Suomen suurin matkablogiyhteisö
Messut

Poimintoja kotimaan matkailuun Tampereen Supermessuilta 2016

sunnuntai, huhtikuu 17, 2016

Vietin lauantain Tampereen Supermessuilla bloggaajan ominaisuudessa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sen sanan liitän itseeni julkisesti tämän tyyppisissä tapahtumissa. Alku sujuikin hiukan hankalasti, koska autoni ohjattiin parkkiin pohjoiselle sisäänkäynnille ja bloggaajien piti tulla pääsisäänkäynnin kautta saadakseen bloggaajatunnuksen. Harhailun ja parin opastuksen jälkeen löyisin bloggaajamerkkini ja pääsin tutustumaan messuihin. Yleensä en ole mikään innokas messukävijä, mutta täällä minua kiinnostavia aihepiirejä oli kotimaanmatkailun lisäksi puutarha, jonka yhteydessä oli kukkasidonnan SM-kilpailut. Lisäksi messuilla oli keräilymessut ja April fest eli ruokaa, juomaa ja musiikkia. 20160416_112533

Bloggaajalle kiinnostavaa ohjelmaa olisi ollut myös perjantaina, kun mm. Rimma + Laura rimmalaura-blogista puhuivat ammattilaisaamussa matkabloggaamisesta markkinointikanavana. Paikalle en itse päässyt, koska olin tienaamassa palkkatyössäni niitä reissuihin kuluvia lantteja. Onneksi tiivistelmän aamupäivän esitelmistä pääsee lukemaan Reissuesan blogista. 

Olin lauantaina sen verran aikaisin liikenteessä, joten ensimmäisen parituntisen pystyin kohtuullisen rauhassa kiertelemään kotimaanmatkailun osastoja. Messuilla oli varmasti paljon muutakin mielenkiintoista, mutta tässä nostan esiin asiat, jotka itseäni kiinnostavat tai olivat ajankohtaisia.

Kesäloman suunnitelmissa on matka iloiseen Itä-Suomeen, jututinkin pitkän tovin itäsuomen ihmisiä. Petkeljärven kansallispuistosta sain hyviä vinkkejä reiteistä. Möhkön kylän teatterilaiset olivat sitä mieltä, että sielläkin kannattaa poiketa, on sen verran lähellä Petkeljärveä. Ilomantsissa pitää kuulemma nousta vesitorniin viinilasilliselle ja Lieksasta mennä laivalla Pielisen yli Kolille. Vielä ennen Pielisen ylitystä pitää muistaa koskenlasku Ruunaan koskella ja Parppeinvaaran runokylä Ilomantsissa. Luulenpa, että näillä vinkeillä Itä-Suomen reissusta saa jo jotain irti.

20160417_103409

Ihan sattumalta päädyin Eurajoen kojulle. Eurajoki on Rauman lähistöllä sijaitseva kunta, josta en oikeastaan tiennyt mitään. Ohi olen ajanut, mutta… nyt totesin, että sielläkin on muutama kohde, jossa voisi poiketa kotimaa tutummaksi- retken merkeissä. Eurajoella on mm. C.L. Engelin 1836 suunnittelema kartano, joka nykyään toimii kokous-, koulutus- ja kulttuurikeskuksena. Kartanossa on myös mahdollista yöpyä ja nälkäisiä palvelee ravintola Wuojoki. Luontoretkeilyyn alueelta löytyy mm. Kaunissaaren kulttuuripolku, kartanon vanha metsästysmaja Saukonniemessä Pinkjärven rannalla ja Liinmaan linnamäki ja vallihaudat. Luulen että yhden päivän näillä eväillä saa kulutettua Eurajoella.

20160416_125549

Turun saariston osastolla oli tarjolla herkullista saaristolaisleipää ja maukkaita tomaatteja.  Täältä kiinnosti erityisesti Örön linnakesaari, josta on kävijän kokemuksia Meriharakka-blogissaSaaristosta puhuttaessa nyt haluan vetää kuitenkin vähän kotiinpäin synnyinseudulleni, eli muistuttaa siitä että Merenkurkussakin voi ja kannattaa tehdä maailmanperintöristeily ulkosaaristoon Valassaarille tai Mikkelinsaarille. Myös Vaasan sisäsaaristossa pääsee retkelle mm. Kuusisaareen. Vaasan saaristo on hyvin erilaista Turun saaristoon verrattuna nopeasta maankohoamisesta johtuen. Vaasan osastolla esittelijä suositteli varaamaan nämä retket ajoissa varmistaakseen mukaanpääsyn.

Egyptissä en ole käynyt, mutta nyt Sastamalassa on näyttely Egyptin aarteista. Ydinkeskustassa, Herra Hakkaraisen talon vieressä, pääsee tutustumaan egyptiläisten aarteiden aitoihin, Egyptin museoviranomaisten hyväksymiin, rekonstruktioihin. Messuosasto ja esittelijät olivat Egyptihenkisiä ja innostuneita asiastaan, joten kiinnostus heräsi tätä näyttelyä kohtaan. Pidänkin tämän mielessä, jos näillä kulmilla liikun. 20160416_095605

Kansallispuistot ovat itselleni tärkeitä retkeilykohteita ja vaihdoinkin kokemuksia uusimmista kansallispuistoista Teijosta ja Hossasta. Hossaan annettiin vinkki, että siellä kannattaa vierailla myös sesongin ulkopuolella loka-, marraskuussa, jolloin pääsee nauttimaan rauhasta ja uuteen vuodenaikaan siirtymisestä.

Vielä on pakko tuoda esille kotiseutuni Forssan lähistöllä oleva Ypäjän musiikkiteatteri, joka oli messuilla antamassa näytteen tulevan kesän musikaalista My Fair Lady. Messujen yhtenä kantavana teemanahan oli teatterit. Kattavan kuvan teatterien esityksistä tulevana kesänä messuilla saikin.

20160416_111631

Ypäjän musiikkiteatteri lavalla

Tässä olikin joitakin kohteita ja ideoita, joita yritän toteuttaa tulevana kesänä. Paljon muutakin sieltä jäi mieleen ja ajatuksiin. Oikeastaan yllätyin itse siitä, miten hyvin viihdyin messuilla ja löysin sieltä hyvin itseäni kiinnostavia asioita.

Tähän loppuun on vielä pakko esitellä tuote, johon törmäsin messuilla. Tähän tuotteeseen festarikansa pääsee tutustumaan tulevana kesänä  mm. Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa. Tuote on hampurilainen, johon pihvin sijasta on käytetty kyytön maitoon tehtyä munajuustoa ja sinappina toimii puolukka- tai mustikkasinappi. Lisukkeeksi hampurilaiseen voi ottaa aurinkokuivattua tomaattia tai pekonia. Maistoin lämmitettyä juustoa mansikkapalasten kera ja pidin.

20160416_133555

Kuvassa kyytönjuustohampurilaiset ja tuotteen kehittäjä Raija Kauppinen

Seuraavassa postauksessani kerron messukokemuksestani puutarhaosastolla.

Muistathan että blogiani voit seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.

Artikkelini päivittyvät myös Blogipolulle. 

*Supermessut tarjosivat pääsylipun messuille*

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply