Suomen suurin matkablogiyhteisö
Etelä-Karjala Ravintolat Suomessa Ruoka ja viini Suomi Yleinen

Ihana elämä ja 2 x vappuateria

maanantai, 2 toukokuun, 2016

Vappuaatto

Naapuri soitti ovikelloa ja kysyi, että lähdetäänkö rantakallioille extempore-piknikille. Olivat ostaneet kertakäyttögrillin. Mikäs siinä. Pantiin skumppa kylmään, koottiin jääkaapin antimista sopivaa apetta ja varustettiin itsemme koleaan kevätsäähän fleece-kerrastoin ja toppahousuin.

Hetken päästä istuttiin Saimaan rannalla, juotiin kuohuvaa ja grillattiin nakkeja ja valmislihapullia. Siinä hetkessä, siinä seurassa ja siinä ympäristössä kevään paras ateria. Iloinen, spontaani ja kursailematon. Skumppaa muovimukista, nakkeja kertakäyttölautasista, paljon naurua ja hyvää energiaa.

Joskus juhlahetki syntyy hyvin pienestä.

nakitvappupiknic

Vappupäivä

Kukkamekko päälle ja korkkarit jalkaan. Vappulounas ystävien seurassa kaupungin parhaimmassa ravintolassa. Pullo hyvää kuoharia ja visuaalinen gourmet-buffet, jonka jokainen palanen oli vietävän herkullista. Lohipastramia, sillimoussea, kukonpoikaa hedelmäkompotilla, härkätatakia, Saimaan kuhafilettä, ylikypsää karitsaa ja valkosuklaapannacottaa. Ruokanautintoa, jonka eteen oli nähty paljon aikaa ja vaivaa. Kaunista katsella ja herkullista maistaa.

VappulounasVappulounas3Vappulounas5

Juteltiin niitä näitä, mietittiin menneitä ja haaveiltiin tulevasta. Nautiskeltiin hitaasti ja runsaasti, niin ruuasta kuin toistemme seurasta. Iloittiin kesästä, tulevasta lomasta ja edessäpäin olevista matkoista. Nostettiin malja keväälle ja ystävyydelle. Hetkessä oli onnellisuutta, kiitollisuutta ja elämän iloa. Ja niin julmetun hyvää ruokaa.

Siinä mietin, kuinka elämä on hienoa ja monimuotoista.

Juhlahetki voi olla joka hetki. Jos niin vaan haluaa.

 

PS: Kiitos Ravintola Wolkoff Lappeenrannassa loistavasta vappulounaasta.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Outi/Maa Quzuu maanantai, 2 toukokuun, 2016 at 11:12

  Spontaanius on parasta! Siitä ne parhaat hetket syntyy 🙂 Ihanaa kesää sinne!

  • Reply Annemaria maanantai, 2 toukokuun, 2016 at 18:45

   Niin on. Ja ystäviä ympärillä ja hyvää ruokaa. Ehkä myös vähän skumppaa 🙂 Ihanaa kesää Outi sullekin.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.