Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi Yleinen

Helsinki-Vantaan edullisin lentoparkki

torstai, 28 huhtikuun, 2016

Olen kerran erehtynyt viemään autoni Helsinki-Vantaan lentoasemalla paraatipaikalle terminaalin vieressä olevaan parkkitaloon. Helppoahan siitä oli matkalaukun kanssa talvipakkasessa hipsaista kentälle, mutta olihan tuo paikoittaminen myös melko arvokasta. Itse asiassa maksoin muutaman päivän paikoituksesta enemmän kuin edestakaisesta lentolipusta Rovaniemelle. Oppia ikä kaikki tässäkin asiassa. Nyt tutkin aina etukäteen tarkasti mihin autoni vien matkan ajaksi paikoitukseen ja mitä missäkin parkissa paikoittaminen kustantaa.

Matkamessuilla sain käteeni lapun vuoden alussa avatusta lentoparkista, Airparkista, joka sijaitsee Kiitoradantie 7:ssä, melko lähellä lentokenttää. Hintavertailua tehtyäni havaitsin tämän palveluntarjoajan edullisimmaksi. Jos teet varauksen etukäteen netissä, hinnat olivat kolmelta vuorokaudelta 19 euroa, viikolta 29 euroa ja seuraavilta viikoilta 20 euroa. Hinnat sisältävät edestakaisen kuljetuksen autolta lentokentälle ja palvelu pelaa 24/7.

Navigaattori opasti selkeästi perille ja iloksemme alueella oli myös reilusti tilaa ilman, että täytyi ajaa ympyrää vapaata ruutua etsien. Soitin saman tien yrityksen palvelunumeroon ja muutaman minuutin päästä paikalle automme viereen porhalsi pikkubussi, jonka avulias kuski nosti vielä matkatavarammekin sisälle. Varttitunnissa saapumisestamme olimme jo lähtöterminaalin edessä.

Palattuamme soitimme samaan palvelunumeroon, josta luvattiin tulla meidät hakemaan muutaman minuutin sisällä. Ennätimme hädin tuskin kävellä terminaalin vieressä olevalle noutopaikkana toimivalle pysäkille numero 27, kun auto saapui meitä jo noutamaan. Ja jälleen ylen ystävällisen palvelun saattelemana meidät kiikutettiin nopeasti automme viereen.

Voiko helpompaa paikoitusta enää ollakaan? Ei matkalaukkujen raahaamista, ei turhaa odottelemista, ja kun maksun pystyy maksamaan etukäteen, ei tarvitse huolehtia enää siitäkään. Todella positiivinen kokemus, niin hinnan kuin palvelun suhteen.

PS: Todettakoon vielä, että etsin hintaa kahdelle viikolle ja tämä oli edullisin minkä löysin. Jos tiedät vieläkin edullisemman paikoitushinnan, laita tietoa meille muillekin.

www.airparkki.fi

 

Seuraa Samppanjaa muovimukista -blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Marika maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 16:15

  Hei. Samat kokemukset Airparkista! Erittäin toimivaa, ystävällistä, nopeaa ja edullista palvelua. Voin lämpimästi suositella kaikille.
  T:Marika

  • Reply Annemaria maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 21:46

   Jeps, palvelua, mistä tuli hyvälle tuulelle 🙂

 • Reply Nimetön perjantai, 28 huhtikuun, 2017 at 11:17

  Joo itsekin erehdyimme viimeksi viemään Finavian parkkihalliin siihen lentokentän viereen. Ihan surkea palvelu ja törky hintainen! En suosittele yhtään kenellekkään!!

  • Reply Annemaria sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 09:20

   Oon käyttänyt itse Airparkkia ihan säännöllisesti, eikä ole palvelu pettänyt kertaakaan. Auto tulee hakemaan oman auton vierestä, henkilökunta nostaa laukut kyytiin ja palautus samaan paikkaan. Toimii ja hinta on kohtuullinen.

 • Reply Nimetön maanantai, 28 elokuun, 2017 at 01:09

  Käytimme aiemmin Lentoparkkia useaan otteeseen, mutta tilanteessa jossa heillä oli joku laajennusosa uudella alueella oli mielenkiintoinen tilanne kun pyysimme kuittia maksusta niin kassavirkailija kavoi kansiosta kuitin jota oli sinne nippu kopioitu valmiiksi. No ehkä tuo kuitti oli virallinen kirjanpitoon sopiva, mutta mitä tapahtui niille tuloille joista asiakas ei tarvinnut kuittia?

  • Reply Annemaria maanantai, 28 elokuun, 2017 at 07:26

   Mutta parkkeeraushan maksetaan etukäteen kyseisen yrityksen tilille, joten silloinhan jokainen suoritus näkyy siellä ihan virallisesti (myös verottajalle). Vähän sama asia kuin, että nykyisin kassoilla kaikki eivät halua kuittia, mutta osto näkyy kyllä kirjanpitokelpoisesti koneella.

