Kooste Matkailu

Reissusuunnitelmia vuodelle 2017

maanantai, maaliskuu 6, 2017

Suunnittelu on onneksi vielä ilmaista ja suunnitteluveroakaan ei kukaan ole vielä keksinyt, joten avaan hiukan tämän vuoden matkasuunnitelmia. Tammikuu ja helmikuu ovat olleet aikalailla matkatonta aikaa. Tammikuussa kävin Helsingissä pariinkin kertaan ja helmikuun matkoihin voi lukea Salon ja Heikki Willamon näyttelyn.

Tähän vuoteen on tarkoitus saada mahtumaan sekä kotimaan matkoja että muuta Eurooppaa. Aloitan kotimaan suunnitelmilla ja haaveilla. Kaikkea en välttämättä pääse tai ehdi toteuttaa tänä vuonna, mutta kohteet on valittu kuitenkin siten, että pyrin näissä paikoissa käymään tämän vuoden aikana.

Kotimaan kohteita vuodelle 2017

Minulla on vielä käymättä yhdessä Suomen Unesco-kohtessa eli Petäjäveden puukirkossa. Eräs kaverini totesi tässä taannoin, että eiköhän siellä kannattaisi käydä ennen kun se poltetaan. Joten tänä vuonna siis Petäjäveden kirkko. Tähän matkaan ajattelin sisällyttää ainakin Isojärven kansallispuiston, jossa en siis ole aiemmin käynyt. Tämän reissun pystyy toteuttamaan viikonlopun aikana ja todennäköisesti tämä toteutuu joko touko- kesäkuussa tai sitten elokuussa.

20160910_184102

Telttailua Helvetinjärven kansallispuiston Haukanhiedalla

Isojärven kansallispuiston lisäksi toivoisin ehtiväni myös ainakin Teijoon, jossa olen ollut jo aiemmin. Uutena kansallispuistona pidän mahdollisena myös  Seitsemisen kansallispuistoa. Teijo voisi olla kiva kohde myös myöhemmin syksyllä ja Seitseminen voisi toteutua mahdollisesti jonkin Pohjanmaan reissun yhteydessä.

Yksi mahdollinen kotimaan kohteeni on Ulko-Tammio Haminan edustalla, Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa. Turun suunnan saarilla olen vieraillut mm. Utössä, Örössä, Hiittisissä ja Bengtskärillä, joten nyt voisi vaihtaa tutustuttavien saarikohteiden suuntaa hiukan idemmäksi. Mahdollinen toteutusajankohta tälle olisi keskikesä ehkä heinäkuu tai sitten vasta elokuu. Ulko-Tammioon on käsittääkseni hiukan rajallinen reittiliikenne, joten sillä on vaikutusta tämän reissun ajankohtaan ja toteutumiseen. Jos aikataulut yms. ei sovi Ulko-Tammioon, niin vaihtoehto tälle voisi olla Kylmäpihlaja Rauman edustalla. Sinne yritin jo viime vuonna, mutta yhteensattumat estivät tämän suunnitelman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihana saaristo, Utö

Pohjanmaalla toki käyn muutamaan kertaan ja sen sijaan, että näillä reissuilla jumittuu aina siihen tuttuun ja tavalliseen kaavaan, kehittäisin näillekin reissuille mielelläni jotain ekstraa. Kokkolan suunnalla olisi mm. Vattajan hiekkadyynit, jotka valittiin vuoden 2016 retkipaikaksi. Kokkolasta löytyy myös Tankarin majakka, jossa olisi kiva päästä käymään. Joten 100 km ajelu hiukan pohjoisempaan ja sitten vasta takaisin tuttuun ja tavalliseen. Mielestäni varteenotettava vaihtoehto.

Ainakin tällaisia ajatuksia kotimaan kohteiksi tässä vaiheessa vuotta. Jotain muutakin saattaa ilmestyä jostain mieleen, mutta nämä olisivat mahdollisia ja toteutettavissa olevia juttuja tälle vuodelle.

