Andalusia Costa del Sol Espanja Fuengirola

Ensimmäisen viikon huumaa

sunnuntai, marraskuu 17, 2019

Tapaksia, ystäviä, viiniä, liikuntaa ja hyvää mieltä. Siinä ehkä muutamaan sanaan kiteytettynä meidän Fuengirola-viikkomme.

Tiedättekö sen tunteen, kun viikon tai kahden lomalla mieltä kalvaa ikävä tunne siitä, että ihanuus on kohta ohi ja paluu arkeen pian koittaa? Ainakin itse kärsin lomareissuillani tästä haittaavasta taustalla vaanivasta mielentilasta. Aurinkoiselle taivaalle saapuu kuin uhkaavia pilviä tunnelmaa viilentämään.

Vaikka ensimmäisen Fuengirola-viikkoni aikana taivas on kirjaimellisesti välillä peittynyt pilvirintamaan, eipä ole kuulkaa yhtään haitannut. Tietoisuus siitä, että tätä ihanuutta ei kukaan ota hetkeen pois, tuntuu niin tuhottoman hyvältä. Pystyn nauttimaan täysillä ja antamaan rauhassa aikaa myös levolle. Huonoa omaatuntoa ei tarvitse potea siitä, että välillä pidän ”tänään en tee mitään” -päivän.

Huolimatta siitä, että elämä täällä on joltisenkin tuttua jo viime talvelta, jonkin asteinen alkuhuuma vaan tässä kaikessa on edelleenkin läsnä. Tuntuu niin hyvältä ja syvällä.

Tuttu kotiranta. Olemmekohan kohta kuin nuo rantakiven simpukat, tiukasti kiinnittyneet?

Mitäkö sitten olemme tämän ensimmäisen yhteisen viikon aikana täällä tehneet? Viettäneet tavallista hyvää arkea potenssiin kaksi.

Jopa tavalliseen ruokakaupassa käyntiin sisältyy oma mielenkiintonsa. On hauskaa tutkia Mercadonan kala- ja äyriäistiskiä, viinihyllyjä ja uudenlaista tavaravalikoimaa.

Olemme kokanneet kotona ja käyneet ulkona syömässä. Kävelleet pitkiä lenkkejä ja pelanneet kotipihalla padelia ja pingistä. Käyneet paikallisen seurakunnan ylläpitämässä kirjastossa ja tiistaimarkkinoilla ostamassa huippuhalpoja vihanneksia ja hedelmiä. Istuskelleet kahviloissa ja viettäneet harvinaisen sosiaalisen viikon.

Tuttuun tapaan olemme istuskelleet kahviloissa, käyneet ostoksilla Mercadonassa,syöneet terveellisiä ja värikkäitä aamiaisia,ja nauttineet siitä, että marraskuussa voi syödä lounasta parvekkeella.

Sen lisäksi, että olemme tavanneet täällä asuvia ystäviämme, tapasin viikolla myös kolmea täällä talvea viettävää rautaista naista. Hassua sinänsä, miten meitä bloggaajia näyttää näille kulmille aina kertyvän. Matkakuume blogin Gian ja Sopusointuja blogin Maaritin olen tavannut aiemmin ja uutena tuttavuutena tutustuin taiteen parissa työskentelevään Riikaan.

Ilo on ollut myös saada hyvät ystävämme tänne lomareissulle ja viettää heidän kanssaan yhteistä riemastuttavaa aikaa. Sosiaalinen elämä näyttää nousseen täällä ihan eri levelille, tosin paljolti myös sen takia, että täällä on aikaa tavata ihmisiä eri tavoin kuin kotona konsanaan.

Fuengirola Wine Ladys Distinto Vinos -viinibaarissaIhania naisia ja uusia ystäviä.Bodega Charolais on meidän lemppariravintola Fuengirolassa.

Hyvältä tuntuu marraskuussa nauttia lounasta kotiparvekkeella, mutta mukavaa myös suunnistaa välillä ulos syömään. Fuengirolan vanhan keskustan Bodega Charolais pitää edelleen paikkaansa meidän suosikkiravintolana ja erityisesti ravintolan mutkaton tapas-puoli. Tämä ravintola on myös erinomainen viinibaari. Kohtuuhintaisia, hyviä viinejä ja mikä omaa mieltäni erityisesti lämmittää on Lanson samppanjan 30 euron pullohinta (saa myös lasettain 5 euroa/lasi).

Ollaan ehditty myös piipahtamaan Torremolinoksessa, joka on muuten erinomainen shoppailukaupunki. Pienellä alueella keskustan kävelykaduilla on paljon kauppoja.

Käytiin kaupungissa lounaalla syömässä menu del día, päivän menu, kivassa pikkuravintolassa El Laurelissa.  Kauniisti sisustettu ravintola sijaitsee aivan Torremolinoksen poliisilaitosta vastapäätä. Kympin hintainen menu oli enemmän kuin hintansa väärti, vaikka aika ylläriksi menikin. Tarjoilija ei puhunut sanaakaan englantia ja tämä meidän espanjankielentaito on hmmm… vähän vaiheessa.

Joka tapauksessa kolme ruokalajia saatiin eteemme, jotka kaikki olivat aivan buenos. Jos käyt tässä ravintolassa, kiinnitäpä huomiota paikan kauniisiin lautasiin.

El Laurelin jälkkäri.Fuengirolassa on tällä viikolla vietetty Ruta de la Tapa -tapahtumaa. Tällaisia tapaksia tuli vastaan Taberna Conchossa.

