Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi Yleinen

Terapiassa

perjantai, 15 heinäkuun, 2016

Metsä on minulle elinehto. Se on samaan aikaan ystäväni ja terapeuttini, mielialalääkitykseni ja energiajuomani.

Terapeuttini oli tänään Repokiven kansallispuisto kaakkoisessa Suomessa, puolivälissä Kouvolaa ja Mäntyharjua. Viiden kilometrin mittaisella Ketunlenkillä maisemat vaihtuivat mukavasti jylhistä kallioseinämistä sammalpeitteiseen metsämaastoon.

Melko helpohkolla rengasreitillä oli kaksi vesistön ylitystä, toinen riippusiltaa pitkin, toinen vaijerilautalla. Reitin varrelle osui muutama jyrkempi nousu- ja laskuosuus, mutta pääosin taival kulki leveähköillä metsäpoluilla järvenrantaa seuraillen.

Repoveden kansallispuistoRepovesiRepovesi3Repovesi4juurakotRiippusilta2Lapinsalmi

Mukavinta tällä vaellusreitillä oli maaston monimuotoisuus ja hienot näköalat ylhäältä kallioilta. Jälleen kerran saattoi huokaista syvältä sisimmästä Suomen hienoutta ja luonnon ainutlaatuisuutta. Meillä vaan on tässä maassa niin julmetun hienoa erämaata.

Repovesi7Repovesi8Repovesi5

Jos uikkarit olisivat tulleet matkaan, reitin varrella olisi ollut monta hyvää kohtaa, joista olisi voinut ponkaista järven virkistävään kosketukseen. Joka tapauksessa nautintoa oli jo pelkästään rantakivillä istuskelu ja elämän ainutlaatuisuuden mietiskely.

Minä kuuntelin metsää ja metsä kuunteli minua. Kuikka huuteli kauempana. Kelo takanani narskahteli kyhnyttäen kylkeään viereiseen mäntyyn kuin huomiota kerjäten. Lempeä kesätuuli kuivatteli selkään liimautuvaa hikistä paitaani. Tässä hyvinvointikeskuksessa pidettiin asiakkaasta hyvää huolta.

Repovesi6Repovesi2

Taas kerran oli käynti metsäterapiassa tehonnut. Levoton mieli oli eheytynyt ja ammentanut rauhoittavia kokemuksia. Kroppa oli ladannut lisää virtaa ja hyvää oloa. Voisin kiinnittää rakkauslukon muiden rakastavaisten lailla Lapinsalmen riippusillan kaiteeseen ja tunnustaa ikuista rakkauttani Suomen luonnolle. Onnellinen ihminen taitavan terapeutin käsittelyssä.

Onnellinen on se ihminen,
joka osaa nauttia pienistä asioista,
arkipäiväisistä tapahtumista
auringonpaisteesta, linnuista langoilla,
aamiaisesta, päivällisestä, lounaasta,
aamun lehdestä postilaatikossa,
vastaantulevasta ystävästä –
Niin monet tavoittelevat elämän nautintoja
menemällä niiden ohitse.

 – Tommy Tabermann

lukot

Ketunlenkki alkaa Repoveden kansallispuiston Lapinsalmen pysäköintialueelta.

www.luontoon.fi/repovesi

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.