Suomen suurin matkablogiyhteisö
Majoitus Ruotsi

Wasa Expressillä Uumajaan ja kokemus U&Me hotellista

lauantai, elokuu 13, 2016

Miten minulta on voinut jäädä Uumaja kokematta? Asuin elämäni ensimmäiset lähes 20 vuotta siinä vieressä, neljän tunnin laivamatkan päässä ja vasta nyt tein matkan tuohon Vaasan naapurikaupunkiin. Lapsuudessani ja nuoruudessani monet tekivät laivareissuja tuonne, mutta itse en reissuun koskaan päätynyt.  Sitten taisi tulla muutaman vuoden tauko, ettei tuolla välillä ollut henkilöliikennettä. Kotipitsan perustajan, Rabbe Grönblomin, yhtiö RG-Line osti M/S Fennian, jolla alkoi vuonna 2001 liikennöidä Vaasasta Uumajaan. Laiva nimettiin tuolloin Casino Expressiksi. Vuodesta 2013 saakka reitillä on liikennöinyt Vaasan ja Uumajan kaupunkien yhteinen varustamo  Wasaline, Wasa Express aluksella.

Wasalinen hotellipaketti Uumajaan
on varsin näppärä vaihtoehto

Tuohon Wasa Expressiin minäkin lomareissullani hyppäsin. Olin varannut Wasalinen sivuilta itselleni hotellipaketin Uumajaan varsin kohtuulliseen 99 euron hintaan. Jos reissussa olisi ollut kaksi, niin reissu olisi maksanut 72 euroa / hlö. Mielestäni kohtuullinen hinta laivamatkasta ja hotelliyöstä. Tosin tähän täytyy vielä lisätä 10 euron hintainen bussikuljetus suuntaansa, koska Uumajan satama sijaitsee n. 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kuljetus oli kyllä ihan näppärä, sillä suoraan laivasta pääsi istahtamaan bussin kyytiin ja matka jatkui taas. Eli yhdeltä ihmiseltä reissu tuli maksamaan 120 euroa kuljetuksineen.

Laiva oli suhteellisen pieni, mutta sieltä löytyi laivalta odotettavat perusjutut: pari kahvilaa, pieni à la carte ravintola ja saaristolaispöytä. Myös pieni kauppa laivasta löytyy. Baarin puolella oli tarjolla elävää musiikkia trubaduurin toimesta.  Reissuun lähtö oli iltapäivällä, joten itse nautin laivan kannella ulkoilmasta. Paitsi että pian laivan lähdön jälkeen Vaasasssa alkoi sade, mutta Ruotsin puolelle tullessa taivas oli taas sininen. Ruotsalaiset taitaa vaan olla onnekkaita, kun siellä paistaa aina aurinko. Alkumatkalla voi jonkin aikaa ihastella Merenkurkun saaria, mutta aika pian horisontissa on vain pelkkä aava meri. Perillä laiva on kello 18 Ruotsin aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korkea valkoinen rakennus on hotelli U&Me edessä kirjasto- ja kulttuuritalo

Uusi itsepalveluhotelli
U&Me Uumajassa

Hotelli oli uusi U&Me ihan kaupungin keskustassa kirjasto- ja kulttuuritalon yhteydessä. Hotelli toimii itsepalveluperiaatteella. Sisään kirjauduttiin hotellin aulatilassa olevalla laitteella syöttämällä koodi, joka hotellilta oli tullut edellisenä päivänä sähköpostiin. Koodin lisäksi kone kysyy sukunimen. Laite tulostaa kuitin, jossa on huoneesi numero ja lisäksi saat avainkortin. Kirjautumislaitteiden lähellä on hissi, jolla pääset hotellihuoneisiin näyttämällä avainkorttia hissin koodinlukijaan ja valitsemalla kerroksen. Mielestäni jo varatessa matkaa, pitäisi hiukan paremmin opastaa ja varoittaa, että tällainen koodi tulee sähköpostiin. Itsellänikin oli ihan sattuma, että edellisenä iltana edes huomasin kännykästä moisen viestin tulleen. Oletin koko reissun varausnumeron toimivan myös hotellilla, mutta näin ei siis ole.  Olin käymässä vanhempieni luona ja yleensä reissussa minulla ei ole verkkoyhteys kännykässä automaattisesti päällä, vaan laitan sen tarpeen mukaan. Ja olisihan voinut olla tilanne, että kännykkäni ei edes olisi ollut toiminnassa ja kuinka moni kirjautuu lomalla ollessaan sähköpostiin tietokoneella, jos ei odota mitään erityistä?

