Bloggaaminen

Blogin uusi aika

tiistai, 22 elokuun, 2023

Kuohuvaa on juotu jo kahdeksan vuotta Rantapallon blogiportaalin alla. Nyt kuitenkin Rantapallo lopettaa blogialustansa ja Samppanjaa muovimukista -blogin on aika hankkia oma koti ja oma vapaus. Syyskuun alusta blogi löytyy uudesta osoitteesta uuden näköisenä.

Onhan tämä ollut mielessä jo pitkään, nimittäin blogin siirtäminen oman verkko-osoitteen alle. Koska oma tietotekninen osaamiseni on kovin vajavaista, aina jäi mietityttämään kuinka selviäisin siirtoon liittyvistä asioista. En vaan oikein tiennyt, mistä aloittaa ja miten edetä. No nyt asia tuli tehtyä pakon sanelemana.

Täytyy myöntää, että mielessä kävi myös helpoin vaihtoehto: lopettaa bloggaaminen kokonaan. Onneksi vain käväisi. Tarkemmin pohdittuani tajusin kuinka paljon tämä harrastus on antanut ja kuinka paljon blogi minulle merkitsee. Blogi on myös näiden kahdeksan vuoden aikana kuljettanut paikkoihin, joihin en ehkä kuuna päivänä olisi muuten eksynyt.

Rakastan kirjoittamista ja valokuvaamista ja olen (toivottavasti) kehittynyt taidoiltani myös näillä molemmilla osa-alueilla. Elämässäni on oltava jotain luovaa ja jotain sellaista, missä saa käyttää päätään. Kirjoittaminen, jos mikä, on mielestäni parasta aivojumppaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jokin aika sitten osui netistä silmiini matkailutoimittaja Antti Helinin blogipostaus, jossa ryhmiteltiin ja ruodittiin suomalaisia matkablogeja. Löysin sieltä oman blogini otsikon ”Pitääkö matkabloggaajan olla nuori ja kaunis? ” alta. Antti kirjoitti: ”Erityisesti pidän tässä hieman iäkkäämpien kategoriassa (nimeä myöten) blogista Samppanjaa muovimukissa, jonka kirjoittaja julistautuu 50+ -ikäiseksi kukkamekkotädiksi. Kerronta on sujuvaa ja mukavaa lukea, kevyttä huumoria unohtamatta.” Tällainen palaute todella lämmittää ja tämä, jos mikä, saa jatkamaan.

Blogin muutto rassasi henkisesti, koska nyt liikuttiin itselleni niin tuntemattomissa vesissä. Siksi tämä blogikin on viime viikkoina päivittynyt normaalia harvemmin. Bloggaajakollegoiden kommentteja lukiessa ahdistuin entisestään, sillä ollakseni rehellinen en usein edes ymmärtänyt terminologiaa ja sitä mistä puhuttiin.

Onneksi rahalla saa ostaa osaamista ja palkkasin hommaan taitavan tyypin, joka hoiti sivustoni oman verkko-osoitteen alle ja rakensi uuden hienon kokonaisuuden. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Maksoi vähän, mutta niinhän ne harrastukset yleensäkin.

Blogille tulee myös uusi logo. Käytin pohjana valmista julkaisuvapaata kuvaa, josta rakensin blogiini sopivan kokonaisuuden. Entinen huumorimielessä rakennettu logo tuntui nyt usean vuoden tuijottelun jälkeen turhan hienostelevalta. Halusin, että huumori ja itseironia säilyvät matkassa edelleen, mutta nyt entistä hulluttelevammalla otteella. Kukkakuosinen pikkusika se siellä lentelee maailmalle samppanjapullon korkilla.

Kukkamekkotädin näkökulmasta asioita tarkastellaan pirskahtelevasti jatkossakin. Tapansa mukaan blogissa nautitaan samppanjan lisäksi elämästä ja matkoista. Välillä murehditaan ikääntymistä, mutta pääosassa on kuitenkin suunnaton kiitollisuus kaikesta koetusta. Maailman kauniita asioita etsitään edelleen ja kattausta kuorrutetaan arkisella luksuksella. Samppanjaa muovimukista saatte rakkaat lukijat nauttia jatkossakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevista reissuista paljastettakoon sen verran, että loppuvuodesta kutsuvat Kanariansaaret. Vuoden pimeintä aikaa pakenemme jälleen valoon ja lämpöön.

Tulemme kiertämään saaria viime vuotta monipuolisemmin ja asustelemaan useassa eri paikassa. Odotettavissa on kaupunkikohteita, vuoristoa, pieniä kyliä ja yllätys yllätys: tänä vuonna joulua otetaan vastaan piskuisessa rantakohteessa. Saapa nähdä oliko tämä meille, ei niin rantaorientoituneille tyypeille, hyvä vai huono valinta.

Tämä oli sitten viimeinen blogipostaus, jonka kirjoitin Rantapallon alla. 1.9.2023 alkaen löydätte uudistuneen blogini omasta osoitteestaan: www.samppanjaamuovimukista.fi. Uusista blogijutuista kerron myös aina Facebookin Samppanjaa muovimukista sivulla ja Instagramin tilillä: @samppanjaa_muovimukista. Jos haluat seurata blogia ja tekemisiäni ja saada kosolti matkavinkkejä, laita myös nämä kanavat seurantaan.

