Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Katalonia Majoitus ulkomaat

Kokemuksia talon vuokraamisesta Espanjan Costa Bravalta

lauantai, 9 huhtikuun, 2016

Miten onnistui talon vuokraaminen Espanjan pohjoisrannikolta Costa Bravalta? Miten välttää karikoita ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon?

Kun lähetin sievoisen summan rahaa lomatalon vuokraamisesta tuntemattomalle henkilölle jonnekin englantilaisen pankin tilille, mielessä käväisi, että onkohan tämä ihan luotettavaa. Kuka takaa, että lomakohteessa meitä odottaa nettisivujen kuvauksen mukainen talo? Vai olenko peräti huijatuksi tullut hyväuskoinen, joka maksaa lomakohteesta, jota ei ole olemassakaan?

Mieltä rauhoitti kuitenkin, että vuokraamisen taustalla oli luotettavaksi toimijaksi rankattu www.spain-holiday.com -portaali. Suomenkielisenä sama sivusto löytyy osoitteesta: www.espanja-loma.fi. Kyseinen yritys on toiminut vuodesta 2002 ja sen välityksessä on yli 7720 vuokrattavaa lomakiinteistöä eri puolilta Espanjaa. Vuokraajat tekevät yrityksen kanssa sopimuksen, jossa sitoutuvat tiettyihin sääntöihin ja maksavat näkyvyydestään sivuston ylläpitäjälle. Yritys myös tarkastaa vuokraajien luotettavuuden ja katkaisee sopimuksen heti, mikäli sääntörikkomuksia esiintyy tai luvattuja asioita ei täytetä.

Vuokrasimme samaisen nettisivuston kautta talon vuosi takaperin Costa Bravan Palamoksesta. Kuten tuolloin, niin nytkin, kaikki toimi luvatusti ja mutkitta. Tänä vuonna valitsimme vuokrakohteeksi tilavan talon, Villa Rosan, Katalonian pohjoisrannikolta Rosesin kaupungista. Ennen varaamista halusin varmistaa talosta pari asiaa ja laitoin tiedustelun sivuston kautta, mikä välitettiin suoraan talon omistajalle. Häneltä sain seuraavana päivänä vastaukset ja vahvistuksen hinnasta toivomalleni ajankohdalle sekä tiedot maksamisesta.

Talosta maksettiin pankkisiirtona ensin 20 % varausmaksu ja loppusumma kuusi viikkoa ennen vuokra-ajankohtaa. Lisäksi maksettiin 400 euroa takuuvuokraa siltä varalta, jos olisimme hajottaneet jotain. Tämä summa palautettiin tililleni heti vuokra-ajan päätyttyä. Ennen loppusumman maksamista varmistin vielä Spain-Holiday.comilta, että vuokraaja on tunnettu ja luotettava. Sain tiedon, että kyse on yrityksen pitkäaikaisesta asiakkaasta, eikä mitään häikkää hänen kanssaan ole koskaan esiintynyt. Tämä rauhoitti paljon epäilevää mieltäni.

Villa Rosa9Roses3Villa Rosa5

Maksettuani loppumaksun sain ajo-ohjeet talolle, yleistä käytännön tietoa sekä yhteyshenkilön, jolle tuli ilmoittaa saapumisaikamme etukäteen. Oikeastaan ainut pieni yhteysongelmia oli tässä kohtaa. En saanut sähköposti- ja tekstiviesteihini vahvistusta tuloomme, mutta tavoitin yhteyshenkilön heti soitettuani ja meitä oltiin vastassa sovitusti talolle tultuamme.

Niin, vastasiko talo odotuksiamme ja saimmeko rahalle täyden vastikkeen? Netissä olevat kuvat antoivat kohteesta totuudenmukaisen kuvan. Näköala terassilta oli niin hulppea kuin odotimmekin ja huoneisto oli kahdelle pariskunnalle mukavan tilava, avara ja valoisa. Villa Rosa -talon monilta terasseilta oli hienot näkymät alas Rosesin kaupunkiin, satamaan, merelle ja vastapäisille lumihuippuisille Pyreneille. Tilat olivat kolmessa tasossa ja molemmille pareille löytyivät omat makuuhuoneet omilla kylppäreillä. 183 euron vuorokausihinta jaettuna kahdelle maksajalle oli mielestäni melko kohtuullinen, vaikka verrattuna viime kesän huippuedulliseen löytöömme, 600 euron viikkovuokraan, se tuntui aluksi hieman kalliilta.