Ulkomaan kohteita vuodelle 2017

Vuoden ensimmäinen ulkomaan kohteeni on tuttu Tallinna, jonne suuntaan muutaman viikon kuluttua. Toivottavasti silloin on jo hiukan kevättä ilmassa. Tänne en mieti mitään ihmeempiä suunnitelmia, tarkoitus on lähinnä kuljeksia, syödä ja nauttia. Lomailla. Tuttujen kohteiden kiva puoli, ei ole mitään pakko nähdä juttuja, vaan voi vain ajelehtia mielen mukaan.

Eräs paikka missä haluaisin käydä naapurimaassaamme Ruotissa on Birka, Unesco-kohteeksikin hyväksytty, vanha viikinkien kauppapaikka. Tänne ehtisi hyvin ihan Turusta Tukholmaan päiväristeilyllä, joten tätä harkitsen jonain kesäisenä viikonloppuna ehkä touko- tai heinäkuussa. Birkaan pääsee kesäkuukausina Tukholmasta laivalla ja reissu kestää noin 7- 8 tuntia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toivottavasti reililleni osuu hiukan modernimmat junat. Jokioisten museorautatien junakalustoa.

Vuoden The Ulkomaanmatka on  kahden ja puolen viikon mittainen Interreil. Joulukuussa reililippuja myytiin 15% alennuksella, joten pakkohan minun tuohon oli tarttua. En ehtinyt reilaamaan parikymppisenä, niin näköjään vielä pitkästi yli nelikymppisenäkin ehtii. Suunnitelmissa on hiukan Saksaa, Sveitsiä ja lopuksi rentoilua Italian Como-järvellä. Tähän reissuun sisältyy toivottavasti myös alppien ylitys Bernina Expresillä Sveitsin Churista Italian Tiranoon. Tämä reissu toteutuu kesä-heinäkuussa.

Syksymmälle on suunnitelmiin hiipinyt vähitellen Irlanti ja Dublin, kiitos bloggaajakollegoiden Irlanti-viikon. Bloggaajat kirjoittivat jo viime vuonna monipuolisesti Irlannista tällä samaisella viikolla. Tänä vuonna viikko saa blogeissa jatkoa, joten laita Facebookissa Irlanti-viikko sivusto seurantaan.  Jos oma Irlanti-viikkoni toteutuu, ajankohta olisi todennäköisesti syys-lokakuu. Edullisia lentoja kyttäillen, koska tämän vuoden budjetit heitti heti alkuunsa huonoon suuntaan. Alkuvuodesta hajosi läppäri ja pari viikkoa sitten luuri lipesi kädestä keskelle Loimijokea. Investoinnit tietotekniikkaan hiukan harmittivat, mutta onpahan nyt uusittu.

Tällaisia suunnitelmia tälle vuodelle. Seuraava vaihe onkin sitten suunnittelusta toteutukseen. 

Minne sinun matkasi vie tänä vuonna?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas maanantai, maaliskuu 6, 2017 at 21:03

  Enpä hoksannt, että Petäjäveden kirkko on Unesco listalla. No yksi kohde lisää Suomen kartalla, jee! Kesäkohteita Suomessa myös suunnitteilla, yksi on Kylmäpihlajan majakka+yöpyminen ja Ukin majakalle on jo ilmoittauduttu. Me lähdetään Tallinnaan vajaan parin viikon päästä. Kuulostaa hyvältä tuo interrail. Mukavaa matkavuotta!

  • Reply sarsa/Pohjoistuuli puhaltaa tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 08:36

   Interreili on kyllä se reissu, jota mä odotan kaikkein eniten tänä vuonna. Mä tykkään reissata aina Suomessakin, ja vaikka kohtuu hyvin tätä tunnen niin aina löytyy uusia juttuja. Sä olet ilmeisesti käynyt Petäjäveden kirkossa? Reissaaminen on kyllä kivaa.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 07:40

  Toi sun interrail Euroopassa kuulostaa niin huisin kivalta. Mulla on sama juttu, etten nuorena koskaan interrailannut. Oonkin miettinyt samaa, että pitäisköhän ottaa kokemus haltuun nyt vanhempana. Junalla on itseasiassa nykyisin oikein mukavaa ja nopeaa matkustaa. Siis mistä sä ostit nuo ale-liput? Onko kyse ihan irrallisista reittilipuista vai interrailtyyppinen lipputyyppi, joka sallii määrättömän määrän kilometrejä?

