta-laatusuhteeltaan ylihintainen. Eniten itseäni häiritsi huoneen ja koko paikan tunkkaisuus sekä nuhjuinen yleisilme. Tyyny oli muistaakseni muhkurainen ja olisin kaivannut toista tyynyä. Huone oli  onneksi sijainniltaan rauhallinen, joten siitä plussaa. Paitsi että kirkonkellot muistuttelivat ajan kulumisesta. Palvelu oli suoraviivaista, mutta toimivaa. Aamiainen oli myös ok. Kolme yötä aamiaisella ja omalla kylppärillä maksoi 242 euroa – mielestäni liikaa.

Yleisilmeeltään nuhjuinen huone….

….mutta rauhallinen näkymä ulos

 

Luzern, Seminarhaus Bruchmatt

Ensimmäinen majapaikka, jossa nukuin yöni todella hyvin. Liekö sitten ollut vaikutusta paikan hengellisellä ilmapiirillä –  en oikeasti tiedä mikä paikka tämä on – mutta oma moderni kappeli paikasta löytyy. Alunperin ajattelin paikan olevan jonkinlainen opiskelijoiden asuntola, mutta ilmeisesti paikka liittyy myös jotenkin kristinuskoon. Majapaikka oli mukavan vihreällä paikalla ja rauhallisella alueella. Keskustaan oli noin 10 minuutin kävelymatka ja pieni ruokakauppa sijaitsi lähellä. Huoneet oli myös todella siistejä, vaikka vaatimattomia. Huoneen hintaan ei kuulunut aamiaista eikä siellä ollut kylppäriä, joka kuitenkin löytyi muutaman askeleen päästä huoneestani. Jostain syystä mä kuitenkin pidin tästä majoituksesta. Huoneeseen telkkaria kaipaavalle en tätä suosittele, sillä sitä ei ollut.  Telkkari ilmeisesti löytyy jostain yleisistä tiloista, missä en tullut käyneeksi. Kolmesta yöstä maksoin 195 euroa.

Näkymä huoneen ikkunasta

Tervetulotoivotus sängyllä

Kappeli…

….ja vaatimataon huone, jossa oli hyvä nukkua

Zürich, Olympia Hotel

Tämä hotelli ei sijainnut aivan keskustassa, vaan noin 30 minuutin kävelymatkan päässä. Tosin ratikalla pääsi aivan näppärästi keskustaan ja rautatieasemalle. Myös hotellin lähistöllä on jonkin verran kauppoja ja kahviloita.  Huoneen hintaan ei sisältynyt aamiaista. Huone oli siisti ja perushyvä. Kylpyhuone oli järjettömän pieni ja käsienpesuallas sijaitsi huoneen puolella. Yksi yö maksoi 72 euroa.

Näkymä Olympia hotellin ikkunasta

Perussiisti huone, jossa oli tosi pieni kylpyhuone

Chur, Hotel Drei Köninge

Tämä hotelli sijaitsee historiallisessa, vuodelta 1793, olevassa rakennuksessa. Rakennuksen iän saattoi aistia ainakin narisevista lattialankuista. Huoneessa oli käsienpesuallas, mutta WC löytyi käytävän päästä, jonne pääsi kävelemään psykedeelisen ruudullista, narisevaa lattiaa pitkin. Paikan suihkutilat löyivät taas eri kerroksesta. Näkymä ikkunasta oli aivan mukavat jonnekin kukkuloille. Ei mitään luksusta, mutta toimi yhden yön majoituksena hyvin. Myös aamiainen sisältyi huoneen 66 euron hintaan. Täällä oli myös hauska avainsysteemi. Kun poistui hotellista, huoneen iso avain jätettiin aulan seinällä olevaan lukkoon huoneen numeron mukaan. Tämän lukon alapuolella olevaa pientä avainta kääntämällä huoneen avain lukittui seinätauluun. Pieni avain toimi myös ulko-oven avaimena, joten tämä mukaan ja menoksi. Palatessa huoneen avain vapautettiin lukosta pienellä avaimella. En ollut aiemmin moiseen systeemiin törmännyt, mutta systeemi näytti toimivan. Harmi, kun en tullut ottaneeksi tästä kuvaa.

