Ravintolavinkkejä Gironaan

Niin vähän lomapäiviä, niin paljon hyviä ravintoloita.

Girona on kasvanut jonkinasteiseksi Katalonian ruokakaupungiksi. Liekö syynsä sillä, että Gironaa pidetään Espanjan vauraimpana kaupunkina. Ravintolatarjontaa joka tapauksessa riittää kaikille kukkaroille ja jos pussi oikein painaa, kaupungista löytyy vuonna 2015 maailman parhaaksi valittu ravintola El Celler Can Roca. Täti-ihmisellä ei nyt kuitenkaan ollut laittaa kolmea saturaista yhteen ateriaan, joten tässä muutama hyväksi koettu ruokapaikka meille kevyemmän kukkaron omaaville.

Keskeltä vanhaa kaupunkia köytyy Llevataps -niminen ravintola, joka tarjoilee katalanialaista fuusiokeittiötä. Söimme 14,50 euroa maksaneen päivän menun. Näitä ”Menu del dia” -komboja kannattaa ylipäätään suosia, sillä noin 10 – 16 euron hintaan saa valita päivän listalta alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan. Hintaan sisältyy lähes aina lasillinen viiniä, olut tai virvoitusjuoma sekä leipä. Päivän menuita tarjoillaan pääsääntöisesti klo 13 – 16 välillä.

Llevataps-ravintolan menukokonaisuus oli erinomainen. Ruoka oli maukasta, maut mietittyjä ja annokset kauniisti laitettuja. Lisäarvo erinomaisesta roseviinistä. Ravintola muuten myy vain paikallisia tasokkaita Empordán alueen viinejä. Varsinaisen ruokalistan hinnat olivat 10 – 20 euron välimaastossa, samoin kuin viinien. Sisustus oli mukavan rentoa, mutta samalla tyylikästä ja rustiikkista. Hauska yksityiskohta olivat seinälle nostetut vanhat ovet.

LlevaTapsLlevataps2

Vanhan kaupungin laitamalta löysimme Bubbles Gastrobar -nimisen ravintolan. Sisälle meitä innostivat ravintolassa esillä olleet diplomit, jotka kertoivat paikan voittaneen mitaleja Espanjan parhaimpien tapaksien kilpailussa. Tämän perhevetoisen ravintolan sisustus oli aika pelkistettyä, mutta ruoka sitäkin parempaa. Ravintola näytti olevan liikemiesten suosiossa, sillä useampikin pukumies oli lounastamassa samaan aikaan.

Tilasimme 25 euron hintaisen tapasmenun. Tapakset olivat pikkuannoksia, kauniisti laitettuja, jumalaisen herkullisia ja ne tuotiin pöytään kerralla. Tapasten lisäksi listalta sai valita varsinaisen pääruuan useasta vaihtoehdosta, samoin kuin jälkkärin. Raikas, marjaisa jälkiruoka kruunasi erinomaisen aterian. Miellyttävä ruokakokemus kaikkiaan, vaikka oma perinneruoka-annokseni katalanialaista pastaa merenelävillä ei niin houkuttelevalta näyttänyt kuin ystäväni ankka. Vaan maku oli tässäkin kohdallaan ja palvelu äärettömän ystävällistä.

BubbleDessert

Kolmas ravintolasuositus tuli majapaikkamme emännältä. Hieman syrjässä, vanhan kaupungin puistoalueen reunasta löytyy El Cul del Mon -niminen ravintola, joka tarjoaa jonkinlaista välimuotoa katalanialaisesta ja marokkolaisesta keittiöstä. Söimme paikassa 16,50 euron hintaisen päivän menun, mistä sai jälleen rahalleen täyden vastikkeen. Hyvistä raaka-aineista tehtyä ja taiten valmistettua, keskivertoa parempaa sapuskaa. Ravintolalla on mukava puolikatettu terassi, jossa useana iltana elävää musiikkia.

CUL

Jos Gironassa tarvitsee pientä näykkäpalaa ja haluaa syödä oikein halvalla, pintxot eli tikkutapakset ovat tähän hetkeen paikallaan. Kävimme pariin otteeseen syömässä muutaman pintxon Independencia aukiolla olevassa Xiparri-tapaspaikassa. Nämä ruokailut eivät todellakaan paljoa kukkaroa kuristaneet, sillä kaikki tikkutapakset, niin kylmät kuin lämpimät, maksoivat ainoastaan euron kappaleelta. Ravintolan takahuoneesta oli mukava näkymä joenvarren värikkäisiin taloihin. Muuten ravintolan miljöö on aika karu ja kovaa soiva musiikki häiritsi, joten en valitsisi tätä ravintolaa kuitenkaan pidemmälle aterialle.

xibarriPinchos

Saimme suosituksen myös Txalaka -nimisestä kala/tapasravintolasta, joka jäi ikävä kyllä ajan puutteen takia kokeilematta. Ehkä sitten seuraavan kerran. Tällaiseen kaupunkiin tarvitsisi kyllä varamahan.

Tällä hetkellä Gironaan ei tehdä suoria lentoja Suomesta, mutta Barcelonasta kaupunkiin pääsee junalla tai bussilla noin tunnissa.

llevataps.com

gastrobubbles.com

elculdelmon.com

 

Samppanjaa muovimukista nyt myös Facebookissa: www.facebook.com/samppanjaamuovimukista ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, huhtikuu 12, 2016 at 23:31

    Nam! Ihanan näköinen toi lautasellinen tapaksia!

  • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista keskiviikko, huhtikuu 13, 2016 at 17:33

    Niin oli. Tapakset ovat joskus vähän vaikea juttu: väliin saa sellaisia koirankuppiroiskauksia, mutta tällä kertaa tarjonta ylitti odotukset.

  • Vastaa käyttäjälle Meri / Syö Matkusta Rakasta Cancel Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.