  • Reply sarsa/Pohjoistuuli puhaltaa tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 08:33

   Ale liput oli myynnissä ihan VR:n sivuilla. Ne olisi pystynyt tilaamaan myös netin kautta, mutta kävin ostamassa ne Tampereen asemalta joulushoppailu reissulla. Nämä on ihan normaalit IR-liput. Niitähän on monia vaihtoehtoja, ja koska mä en ihan älyttömästi kuitenkaan 2,5 viikon aikana siirry paikasta toiseen, niin mulle riitti sellainen kuukauden aikana 10 matkapäivää paketti. Eli 10 päivän aikana saa junailla niin paljon, kun sielu sietää.

 • Reply Pixie tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 08:18

  Mielenkiintoisia reissukohteita sinulla tiedossa! Minunkin pitäisi lisätä ”ohjelmistooni” enemmän kotimaanmatkailua, kun jotenkin aina vaan nuo reissut pääsääntöisesti tuppaavat suuntautumaan ulkomaille… Parina kesänä ollaan lasten kanssa tehty roadtrippiä Suomessa ja ekalla kertaa, kun lähdettiin, lapset olivat ihan ihmeissään, että reissataanko me tosiaan Suomessa?!

  • Reply sarsa/Pohjoistuuli puhaltaa tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 08:40

   Suomi on mulle sellainen helppo reissukohde ja vaikka viikonlopunkin aikana ehtii paljon. . Mä oon aina tykännyt etenkin kesäsuomesta ja aika paljon täällä reissannutkin, mutta koko ajan sitä keksii silti jotain uutta. Sulla lapsetkin sitten havahtui, että Suomesskin voi reissata; ))

 • Reply Janni / Lentopelko tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 09:22

  Tuo interrail kuulostaa tosi kivalta! Itelläkin on tänä vuonna tavotteena käydä jossain Suomi-kohteessa, ja haaveena on päästä siis ihan vaikka telttailemaan johonkin (muualle kuin vanhempien parvekkeelle, siellä telttaillaan joka kesä :D). Joku kansallispuisto ois tohon ihan oivallinen vaihtoehto.
  Tälle vuodelle on varattuna ensi viikon työmatka Malagaan, sekä ensi kuun lopussa reissu Kreikkaan Ateenan lähitienoille. Tammikuussa käytiin Tanskassa kaverin luona, ja kesällä toivottavasti toteutuu tyttöjen reissu Tukholmaan! Loppuvuosi on luultavasti aika reissuton suuntaavien opintojen, opinnäytetyön ja valmistumisen takia. 🙂

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 17:08

   Kreikka ja Ateena kuulostaa aika kivoille. Mä tykkään telttailla kansallispuistoissa, koska se on ilmaista lystiä ja yleensä niillä telttailualueilla on ainakin nuotiopaikka ja puucee, jotain mukavuuksia siis. Uskalllan siis suositella kokeilemaan. Tuo Helvetinjärven Haukanhiedan telttailupaikka (kuva sieltä) oli kyllä upea hienon hiekkarannan ansiosta, vaikka todella suosittu ainakin sinä viikonloppuna kun siellä kävin. Onnea opiskelun loppumetreille!

 • Reply Tiina tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 09:59

  Bernina Express junamatka, joka me tehtiin viime kuussa Tiranosta St Moritziin oli ihan mielettömän upea, sattui vielä aurinkoinen päivä. Luganosta Tiranoon matkustettiin Bernina Express bussilla. Meillä oli Swiss Passit, joihin sisältyi myös Bernina Express junamatka ja bussimatka. Ainoa mitä piti kumpaankin varata, ostaa ja maksaa erikseen oli paikkaliput.

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 17:13

   Kiva kuulla, että tuo kannattaa tehdä! Mä katsoin myös Berninan sivustoilta, että reililipullakin tuon välin pääsee pelkällä paikkalipun hinnalla. En malta odottaa… Taidan ostaa lipun netistä hyvissä ajoin, kun epäilyttää, että se on kesällä aika suosittu reitti. Mun on tarkoitus jatkaa Tiranosta luultavasti Milanon kautta Comolle.

  Leave a Reply