 • Reply Nimetön maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 13:49

  Onko parkkitalo ns lämmin halli vai tilaltaan kylmä?

  • Reply Annemaria maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 14:54

   Airparkki ei ole parkkitalo, vaan ulkotila, josta voi maksaa autolleen parkkiruudun toivomalleen ajalle.

 • Reply Betty torstai, 2 marraskuun, 2017 at 07:51

  Lentopysäköinti ehdottomasti edullisin ja todella hyvä palvelu ja niinkuin itse totesit tuolla ylempänä jollekin joka valitti että kuitista, niin se tosiaan maksetaan netissä etukäteen joten aivan sama millaisen kuitin siitä saa vai saako ollenkaan, kaikki on kyllä kunnossa ja verot yms maksettu 😀 😀
  Tässä esimerkki parkkimaksuista 19päivän lomalle, mitä itse nyt etsin:
  Airparkki 77£€
  Lentoparkki 59€

  Aika huima ero.
  Lentoparkissa on myös se hyvä että kun palaat lomalta ja olet matkalaukun saanut, laitetaan viestiä tiettyyn numeroon josta kuski ilmoittaa kauan kestää että auto saapuu noutamaan. Ei siis tarvitse mennä pihalle odottelemaan että milloinhan se bussi saattaapi saapua ?
  Suosittelen ihan ehdottomasti lentoparkkia

  • Reply Annemaria torstai, 2 marraskuun, 2017 at 09:19

   Moi Betty. Tarkoititko jutussasi Lentoparkkia vai Airparkkia? Tarkistin hinnat netistä ja esimerkiksi 2 viikon paikoitus Lentoparkissa maksaa 71 euroa, mutta Airparkissa 55 euroa. Itse käytän aina Airparkkia, joka on toiminut aina kerrassaan hienosti.

 • Reply Betty torstai, 2 marraskuun, 2017 at 10:08

  Joo,hupsis, ensimmäinen lause on oikein eli lentopysäköintiä tarkoitan puhuin että on erittäin halpa, en lentoparkkia. Siitä ei ole kokemusta.

  Mä katsoin nyt vielä hinnat uudelleen ja 19 päivän pysäköinnille mä saan airparkissa ( http://airparkki.fi/ ) kyllä hinnaksi tuon 77€, en tiedä miten sä saat siellä hinnaksi vain 55€ ?
  ja lentopysäköinnissä ( http://www.lentopysakointi.fi ) 59€.

  Noh niin tai näin, kummatkin varmasti hyviä. 🙂

  • Reply Annemaria torstai, 2 marraskuun, 2017 at 10:58

   Mä katsoin kahden viikon hinnat.

 • Reply kepe tiistai, 9 tammikuun, 2018 at 15:47

  Olemme käyttäneet lentoparkkia kymmeniäkertoja.Viimeksi 17.12.2017-31.12.2017
  Kun tulimme matkalta ja maksamaan niin kassavirkailija otti maksun vanhalla 15.12.päivätyllä vanhalla parkkilipulla.Seuraavan matkaan valitaan toinen parkkifirma.

  • Reply Annemaria tiistai, 9 tammikuun, 2018 at 19:24

   Mitähän lentoparkkia mahdat tarkoittaa? Jos tarkemmin katsot juttuni koskee Airparkkia, joka varataan ja maksetaan aina etukäteen.

 • Reply pysä köijä tiistai, 14 elokuun, 2018 at 15:38

  Barking -nimisessä palvelussa on tarjolla Tikkurilassa juna-aseman vieressä hallipaikkaa samaan hintaan kuin tuossa ulkopaikka. Jos ei ole ongelma vetää laukkua muutaman kymmenen metriä, pääsee siistiin sisähalliin lyhyellä junamatkalla suoraan terminaalien väliin. Paikan saa applikaatiosta, eli helppo homma.

  • Reply Annemaria tiistai, 14 elokuun, 2018 at 15:51

   Hmm, laukun raahaamista ja junamatka päälle… Lentoparkista siirryt autostasi suoraan lämpimään pikkubussiin, joka kyydittää terminaalin eteen. Toki talvella pakkasten aikaan sisähalli on hyvä. Kiitos vinkistä joka tapauksessa.

 • Reply Tuomas tiistai, 26 tammikuun, 2021 at 15:30

  Kyllä tuo noutopalvelu kuulostaa todellä kätevältä. Minä matkustan työkseni paljon ja siksikin lentokenttäparkki on tärkeä Pääsee sitten kentältä sujuvasti kotiin tänne maaseudulle.

  • Reply Annemaria tiistai, 26 tammikuun, 2021 at 19:59

   Arvostan myös kaikkea, mikä tekee matkailusta sujuvaa ja helppoa. Lentoparkin palvelu todella toimii.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.