Suomen suurin matkablogiyhteisö
Majoitus Suomessa Suomi Yleinen

Helsinki-Vantaan paras lentokenttähotelli ja paras lentoparkki

keskiviikko, 14 joulukuun, 2016

Sain yhden vuorokauden sisällä kahdelta yritykseltä huikean yksilöllistä palvelua. Kaikki odotukseni ylittyivät ja jälkeen jäi hyvä mieli ja tyytyväinen asiakas.

Lentokenttähotellin aatelia

Bongasin Facebookista reilu kuukausi sitten uutukaisen Clarion Hotel Helsinki Airportin avajaistarjouksen. Viisikymppiä kahden hengen huoneelta aamiaisineen on halvin majoitushinta, mitä olen koskaan maksanut tämän tasoisesta hotelliyöstä.

Olen pitänyt lentokenttähotelleja lähinnä tylsinä ja persoonattomina yöpymispaikkoina, joissa saa peruspalvelut, mutta viihtyvyyden kanssa on vähän niin ja näin. Siksi en sen kummempia odottanut parisen kuukautta sitten avatulta Nordic Choice Hotels -ketjuun kuuluvalta Helsinki-Vantaan Clarioniltakaan. Vaan kylläpäs napsahti tällä kertaa minulle kovin mieluinen hotelli.

Jo heti aulatilaan astuttuani tiesin, että tulisin rakastamaan tätä hotellia. Kiiltävällä sahalaitakuvioisella lattialla oli pehmeä punainen matto, joka johdatti hotellin respaan. Kattoa koristivat pyöreät erikokoiset tuikkuvalaisimet, jotka näyttivät siltä kuin yläpuolellani olisi useampi ilotulitusraketti räjähtänyt juuri täyteen loistoonsa. Väkisinkin tuli kovin juhlava olo.

clarion5clarion3clarionclarion2

Olin lukenut arvosteluja Clarion hotellien pienistä huoneista. Huone oli minusta aika normikokoinen, ei suuri muttei myöskään pieni. Supermukava sänky, linjakas kalustus, lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja lattialla kodikkuutta luomassa pehmeä suurikokoinen matto. Musta-valkoinen värimaailma jatkui kylpyhuoneessa. Tyylikästä ja viihtyisää!

Pikainen alakerran baarikäynti vahvisti entisestään ihastumistani hotellin sisustukseen. Käytävillä mielenkiintoista taidetta, design-huonekaluja, lisää kiinnostavia valaisimia, mukavia nojatuoleja, kodikkaita mattoja ja jossain kohdin jopa ripaus itämaisuutta. Tasokasta, muttei tärkeilevää, pikemminkin leikittelevää.

clarion7clarion9clarion4

Seuraava aamu oli lauantai ja respan tietojen mukaan varhaisaamiaista saisi vasta puoli viidestä eteenpäin, mikä tulisi varhaisen lentomme vuoksi olemaan liian myöhään. Hetken mietittyään hotellin ystävällinen respaneitokainen lupasi kuitenkin järjestää meille jotain jo vähän aikaisemmin.

IMG_1490IMG_1489

Odotimme saavamme seuraavana aamuna kupin kahvia ja jonkin kelmusämpylän. Kertakaikkisen iloinen yllätys oli, että meitä varten oli katettu koko varhaisaamiaispöytä reilu puoli tuntia etuajassa. Iloisen hymyn saattelemana meille toivotettiin hyvää huomenta ja varmistettiin vielä puuttuiko pöydästä mitään, mitä kaipaisimme. Tämän kokoiselta hotellilta melkoisen yksilöllistä palvelua.

Kiitos Clarion Hotel Helsinki Airport. Niin oli miellyttävä tuttavuus, että tulemme varmasti toistekin.

clarion8clarion12https://www.nordicchoicehotels.fi/clarion/clarion-hotel-helsinki-airport/

Airparkki – yritys, joka ansaitsisi diplomin huikeasta palvelusta

Kun asiakas on tyytyväinen, hän useimmiten käyttää samaa palvelua uudelleen. Niinpä nytkin veimme automme jo kolmatta kertaa Helsinki-Vantaan paikoituspalveluja tarjoavaan Airparkkiin. Ensimmäisestä kokemuksestani kirjoittelin blogipostauksen täällä jo aiemmin.

