Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ravintolat ulkomailla Ruoka ja viini Venäjä

Herkuttelijan Pietari ja ravintolasuositus

lauantai, 24 syyskuun, 2016

Jos Pietari tarjoaa herkkuja visuaalisella puolella, tarjoaa se herkkuja myös lautasella. Kaltaiselleni kahvilafriikille kaupunki on pullollaan tarjontaa ja kyltymättömälle sokerihiirelle kakkuvitriineistä saa varmasti vastinetta.

Kahviloita Pietarissa näyttää olevan valtaisasti. Perinteisiä kakkukahviloita, vain kahvivalikoimaan erikoistuneita trendikahviloita sekä kahviloita, joista saa leivonnaisten lisäksi monenmoisia ruoka-annoksia.

Jos olet kiinnostunut enemmän tavallisista normikahviloista suuntaa Nevskyltä Griboedova kanavaa pitkin Kazanin katedraalin taakse. Suuri kakkupala irtoaa kadun kahviloista 2-2,5 eurolla. Jos taas haluat fiilistellä kaupungin viimeisimpiä kahvilatrendejä, suosittelen Rubinshteyna katua (Nevskylta, Fontanka kanavasta seuraava).

kakkuapietarikahvila4pietarikahvila2pietarikahvila

Kannattaa pistäytyä myös historiallisessa Jelisejevin herkkukaupassa (Nevsky prospekt 56), jonka ihastuttava jugend-rakennus luo hienot puitteet tälle kuuluisalle myymälälle. Yrityksen kondiittorit ovat panneet parastaan, sen verran upeita leivoksia ja muita sokeriherkkuja vitriineistä löytyy. Miten olisi vaikka suklaasta tehty kaunis korkkari hintaan 28 euroa? Keskellä myymälää on kahvila palmun alla. Vaikka täällä maksatkin kaksinkertaisen hinnan, ei se kuitenkaan ihan ylettömiä rahapussiasi huojenna.

suklaakenka2Pietari herkkukauppa2pietarikahvila3

Testasin muuten miten onnistuu kokonaisen kakun tuonti tuliaisena. Hyvin onnistui, ainakin näin viileämpänä vuodenaikana. Kakku pakattiin tukevaan rasiaan ja rasia leveään muovikassiin, jossa sitä oli helppo kantaa. Voitteko kuvitella, pieni kahdeksan palan suklaakakku maksoi vain neljä euroa!

Suuressa kaupungissa, josta ei juurikaan tiedä mitään, hyvän ruokapaikan löytäminen on aina tuuripeliä. Joskus onnistuu, joskus ei. Tämän reissun ehdoton ykkösravintola oli pohjoista venäläistä keittiötä edustava Severyanin. Ravintola sijaitsee Sennayan aukion (Sennaya ploshchad) ja Griboedova kanaalin vieressä (noin 15 minuuttia Nevskylta Griboedova kanaalin vartta pitkin).

severyanin3severyaninseveryanin2IMG_9193

Sennayan keittiötä luotsaa Aram Mnatsakanov, joka on tunnettu Venäjän ”Hell’s Kitchen” ohjelmasta. Ravintolan ruoka oli hyvää, hintataso kohtuullinen ja erityisesti ravintolan viihtyisästä tunnelmasta voisi antaa täyden kympin. Maistelimme alkusalaatin lisäksi perinteisiä pelmenejä, stroganoffia ja lampaan potkaa. Kaikki oli juuri sitä mitä ruokalista antoi odottaa, maukasta perinteikästä venäläistä ruokaa.

Ravintolan tunnelma oli samaan aikaan juhlava ja kodikas. Antiikkikalusteita, pitsiliinaa, kynttilöitä ja ystävällistä palvelua. Tarjoilijamme puhui oikein hyvää englantia. Lisäaromin illalliseemme antoivat loistavat muusikot, jotka esiintyivät ravintolassa tuona iltana. Erilaisia musiikki- ja runoiltoja paikassa näytti olevan useastikin.

Suosittelen lämpimästi tätä ravintolaa, mikäli haluat Pietarin matkallasi syödä maukasta perivenäläistä, hyvin valmistettua ruokaa. Teen ystävän kannattaa kokeilla venäläistä teepöytää. Samovaarissa haudutettua teetä tarjoillaan erilaisten kotitekoista piiraiden kera sunnuntaisin klo 14-17.

http://eng.severyanin.me/en/

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna lauantai, 24 syyskuun, 2016 at 17:18

    Oooohh <3 Ootpa onnistunut saamaan ihania kuvia herkkuleivoksista! Mulla on Pietarista kokemusta ainoastaan kuudelta tunnilta, mutta sinä aikana kerettiin käymään yhdessä tosi ökykahvilassa ihan olikohan se nyt Iisakin kirkon aukiolla. Voi vitsi, jos ne kaikki on saman tyyppisiä tai vähintään yhtä tasokkaita, niin kelpais tosiaan. Lähtisin uudelleen herkuttelemaan!

  • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista lauantai, 24 syyskuun, 2016 at 18:46

    Sitä toivoisi aina, että kahvilakulttuurimaissa voisi asentaa itselleen jonkinlaisen varamahan, jotta jaksaisi syödä mahdollisimman monta kakkupalaa 🙂 Venäläiset näyttävät olevan melkoista kakkukansaa. Täällä kaakkoisella kulmalla kun asustelen, suunnitelmissa on uusi kakkumatka…

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.