Näkymä Drei Köningen ikkunasta

Vaatimaton huone

Nariseva käytävä.

Como, Residence Diaz

Reissun suosikkimajoitukseni. Comolla olin neljä yötä ja täältä pääädyin varaamaan huoneiston keittomahdollisuudella. Tämä oli onnistunut ratkaisu ja  hyvä valinta tähän kohtaan. Isohko huone, sohva, ruokapöytä ja keittotilat sekä leveä parivuode. Nautin, kun sai herätessä keitellä kahvit ja nauttia aamupalan omaan tahtiin. Matkaa järven rantaan oli noin kilometri, mutta kulkeminen rauhallisilla kävelykaduilla ei ollut mikään ongelma. Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja neuvoi oma-aloitteisesti ruokakaupat ja -paikat. Kylppäritilat olivat myös tilavat. Tätä voin suositella monenlaisille reissaajille. No, ehkä jos olet tottunut viiteen tähteen, niin tämä ei ole sinun paikkasi. Neljä yötä maksoi 240 euroa.

Aamupalalla ja kunnon mutteripannukahvit

Leveä sänky ja keittotiloja

Ikkunanäkymä

Rappukäytävää huoneesta

Milano. Idea Hotel Milan Malpensa

Reissun viimeisen yön nukuin lentokenttä hotellissa muutaman kilometrin päässä kentältä. Tulin  ensin junalla keskustasta lentokentälle ja siitä kiskurihintaisella 20 euron taksilla hotellille. Kysyin muutamalta taksilta hintaa ja vastaus oli aina sama 20 euroa. Aamulla lentokentälle palasin hotellin shuttle-kuljetuksella, jossa minulle oli tulla kina kuskin kanssa siitä, että onko minulle varattu paikka kuljetukseen vai ei. Varaus oli tehty huoneen numerolla ja kuski väitti että sellaisella numerolla ei ole varausta. Edellisenä iltana hotellille kirjautuessa olin varannut kuljetuksen ja näin, kun respa merkitsi sen listaan. Kuski pyöritteli käsiään ja väitti että bussi on täynnä.  Lopulta laitoin hiukan italialaista temperamenttia (jota en tiennyt itsessäni olevan) peliin ja tempaisin listan kuskin kädestä ja poimin siitä huoneeni numeron, osoitin sitä ja kysyin ”What is this?” Kuski kohotti olkapäitään ja viittasi istumaan vapaalle paikalle. Hiukan draamaa viimeiseen Italian aamuun.

Itse hotellihuone oli kylmä, siisti ja olin saanut käyttööni invahuoneen kaikkine WC:ssä tarvittavine apuvälineineen. Eihän noista haittaakaan ollut, mutta jotenkin vain huvitti. Suihku oli outo ja viemärit vetivät tosi huonosti, joten kylppärin lattialla oli parin sentin tasainen vesikerros suihkun jälkeen. Vuoteessa oli tosi ohut peitto ja etten aivan palelisi nukuin ohut neulepaita päällä. Aamiainen oli ihan ok, mutta makeaa oli tarjolla paljon enemmän kuin suolaista, mitä minä olisin kaivannut. Huoneen hinta oli 60 euroa.