20160803_185542

Hotelli oli kyllä varsin mukava ja sijainniltaan loistava. Huoneessa oli hiukan  toimistomaisuutta, mutta hauska tapa toivottaa vierailija tervetulleeksi oli kirjoituskoneella kirjoitettu ja vielä koneessa oleva tervetulotoivotus!  Itse nautin 7. kerroksen näkymistä Uumajanjoelle. Hiukan outona pidin huoneen ratkaisua sijoittaa vesipiste ja käsienpesuallas huoneen puolelle kylpyhuoneen sijaan. Leveästä parivuoteesta oli mukavat näkymät joen suuntaan. Huone ei mikään suuren suuri ollut, mutta pidin sitä kyllä hinta-laatusuhteeltaan aivan mainiona. Tiedän, että on matkailijoita jotka kaipaavat hotelliin henkilökuntaa, mutta ainakin tällaisella pikavierailulla en itse koe tarvetta palvelulle. Tämä on ruotsalainen versio Omenahotellista, kaikki piirun verran persoonallisempaa, siistimpää ja mukavampaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näköala huoneen ikkunasta

Kulturbageriet herkullisen
aamiaisen takaaja

Reissuun sisältyi myös aamiainen, joka tarjottiin kivassa Kulturbageriet kahvilassa aulatilassa. Aamiaiseen sisältyi erilaisia, vielä lämpimiä sämpylöitä, leikkeleitä, vihanneksia, pieni hedelmäkuppi, jugurtti ja mysli sekä teetä tai kahvia. Lisäksi oli vielä tuorepuristettu appelsiinimehu ja keitetty muna. Oikein mukava ja laadukas aamiainen, vaikka mitään mättöä ei sisältänytkään. Pidin myös tilasta, jossa kahvila oli, mukava valoisa ja avara. Huoneen numero kysyttiin aamiaiselle tullessa.

20160804_075247

Aamiaispaikka

20160804_074749

ja aamiainen

Paluumatkalle laiva lähti vasta ilta kuudelta, ja huone piti luovuttaa klo 11.00 mennessä. Huoneen luovutus tapahtui myös automaatilla varsin näppärästi. Avainkortti piti vielä muistaa tiputtaa kirjautumislaitteen vieressä olevaan laatikkoon. Aikainen kirjautuminen aiheutti sen että tavaroille piti järjestää joku säilytys. Itse olin vain repun kanssa liikenteessä, mutta mielelläni senkin säilöön laitoin kaupungilla kuljeskelun ajaksi. Tähän U&Me hotellilla oli myös ratkaisu, hotellin asiakkaat saavat aamiaiskahvilan kassalta pyytäessään poletin hotellivieraiden käyttöön varattuihin säilytyskaaappeihin. Kaappeja ei kovin montaa ollut, joten jos aikoo tavarat säilytykseen jättää, kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä.

Mitä sitten tein päivän ja illan aikana täällä Vaasan naapurikaupungissa? Se jää seuraavan postauksen aiheeksi, koska näköjään lähdin purkamaan laivamatka- ja hotellikokemusta. Mutta sen voin jo paljastaa että Uumajasta jäi hyvä mieli, lisää seuraavassa jutussani.

Mitä mieltä olet itsepalveluhotelleista? Oletko yöpynyt? Entä kaipaatko palvelua?

Uusimmista blogijutuistani saat parhaiten tiedon seuraamalla blogini Facebook-sivua

Juttuihini pääset kiinni myös Instagramin ja Twitterin kautta.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tatjaana lauantai, elokuu 13, 2016 at 09:36

  Huomenta, en ole yöpynyt itsepalveluhotelleissa. En välttämättä kaipaa palvelua, mutta arveluttaa, osaisinko toimia varmasti oikein koodien kanssa.

  Uumajassa pitäisi käydä, samoin Tukholmassa. Kokkolasta pääsisi helposti suoralla lennolla Tukholmaan.

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, elokuu 13, 2016 at 09:51

   Ei se oikeasti ollut hankalaa. Ihan näppärästi sinne pääsi kirjautumaan ja meitä ”laivaturisteja” oli samaan aikaan kirjautumassa muutama muukin, joten apua kyllä tarvittaessa löytyi.

  Leave a Reply