Villa Rosa3Villa Rosa6Villa RosaVilla Rosa2Villa Rosa7Roses2

Talon tiloissa oli havaittavissa pientä kulumista ja huonekalut kaipasivat meistä osittain päivitystä, mutta muuten talo oli ihan oiva loma-asunto ja kaikki oli siistiä. Jos säät olisivat suosineet hieman paremmin, talon varustetarjonnasta olisi saanut enemmän irti. Ulkotilojen kesäkeittiössä olisi ollut mukava grillailla tai pulahtaa alatason omaan pikku uima-altaaseen. Nyt kevätviikolla Pyreneiltä puhaltava tramuntana-tuuli tunki välillä luihin ja ytimiin, eikä sään puolesta pystynyt sukeltamaan kesätunnelmaan ihan täysillä.

Suurin miinus liittyi talon sijaintiin, jota emme tulleet ajatelleeksi. Tarkistimme sen, että talo on kävelyetäisyydellä turistille tärkeimmistä palveluista, kuten ravintoloista ja kaupoista. Niin sijaitsikin, mutta kenellekään ei tullut mieleen, että korkealla rinteellä sijaitseva talo, sijaitsee todellakin korkealla ja jyrkällä rinteellä, jonne kipuaminen kiemuraista tietä alhaalta oli melkoisen rankkaa ja nostatti kummasti sykettä. Emmepä viitsineet kovin montaa kertaa päivässä tuota rinnettä kavuta. Tosin ilman tätä korkeanpaikan sijaintia näköala ei olisi ollut noin upea.

Tässä vielä tiivistettynä omat vinkkini luotettavaan loma-asunnon vuokraamiseen:

 • En ehkä itse vuokraisi suoraan tuntemattomalta vuokraajalta. Minusta on turvallisempaa käyttää isompaa välittäjää. Voit tiedustella välittäjältä vuokraajan luotettavuudesta esim. kuinka kauan hän on ollut vuokraajana ja onko ollut mitään valituksia. Suhtaudun myös epäilevästi vuokraajatahoihin, joiden sivuilta ei löydy yhteystietoja, mihin voi soittaa tai lähettää sähköpostia. Hyvillä varaustahoilla on usein myös omat varauskeskuksensa, jonne voi halutessaan soittaa lisätietoja saadakseen.
 • Maksa luottokortilla. Luottokortteihin liittyy oma vastuuvakuutus.
 • Googlaa vuokraaja/loma-asunnon nimi. Usein löydät henkilöstä tai kohteesta lisätietoa ja taustaa.
 • Katso onko saatavilla minkä verran ja minkälaista palautetta aiemmilta vuokralaisilta. Katso myös kuinka kauan kohde on ollut vuokrauksessa.
 • Onko lomakohteesta tarpeeksi kuvia ja ovatko ne riittävän hyvälaatuisia? Suhtaudun itse vähän skeptisesti fiilistelykuviin, joissa on kuvattu vaikka pihan kukkia ennemmin kuin itse asunnon keskeisiä paikkoja.

Onko sinulla minkälaisia kokemuksia loma-asuntojen vuokraamisesta ulkomailta? Pystytkö suosittelemaan välittäjätahoa, jonka kanssa kaikki on sujunut moitteettomasti?

 

Samppanjaa muovimukista nyt myös Facebookissa: www.facebook.com/samppanjaamuovimukista ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jonna lauantai, 23 huhtikuun, 2016 at 09:01

  Olen aina miettinyt asunnon vuokraamista kyseisen sivun kautta. Loma tulisi huomattavasti edullisemmaksi, koska meitä on niin suuri perhe. Kiitos kirjoituksesta, nyt uskaltaudun minäkin.

  • Reply Annemaria lauantai, 23 huhtikuun, 2016 at 09:37

   Omat kokemukseni ovat olleet hyvin positiivisia. Meitä on ollut kaksi pariskuntaa ja talon vuokraaminen on tullut huomattavasti edullisemmaksi neljälle hengelle kuin hotellihuoneiden varaaminen. Olemme myös tykänneet siitä, että asunnoissa on ollut tilaa ja kunnon keittiö. Espanjassa on niin hienoa käydä ostamassa tuoretta kalaa&mereneläviä ja välillä kokkailla itsekin. Puhumattakaan siitä, että jääkaapissa on koko ajan saatavana kylmää juomaa ja välipalaa. Mukavaa matkaa!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.