Siisti, mutta kylmä huone

Pensasaitaa ikkunan takana

Aamiaispöydän makeita herkkuja

Suosikkini näisä oli Comon majoitus ja hyvänä kakkosena, yllättäen kyllä, tulee kylpyhuoneeton ja vaatimaton huone Luzernissa. Munchenin majoitus hävisi näille huonon huoneen sijainnin takia, mutta muuten voisin yöpyä sielläkin uudelleen.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply tiatones keskiviikko, lokakuu 11, 2017 at 11:59

  Mielenkiintoinen juttu, kun meillekin tämäntyyppiset hotellit on tutumpia kuin luksus. Yritetään aina saada mahdollisimman halvalla huone, jossa on oma kylppäri (minulla se on ehdoton vaatimus). Sijaintiakin painotetaan usein ja vähän katsotaan, ettei ole maan tasalla kadun varressa yms. Maasta/kaupungista/sijainnista riippuen meille on sattunut aika eritasoisia laidasta laitaan, mutta olleet kuitenkin ihan siistejä. Ei olla näissä maissa majoituttu muissa paitsi Saksassa, mutta kuvista päätellen voisi hyvin olla meidän tyyppisiä paikkoja.

  Nyt viimeksi San Sebastianissa ja Bilbaossa meillä meni tavallista enemmän majoitukseen, olikohan ne jotain 72 ja 79 e yö kahdelta, ei vain löytyny halvemmalla. Bilbaon hotellissa oli aamiaiset lisämaksusta. Yleensä budjetti on ollut max noin 50 e/yö matkoilla, jotka Eurooppaan suuntautuneet (eli 25 e yhdelle maksettavaksi yöltä ei ole paljon). Jos aamiaista on ollut tarjolla, se on siis maksanut vielä erikseen.

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, lokakuu 15, 2017 at 09:58

   Yksin reissaamisen huonoja puolia on juuri tämä majoitusten hinta – yhden hengen huoneet ei ole juuri (tai ei yhtään) sen halvempia kuin kahden hengen, joten kuluja siitä kertyy. Minäkin alunperin yritin selvitä tuolla noin 50 eurolla / yö, mutta nyt ei oikein majoitusten hinta kohdannut mun budjettia. Mullakin yleensä on se oma kylppäri, mutta jostain nyt oli tingittävä ; ))) Hostellin dormeihin mä en enää taivu, privaattihuoneen sieltäkin voisin ottaa, mutta se menee samoihin hintoihin hotellin kanssa, joten tällä hetkellä näin. Siisteys on kuitenkin minulle tärkeä kriteeri.

 • Reply elsaaimike keskiviikko, lokakuu 11, 2017 at 16:04

  Tervehdys Saksasta!

  Lindaussa ei meidänkään mielestämme hinta-laatusuhde kohtaa.

  Malpensan hotellista kirjoittamasi: ” Aamiainen oli ihan ok, mutta makeaa oli tarjolla paljon enemmän kuin suolaista, mitä minä olisin kaivannut.” Olisi voinut olla omasta kynästäni. Ei aamulla nuo kakut ja tortut oikein uppoa. Mutta…näin se on normaalisti Italiassa ja kun sen nyt monta Italian matkaa tehneenä tietää, niin tyytyy jo etukäteen valkoiseen toastiin ja voihin ja jos on juustoa, niin se on jo juhla. Miehen kanssa olemme välillä hymyilleet, kun olemme lukeneet italiaisten kirjoittamia hotelliarvosteluja ja kun vastaan on tullut ”hotellissa hyvä aamupala” (Lue: paljon makeaa) tai ”huono aamupala” (Lue:ei tarpeeksi makeita vaihtoehtoja).

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, lokakuu 15, 2017 at 10:03

   Mä en tiennytkään, että Italiassa tuo makea on tyypillistä aamupalalla. Ei oikein minuun uppoa. Tuolla sentään oli juustoa ja leikkeleviipaleita kaiken makean mätön lisäksi, joten ehkä sain siis olla ihan tyytyväinen. Italiassa olen edellisen kerran ollut jotain 20 vuotta sitten, joten ei ole oikein mielikuva asiasta. Tietääpä jatkossa suhtautua varauksella italialasten hyviin aamupaloihin ; )))

   Lindau oli muuten tosi kiva, mutta hotellit oli tosiaan aika hyvissä hinnoissa. Tuntuu olevan suosittu lomailupaikka ihan saksalaistenkin keskuudessa.

  Leave a Reply