Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi Taide Yleinen

Murhaava illallinen

maanantai, 7 marraskuun, 2016

Juhlayleisö on valmiina. On aika julkistaa maailmankuulun taiteilijan, salaperäisen Hermes Mansun uusin teos. Yhtäkkiä valot sammuvat ja yleisö on pimeydessä hämillään. Teatterissa on tapahtunut raaka murha…

murhaavaillallinen9

En oikeastaan tiennyt mitä odottaa, kun ystäväni kanssa suunnistimme marraskuisen illan hämyssä Helsingin Suvilahden Kaasukentällä sijaitsevaan telttaan. Olin saanut kutsun eriskummalliseen teatteri-iltaan, jossa yhdistyisivät gourmet-illallinen ja teatteriesitys. Tulisin olemaan yksi murhamysteerin todistajista.

Ajatus tuntui kiehtovalta. Tasokkaan illallisen nauttiminen keskellä murhamysteeriä, johon saattaisin itsekin joutua. Kaiken lisäksi ruuasta vastaisi Michelin-tähdellä palkitun ravintola Askin pääkokki Filip Langhoff.

murhaavaillallinenmurhaavaillallinen10

Yllätyin positiivisesti päästyäni alkuryysiksen jälkeen juhlateltan sisälle. Tapahtumapaikkaan oli loihdittu kiinnostava ja dramaattinen sisustus, jossa oli selkeästi dalimaisia piirteitä. Pyöreillä pöydillä odotti juhlava kattaus. Punamusta värimaailma lisäsi teatraalista tunnelmaa. Onnistuneen visuaalisen ilmeen takana oli Latvian kansallisteatterin lavastaja Aigars Ogolins. Itseäni ihastuttivat erityisesti mielenkiintoiset valaisinhässäkät, joihin oli koottu luovasti jos jonkinlaista tavaraa ruokailuvälineistä auton lamppuihin.

Kuva: Johannes Wilenius (samoin jutun pääkuva)murhaavaillallinen14

murhaavaillallinen3murhaavaillallinen2

Ilta käynnistyi juuri niin dramaattisesti kuin ennakko-odotukset antoivat olettaa. Lavalta löytyi veitsellä ja haarukalla raaasti murhattu illan päävieras. Mutta kuka on murhaaja? Sitä nousee selvittämään yleisöstä yllättäen löytyvä poliisi. Poirot-henkinen kuvio on valmis.

Täytyy myöntää, että teatteriesitys jäi vähän kevyeksi. Sinänsä harmillista, sillä puitteet olisivat tarjonneet mahdollisuudet vieläkin mielenkiintoisempaan ja yllätyksellisempään kokonaisuuteen. Olisiko yleisöä voinut käyttää enemmänkin juonikoukeroiden jalostamisessa? Mielenkiinto kyllä säilyi loppuun asti ja mikä ettei, sillä kolmen ruokalajin menu soljui tarjoilultaan sujuvasti koko näytöksen läpi.

Pidin itse erityisesti pääruuan hirvestä, joka oli kypsyysasteeltaan täydellistä ja maukasta. Teltta ei varmasti ole niitä helpoimpia paikkoja valmistaa ruokaa isolle ryhmälle, mutta melko kelvollisesti siinä mielestäni suoriuduttiin. Niin viini- kuin ruokatarjoilu sujuivat jouhevasti ja ruuat saatiin koko pöytäseurueellemme samaan aikaan.

murhaavaillallinen8murhaavaillallinen4murhaavaillallinen6murhaavaillallinen7

En ehkä suosittelisi Murhaavaa illallista vannoutuneelle teatterifriikille, mutta esimerkiksi pikkujouluohjelmaksi se sopii erinomaisesti. Ihan viihdyttävä ilta ja mielenkiintoinen elämys poikkeuksellisessa miljöössä. Viihtymistä lisäsi entisestään hulvattoman hauska pöytäseuramme, jonka kanssa Murhaava illallinen sai yllättäviä jatkokäänteitä myöhemmin Helsingin yössä.

Esityksen tuottajana on virolainen Skyworld Service Oü, joka tunnetaan aiemmasta Dinner in the sky -kiertueestaan. Näytelmän on käsikirjoittanut Diana Leesalu ja ohjannut Seppo Honkonen. Näytännöt Suvilahdessa jatkuvat 26.11.2016 saakka.

www.gurmeeteatteri.fi

Illan tarjosi Gurmee Teatteri

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maria maanantai, 7 marraskuun, 2016 at 11:18

  Kiva postaus illasta! Murhaava illallinen on kutkuttanut omaa mieltä jo jonkun aikaa ja olisi hauska päästä osallistumaan sellaiseen 🙂 Sisustus vaikuttaa myös mielenkiintoiselta ja koko konseptia olisi helppo viedä vielä seuraavalle tasolle kuten itsekin mietit. Tällaisena Poirot fanina tämäntyyppinen tilaisuus olisi herkkua! Täytyy tutkia josko vielä löytyisi sopiva ajankohta päästä osalliseksi tuollaiseen iltaan 🙂

  • Reply Annemaria maanantai, 7 marraskuun, 2016 at 19:49

   Itseänikin kiehtoo aina kaikki erilaisten asioiden yhdistäminen ja etenkin yllätyksellisyys. Tasokkaan illallisen ja teatteriesityksen yhdistäminen on loistava idea.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.