Sää on vaihtunut täällä loppuviikosta selvästi kylmemmäksi. Viileä tuuli puhaltelee ja toppatakille on viime päivinä ollut käyttöä. Erityisesti illat ovat olleet yllättävän kalseita. Asuntoamme on pitänyt jo muutamaan otteeseen lämmittää ilmalämpöpumpulla. Vielä muutama päivä sitten nukuttiin makuuhuoneen ikkuna raollaan, joten lämpötiloissa on tapahtunut melkoinen käänne.

Talvi se on tullut tännekin. Jotkut turistit vain sinnikkäästi ottavat rannalla aurinkoa, jos ei muuten niin rantatuoleissa tuulta stoppaavien kangasseinämien ympäröiminä. Paikalliset sen sijaan ovat kaivaneet esiin villamyssyt ja kaulahuivit.

Vaan ei ole minusta oikein auringonpalvojaksi. Muutamaan otteeseen olen yrittänyt istua suojaisalla parvekkeellamme naama kohti aurinkoa, mutta kyllästynyt jo varttitunnissa.

Että mä nautin marraskuussa kukista ja vehreydestä.

Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, viileämmän viikon jälkeen tulee taas lämpimämpi viikko. Seuraavia terassikelejä odotellessa.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply Raija Manner sunnuntai, marraskuu 17, 2019 at 18:46

    Näyttää niin hyvältä ja tutulta !

    • Reply Annemaria sunnuntai, marraskuu 17, 2019 at 23:44

      Luulen, että aika monella täällä elelevällä on aika samansuuntaisia tuntemuksia 🙂

  • Reply espanjaan maanantai, marraskuu 18, 2019 at 00:19

    Tervetuloa! Meillä on jo yli kaksi viikkoa takana, reilut kolme vielä edessä. Olisi kiva tavata ja tutustua.

    • Reply Annemaria maanantai, marraskuu 18, 2019 at 21:46

      Kiitos Aila. Näyttää vaan tämä seutu yhä useampaa vetävän puoleensa aina uudelleen 🙂 Juu, mukavaa olisi tavata sinuakin ennen lähtöänne. Meillä on täällä vieraita vielä tämän viikon ja sitten suunnittelimme matkaa rannikon länsiosaan. Elellään vähän säiden mukaan, joten palailen myöhemminkin, kun tiedän aikatauluistamme. Leppoisia päiviä ja mukavia reissuja teille.

  • Reply Marju maanantai, marraskuu 18, 2019 at 13:13

    Kiitos taas hyvistä ravintolavinkeistä. Oletpa jo ehtinyt tehdä vaikka mìtä! Itse palasin juuri sieltä, mutta tammikuussa takaisin koko kevääksi. Siihen asti voin pysyä ajan tasalla lukemalla blogiasi!

    • Reply Annemaria maanantai, marraskuu 18, 2019 at 21:48

      No ihan tässä sellaista kevyttä kenttäeloa vasta 🙂 Mukavaa Marju, jos vinkeistä on sulle hyötyä jossain vaiheessa ja tervetuloa tänne kevättä kokemaan.

  • Reply Kirsi.Ruotsalainen tiistai, marraskuu 19, 2019 at 09:01

    Oletko jo tutustunyt laadukkaaseen vanhaanjazziin täällä AR:lla?

    Sitä on kohta 34 v tarjonnut upea ANDALUSIAN SWINGBAND!

    Sunnuntaisin soittavat klo 18-21 ravintola KUKOSSA vaihtevilla tasokkailla vierailijoilla!

    Kannattaa tutustua ja varata paikat, kun tuut kerran -tuut jälleen!!

    • Reply Annemaria tiistai, marraskuu 19, 2019 at 22:51

      Kiitos Kirsi vinkistä. Itse asiassa en ole käynyt Kukossakaan kertaakaan.

  • Reply Maarit / Sopusointuja keskiviikko, marraskuu 20, 2019 at 12:13

    Ensimmäinen viikko menee yleensä saapumista ihmetellessä ja valosta nauttiessa eikä lähdetä minnekään kauemmaksi. Onneksi saapumisviikko oli vielä lämmin ja maltettiin pysyä tonteilla ja ulkona auringosta nauttien. Varsin samanlaista tuntuu arkemme täällä olevan 🙂
    Kävimme eilen Malagassa ja syötiin hyvin erikoisessa, ja hyvin paikallisessa ravintolassa hallin kulmilla Bar los Pueblossa. Se on konstailematon ja aina jono ovella, mikä menee tosin nopeasti. Sinne ei jäädä aikailemaan eikä haaveilemaan. Ruoka on yksinkertaista, mutta kaiken korvaa kokemus. Hirveä hälinä ja pulina. Silti tykkään näistä kansanpaikoista. Niissä kokee olevansa Espanjassa. Lounaan hinta oli 8,95, mikä sisälsi alkuruoan, pääruoan, juoman ja jälkkärin tai kahvin.
    Malagaan menen toistekin, ihan itsekseni, kiertelemään katuja ja kujia…
    Nyt juuri sataa ja on hyvä hetki uppoutua kirjaan – taidan keittää myös kupillisen cafe con lecheä.
    Mukavia päiviä ja nähdään lauantaina!

    • Reply Annemaria torstai, marraskuu 21, 2019 at 21:59

      Mä naureskelin tuota sun viimeisintä ruokajuttua. Ois hyvin voinut olla myös mein keittiöstä 🙂 Täytyy painaa muistiin tuo Malagan ravintola. Kansanpaikat on parasta. Meistä on hyvä myös hallin oma kalaravintola. En tiedä onko siellä useita, mutta se, jolla on pöytiä ulkosalla. Nähdään piakkoin.

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.