Tervetuloa jatkossakin matkojen ja elämänmakuisten tarinoiden pariin. Nähdään pian uudella sivustolla.

Lämmöllä Annemaria

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Merja tiistai, 22 elokuun, 2023 at 20:59

  Ihanaa, että jatkat. Blogipostauksesi ovat toimineet minulle käsikirjan tavoin ja olen kulkenut kuvaannollisesti ja käytännössäkin jalanjäljissäsi. Tänäkin syksynä Espanjan turneellani, juttusi ovat kullan arvoisia. Näkyväthän ne jatkossa, vai sulkeutuuko vanhat sivut?

  • Reply Annemaria tiistai, 22 elokuun, 2023 at 22:00

   Kiitos. Tällainen palaute kyllä tuntuu niin hyvältä. On tosi hienoa, jos blogijutut ovat tuoneet iloa jollekin ja vieläpä toimineet hyvinä käytännön vinkkeinä. Kuvittelisin, että blogini lukijoiksi on myös kertynyt jollain tasolla samanhenkisiä ihmisiä, joita kiinnostavat paljolti samat asiat kuin itseäni. Tällöinhän nämä matkavinkit toimivat parhaiten niin inspiraatioina kuin toivottavasti myös käytännössä.

   Kaikki vanhat blogijutut siirtyvät uuteen osoitteeseen. Tähänastinen sisältö siis säilyy, ainoastaan ulkoasuun tulee joitain muutoksia.

 • Reply Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys tiistai, 22 elokuun, 2023 at 22:38

  Ihanaa kun jatkat. 🤗Rakastan nykyistä logoasi, mutta yhtä hauska on uusikin
  😃

  • Reply Annemaria keskiviikko, 23 elokuun, 2023 at 09:06

   Kiitos Kati. Huumorilla höystettyä iloa pitää elämässä olla 🙂

 • Reply Tiina keskiviikko, 23 elokuun, 2023 at 08:48

  Hienoa että jatkat blogia! Löydettyäni blogisi kahlasin kaiken alusta alkaen ja siitä lähtien olen lukenut jokaisen jutun. Lukijana jotakuinkin samanikäisiä ja tismalleen samanhenkisiä, samanlainen elämäntilanne, samat kiinnostuksen kohteet niin matkustelussa, ruoka-asioissa, kotona, elämässä muutenkin – tuntuu kuin ystävän juttuja lukisi. Ja kirjoitat hyvin!
  Nykyinen logosi on mainio, ehkä tuohon possuunkin tottuu kun teksti on tuttua!

  • Reply Annemaria keskiviikko, 23 elokuun, 2023 at 09:11

   Tiina, ihanaa palautetta. Kiitos 🙂 Kirjoitin juuri tuolla Instagramin puolella, että täällä blogin ympärillä on selvästi lukijoita, jotka ovat minulle kuin sukulaissieluja heitä edes tuntematta. Pitää varmasti paikkaansa, että samanhenkisillä ihmisillä on samanhenkiset kiinnostuksen kohteet ja juuri heille on niin mukavaa kirjoittaa. Juurikin noin, kuin ystäville kirjoittaisi. Jos vain joskus satuttaisiin jossain kohtaamaan livenä, otathan hihasta kiinni.

   • Reply Tiina keskiviikko, 23 elokuun, 2023 at 12:45

    Aivan varmasti! <3

 • Reply Minna tiistai, 29 elokuun, 2023 at 10:15

  Onnea uuteen! Olen vieläkin niin iloinen kun sain sinut vieraaksi Mäntylinnaan ja kirjoitit siitä niin kivasti! Juuri äsken jaoin blogipostauksen yhteen fb-ryhmään. Ymmärsit just oikein ne asuntoon pilke silmäkulmassa ripotellut pikkujutut, jotka joiltakin saattavat mennä ihan ohi. Jatkan ehdottomasti seuraamista uudella alustalla!

  • Reply Annemaria lauantai, 2 syyskuun, 2023 at 22:23

   Kiitos Minna lämmittävästä palautteesta. Mäntylinnasta oli niin helppoa kirjoittaa, sillä sehän oli ihana namupala kaikilla mittareilla. Naureskeltiin miehen kanssa, että taidetaankin muuttaa sinne. Siinä olisi ollut juuri meille sopiva kompakti kaupunkiasunto 🙂

 • Reply Mctraveller keskiviikko, 30 elokuun, 2023 at 08:04

  Entäpä blogit joita ei ole siirretty uuteen osoitteeseen, katoavatko verkosta?

  • Reply Annemaria lauantai, 2 syyskuun, 2023 at 22:25

   Kuukauden päästä Rantapallo sulkee bloportaalinsa, joten ikävä kyllä blogit, joita ei ole siirretty uuteen osoitteeseen katoavat bittiavaruuteen, koska verkko-osoite lakkaa toimimasta.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.