Sen lisäksi että Airparkin hinta on edullinen, palvelu on ollut ylen auttavaista. Matkalaukut on nostettu autosta suoraan pikkubussin kyytiin ja seuraavan kerran niihin on tarvinnut tarttua vasta terminaalin edessä. Ei laukkujen raahaamista, ei palelua kylmässä talvisäässä, ei liukastelua pikkukengissä. Kuljetukset autolta kentälle ja takaisin auton viereen ovat toimineet hienosti joka kerta. Tullessa vain soitto parkkiin ja auto noutaa terminaalin edessä olevalta pysäkiltä.

IMG_1553

Koska meillä oli aikainen lähtö kentälle, päätimme viedä automme jo edellisenä iltana paikoitukseen. Säästäisimme näin edes hieman kallista aamuaikaa ilman, että autoa tarvitsisi lähteä siirtämään mihinkään.

Kun saimme laukut bussiin, kysäisin varovaisesti, että tohtisiko pyytää lentokentälle viennin sijaan kyytiä Clarionin lentokenttähotelliin. Ilman muuta onnistuu, minulle kerrottiin. Seuraavaa lausetta en sitten meinannut uskoakaan: ”Voin tulla hakemaan teidät huomenaamulla ja viedä kentälle, jos haluatte.” Totta se vaan oli, sillä klo 4.15 aamutuimaan Airparkin auto odotti meitä sovitusti Clarionin edessä. Kuka voi uskoa, että Suomessa saa tällaista palvelua?

Airparkki, saisinko ojentaa Samppanjaa muovimukista -blogin epävirallisen diplomin yrityksellenne parhaasta palvelusta ja asiakasystävällisyydestä. Kiitos. Automme haluaa yöpyä hoteissanne jatkossakin.

www.airparkki.fi

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply miraorvokki torstai, 15 joulukuun, 2016 at 13:51

  Siis tää näyttää miljoona kertaa kivemmalta kuin tuo Jätkäsaaren sisarensa! Kirjoittelinkin meidän yöstä, joka ei todellakaan mennyt aivan putkeen: https://www.rantapallo.fi/pondekengissa/2016/11/29/yo-helsingin-kattojen-ylla-clarion-hotel-helsinki/ . Pitääkin siis laittaa tämä lentokenttähotelli testiin! 🙂

  • Reply Annemaria torstai, 15 joulukuun, 2016 at 15:34

   Voi harmi, miten voikaan kaikki ontua noin pahasti? Aika käsittämättömiä mokia, huolimatta siitä, että toiminta on vasta käynnistynyt. Pöytävarauksia vaan ei saa hukata, eikä jättää vastaamatta asiakkaiden tiedusteluihin. Olen itse piipahtanut Jätkäsaaren Clarionin sky-baarissa, mistä oli kyllä hienot näköalat. Muuten pikaisen silmäyksen perusteella hotelli jää airport-sisarensa varjoon, joka oli samalla tyylikäs, mutta niin viihtyisä ja lämminhenkinen. Huonekin postauksessasi näyttää kyllä kovin pieneltä…

 • Reply Veera perjantai, 16 joulukuun, 2016 at 17:35

  Oho, aika hyvää palvelua ootte kyllä saaneet parkista. :O Ja nyt kyllä tekisi mieli varata yö tuonne hotelliin, vaikka pääkaupunkiseudulla asunkin!

  • Reply Annemaria perjantai, 16 joulukuun, 2016 at 17:48

   Helpoin tapa tehdä piristävä matka: mennä hotelliin omalla paikkakunnalla 🙂 Ei mene turhaa aikaa ajamiseen. Tuossa hotellissa olisin kyllä viihtynyt pidempäänkin.

 • Reply Lea torstai, 10 joulukuun, 2020 at 10:44

  Itsellänikin on usein työn puolesta ollut aikaisia aamulentoja. Koska kentälle on kotoani yli tunnin matka olen ajanut kentälle usein jo edellisenä iltana, jättänyt auton parkkiin ja yöpynyt hotellissa. Tosin tuolla Clarionissa ei olekaan tullut yövyttyä, mutta kuvien perusteella näyttää hienolta. Ehkä ensi kerralla päädyn sinne, kunhan tämä korona-aika ensin hellittää.

  • Reply Annemaria torstai, 10 joulukuun, 2020 at 16:15

   Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän inhoan sitä, että pitää lähteä ajamaan kentälle aamuyön tunteina. Mieluimmin yövyn kenttähotellissa ja pääsen hyvin nukkuneena matkaan. Clarionin kenttähotellista tykkään itse.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.