Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Matkailu

Reissussa Teneriffalla – suunnittelusta ja toteutuksesta

perjantai, 15 huhtikuun, 2016

Matkailijoita on erilaisia myös matkan suunnittelun suhteen. Toiset suunnittelee hyvinkin tarkasti ja toiset elää hetkessä tehden sitä mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Minä taidan olla molempia, suunnittelen ja lueskelen oppaita, mutta teen usein jotain muuta kun alunperin ajattelin. Tästä suunnitelmallisuudesta hyvänä esimerkkinä toimii Teneriffan matka tammikuussa vuosi sitten.

Teneriffa ei aiemmin kiinnostanut matkakohteena, mutta sitten lueskelin netistä saaren hyvistä patikointimahdollisuuksista, joten kiinnostus heräili pikkuhiljaa. Varasin matkan viikoksi Los Gigantesiin.

Tykkään netin lisäksi käyttää matkakohteeseen tutustumiseen kirjoja. Löysinkin kirjastosta Pentti Korpelan Teneriffan patikointioppaan Banaanilaaksoista kuumaisemiin, joten etukäteisfiilistely ja ideointi saattoi alkaa.

Mietin että jonkun patikoinnin vois tehdä ja vaitoehdoiksi nousi nämä:

  1. Mascan vaellus – tämän ajattelin toteuttaa kansainvälisellä retkellä, sen verran hankalakulkuiseksi tuon reitin ymmärin, että yksin en halunnut lähteä.
  2. Anagan niemimaa – tänne omatoimisesti bussilla
  3. Teide -täällä pieni patikointi ja reissu omatoimisesti bussilla. Selvittelyjeni mukaan tänne pääsee aamulla ja iltapäivällä pois.

Muille päiville ajattelin tutustumista Santa Cruziin, mahdollinen La Gomeran reissu ja jos intoa riittää niin Puerto de La Cruz.

Kuinkas sitten kävikään?

Todellisuudessa kuljeskelin Santa Cruzin kaduilla OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nautin auringosta ja rauhallisesta käveleskelystä Santa Cruzin Parque Garcia Sanabria-puistossa ja sen ympäristössä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupungin tunnelmaan tutustuin myös Mercado Nuestra Señora de África -markkinapaikkalla ja -kauppahallissa.

Tykkäsin Santa Cruzista ja jäin sinne myös yhdeksi yöksi ja seuraavana päivänä ajelin bussilla  San Cristóbal de La Lagunaan. La Laguna on viehättävä yliopistokaupunki. itse olin liikenteessä aika aikaisin, joten kaupunki oli rauhallinen ja tuntui uinuvan talviuntaan. Kaupunki on listattu myös Unescon maailmanperintökohteeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olisiko viimein vaelluksen vuoro? Jotenkin ei tuntunut siltä, joten suunnaksi Puerto de la Cruz. Siellä kuljeskelin pitkin kaupunkia päämäärättömästi nautiskellen. Välillä maistui lasi viiniä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Suunnitelmat ei aina toteudu. Minulla on usein matkoilla visioita ja ajatuksia mitä voisi tehdä, mutta usein siinä käy kuitenkin niin, että teen sitä mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Joskus tuntuu että tarvitsee sitä rauhallista oleilua ja ihmettelemistä. Tämä on mielestäni sellainen viipyilevä matkustustyyli – ottaa paikka haltuun joka aistillaan kiirehtimättä.

Tällä reissulla vielä lapsetti sen verran, että osallistuin retkelle Flipper Uno merirosvlaivan kyydissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valaita ei näkynyt, mutta sen sijaan ihastelimme näitä kallioita ja rohkeimmat kävivät myös uimassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paluumatkalla meille kävi näyttäytymässä myös nämä kaveritOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eikä sovi unohtaa paria leppoisaa päivää Los Gigantesissa kun käveleskeli näillä kaduilla ja rannoilla. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elämä on. Asioita voi suunnitella, mutta joskus kannattaa jättää suunnitelmat romukoppaan ja elää hetkessä omien tuntemusten mukaan. Jos olisin ollut vaelluksilla, olisin kokenut varmasti upeita hetkiä, mutta nämä rauhalliset verkkaiset päivät uuteen tutustuen olisi jäänyt kokematta. Tämä oli sitä mikä tällä reissulla tuli tarpeeseen. Seuraavalla kerralla onkin sitten mahdollista toteuttaa tämän reissun alkuperäiset suunnitelmat ja ideat, tai ehkä ainakin osa niistä. Luulen nimittäin ettei tämä kerta Teneriffalla jäänyt tähän.

Oletko sinä reissun suunnittelija, vai menetkö fiiliksen mukaan?

Muistathan että blogiani voit seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.

Artikkelini päivittyvät myös Blogipolulle. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply