Suomen suurin matkablogiyhteisö
Lappi Suomi Yleinen

Valkoisia ja sinisiä ajatuksia

torstai, joulukuu 29, 2016

Jos olet väsynyt lapinhullujen jorinoihin, älä lue tätä. Luvassa syvää tunteen paloa.

Yksi Lapissa vietetty joulu jälleen takana. Joulu, joka on ollut lumen valkoinen ja hetkiltään sininen. Joulu, joka kietoi salaperäiseen hämärähyssyyn, sytytti taivaalle tähtivyön ja hiljensi maailman äänet.

luosto7luosto

En pysty kuvittelemaan parempaa paikkaa joulun viettoon kuin Lapin lumoava tunturimaisema. Kun napapiiri on ylitetty, on kuin astuisi toiseen todellisuuteen. Tässä kohden joku pyyhkäisee pois kaiken huolen ja mieliharmin. Tästä eteenpäin päässä on vain seesteisiä, selkeitä ja yksinkertaisia ajatuksia. Valkoinen mieli ja valkoinen hanki. Puussa kuuraparta ja taustalla sininen tunturi. Joulun sanoma tulee todeksi: maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto.

luosto6luosto5

Lumessa tarpoessani tunturin rinnettä ylöspäin mietin pian sata vuotta täyttävää Suomea. Sininen ja valkoinen, värit ovat vapauden. Kaksi turvallista väriä, jotka joulukuisena pakkaspäivänä ympäröivät minut ja tekivät minusta onnellisen ihmisen. Vuoden viimeinen matkailukohde ei ollut vain vuoden paras matkailukohde. Se oli maailman paras matkakohde ja tämä oli minun paras matkani.

luosto4luosto2luosto3

Hyvää uutta vuotta ihanaiset lukijani. Tapahtukoon teille kaikille paljon onnellisia asioita tulevana vuonna. Kuono kohti uusia seikkailuja.

poro2poro3

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Inna Vaara perjantai, joulukuu 30, 2016 at 08:10

  Kiva ja minun makuinen matkablogi, jään mielelläni seuraamaan. Jutuista löytyy useita vinkkejä tuleville matkoilleni…

  • Reply Annemaria perjantai, joulukuu 30, 2016 at 12:37

   Kiitos Inna kannustavasta palautteesta. Mukava kuulla, jos fiilistelyn lisäksi jutuista on jollekulle konkreettista hyötyä. Mukavaa uutta vuotta sinulle.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas perjantai, joulukuu 30, 2016 at 08:22

  Ihanaa lapin taikaa. olen aina haaveillut lapin joulusta! Saisinko jo ensi vuonna perheeni vakuutettua?

  • Reply Annemaria perjantai, joulukuu 30, 2016 at 12:45

   Suosittelen niin lämpimästi. Täällä etelässä joulusää on ollut milloin mitäkin, joten mieluusti harmauden vaihtaa valkoisuuteen ja vähän myös sinisyyteen 🙂 Itselleni joulu Lapin kelomökissä on se paras ja tunnelmallisin joulu.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.