Suomen suurin matkablogiyhteisö
Majoitus Suomi

Kustavi – Jeremiaan luolat ja Peterzens Boathouse

maanantai, elokuu 29, 2016

Loman viimeiselle viikolle piti keksiä jotain kivaa ja meren suuntaan oli tämän matkailjan mieli. Joten reissu alkoi Kustavista ja yöpymispaikakseni valikoitui olkikattoiset (vai kaislakattoiset) Boathouset vierasvenesataman tuntumasta. Olen ollut mökkilomalla Kustavissa jotain vajaa 10 vuotta sitten parhaaseen loma-aikaan heinäkuussa, joten tämä elokuinen matka antoi hiukan rauhallisemman ja kuolleemman kuvan Kustavin keskustasta. Sen sijaan satamassa oli elämää vielä jonkin verran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeremiaan luolat
suojapaikka Jeremiaalle

Ajellessani Kustaviin tuon parin tunnin matkan mietin jotain näkemistä tuolla Kustavissa. Google pelasti ruokatauolla ja suunnakseni valikoitui Jeremiaan luola. Jääkauden aikaiset jylhät kalliomuodostelmat ovat saaneet nimensä Jeremias-nimiseltä mieheltä. Tarinan mukaan englantilaisten laivasto kysyi Jeremiaalta purjehdusohjeita ja Jeremias neuvoi sotajoukkoja tahallaan väärin. Engelmannit palasivat etsimään Jeremiasta, joka piilotteli sotalaivoilta kalliolohkareiden seassa. Pääpiirteissään tarina menee näin, mutta eri lähteissä vuodet vaihteleva 1700-luvusta vuoden 1853  Krimin sotaan. Ehkä tarinassa on jotain totuuden pohjaa tai sitten tarina vain on elänyt omaa elämäänsä. Niin tai näin, luola tunnetaan nimellä Jeremiaan luola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luolat ovat helposti
saavutettavissa

Luolat löytyvät, kun ajellaan keskustan läpi kohti lossirantaa. Ennen lossirantaa tien vasemmalla puolella on tilava asfaltoimaton parkkipaikka. Tästä palataan hitusen matkaa (n. 30 m) Kustaviin päin tien toista puolta. Täältä löytyy selkeä polun pää, jossa on opasteet. Kävelymatka luolille on hyvin merkitty ja matkaa ei ole muutamaa sataa metriä enempää. Kun pääset jyrkänteiden alkuun, on pienoinen yllätys miten pitkälle ne jatkuvat. Mitään varsinaista luolaa en itse tuolta löytänyt, mutta olihan se vaikuttavan näköinen ja laajuinen kivimuodostelma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä kivimuodostelmat ovat kyllä luonnon arkkitehtuuria parhaimmillaan. Mielestäni tuolla kyllä kannattaa poiketa, jos Kustavissa aikaa viettää. Helpon matkan päässä ja jylhyyttä paikasta löytyy. Ja koska kivet ja kalliot nyt vaan on.

Peterzens Boathousen
pari mokaa majoittuessani

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuinka usein olette joutuneet odottamaan hotellihuoneeseen pääsyä, vaikka kirjautumisaika on alkanut jo? Boathouseen kirjautuminen alkaa klo 16 ja huoneen sain vasta hiukan vaille 17. Omalle kohdaalleni tämä oli ensimmäinen kerta, kun huone ei ollut valmis kirjautumisajan alkaessa. Mietin vain, että onko tämä tavallista vai sattuiko kohdalleni harvinainen poikkeus? Olin paikalla jo puoli neljän aikaan ja tuolloin huone ei vielä ollut valmis. Ajattelin ostaa kahvin odotellessani, mutta tässä tultiin kivasti vastaan ja kahvi tarjottiin, koska joudun odottamaan. Sitä miten pitkään joudun odottamaan, ei sanottu eikä tiedetty. Oma oletukseni oli että neljän aikaan olisi valmista. Näin ei kuitenkaan ollut vaan sain huoneeni vasta lähempänä viittä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin varannut majoituksen Travelbirdin kautta ja omasta mielestäni olin maksanut majoittumiseni varausta tehdessä. Kuitenkin minulle sanottiin, että olen tehnyt vain varausvahvistuksen. Tässä vaiheessa en enää ollut itsekään varma asiasta, sillä erilaisia varauksia oli lähiaikoina tullut jonkin verran tehtyä. Maksoin, mutta ajatuksella, että tarkistan tilitietoni. Tarkistaminen kannatti ja aamulla selvittelin asiaa. Paikalla oli eri henkilö kun aiemmin, ja hän oli heti sitä mieltä, että Travelbirdin kautta tehdyt varaukset veloitetaan aina heti. Homma hoitui jouhevasti ja sain rahani takaisin. Vaikka asia hoitui, helposti niin siitä huolimatta harmitti ylimääräinen säätäminen. Ihmeempiä pahoitteluja asiasta ei esitetty.

Sympaattiset olkikattomajat
ja hyvä sauna

Boathouseja alueella on 14 kappaletta ja ne on sympaattisia. Mitenkään suuren suuret tilat eivät ole, mutta ihan mukavat. Omassa Boathousessani oli parisänky, sohva ja pieni sohvapöytä. Jokaisessa huoneistossa on myös WC. Osassa huoneistoja on myös suihku. Huoneiston edustalla on terassi joko aamu- tai ilta- aurinkoon. Omani oli aamuauringon puolella, pilvisenä päivänä tällä ei ollut mitään merkitystä. Iltaohjelmassa minulla suurimpana visiona oli saunominen ja sitä teinkin pitkät tovit. Saunassa huomasi miten kansainvälistä porukkaa paikalla oli. Ympäriltä kuului ainakin ranskaa, hollantia ja saksaa. Iso saksalaisseurue oli kiertämässä saariston rengastietä polkupyörillä. Sauna oli löylyiltään hyvä ja uskaltauduin uimaankin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitkien löylyjen ja uinnin jälkeen hipsuttelin vesisateessa kohti olkikattoista majaani. Olin varannut iltapalaksi suolakeksejä, verkkomelonia, valkohomejuustoa ja kuohuvaa. Pidin pienen yksityisen herkutteluhetken ja kuuntelin sadetta. Ihanan rauhallinen ja tyytyväinen olo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huoneen hintaan kuului myös aamupala ja pidin sitä perushyvänä, ei mitään ihmeellistä, mutta kaikkea tarvittavaa oli tarjolla. Mä niin tykkään aamiaisista. Syötyäni kiertelin vielä tovin Peterzenin vaatemyymälässä ja suloisessa sisustusliikkeessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alun hankaluuksien ja harmistuksen jälkeen paikasta jäi mukava olo. Itse en usko tuolla yhtä yötä pidempään viihtyväni, mutta yksi ilta saunomisineen kelpaa aina. Paikan ruokaravintolaa en testannut, se jäi mahdolliseen seuraavaan kertaan.

 

Löydät minut täältä

 Facebook 

 Instagram ja Twitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply