Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi Yleinen

Ullanlinnan kahvilalöytö

tiistai, maaliskuu 22, 2016

Olen iloinen siitä, että Suomessa on vihdoin alettu ymmärtää, mitä tarkoittaa hyvä kahvi. Vaikka meillä on kunnia olla asukaslukuun suhteutettuna maailman johtava kahvin suurkuluttajakansa, olemme pahasti jämähtäneet iänikuiseen latteaan suodatinkahviimme. Pehmeäpaahtoinen pertsakahvi on jokapäiväinen bulkkituote, mutta kahvikin voi olla gastronomiaa. Kahvilla ja kahvilla on eroa. Vastapaahdetuista ja -jauhetuista pavuista valmistettu laatukahvi on minusta nykyisin sitä kahvien aatelia. Hyvä kahvi tuoksuu, maistuu ja edustaa vivahteikkaita aromeja.

Maahamme on noussut viime vuosina tukku pieniä paahtimoita ja niiden ohella kahviloita, joissa kahvi on kunkun asemassa. Tälläinen miellyttävä löytö oli Helsingin Tarkk’ampujankadun uusi, vasta vajaa kolme kuukautta toiminut Mood Coffee Roastery. Tämä pieni paahtimo tekee kahvia hyvällä moodilla 🙂

Mood5MoodMood2

Kahvila on piskuinen ja edustaa vähäeleistä graafista linjaa olematta siltikään kolkko. Mitään torttuja pursuvaa leivostiskiä täältä on turha odottaa. Tiskissä oli vain muutamia makeita ja suolaisia croissantteja, mutta voin sanoa, että unikonsiemenillä päällystetty täytetty croissantti oli yksi parhaista koskaan syömistäni.

Nimensä mukaisesti Mood Coffee Roastery paahtaa ja valmistaa kahvinsa itse käsityönä Helsingin Tattarisuolla, brasilialaisen paahtimomestarin valvovan silmän alla. Tyylikkäisiin pakkauksiin pussitettua kahvia saa ostaa kahvilasta. Maistamamme tuplaespressot olivat vahvat, täyteläiset ja maussa oli ripaus suklaata. Kahvi oli niin hyvää, että oli pakko tilata vielä toiset.

Mood4Mood3

Paikan palvelu ansaitsee kymmenen pistettä. Hyväntuulinen barista loi kahvilaan kodikkaan tunnelman, kertoili yrityksestä ja vaihtoi kuulumisia kanssamme. Tästä sitten virisi keskustelua myös muiden asiakkaiden kanssa. Oli oikein leppoisaa jutustella porukalla koko pitkän pöydän mitalta tuiki tuntemattomien ihmisten kanssa. Ymmärtääkseni Helsingin seudulla harvinaista herkkua.

Kahvilan hintataso oli hyvin maltillinen. Suosittelen lämpimästi, kun sen paremman kahvin hammasta pakottaa.

Mood Coffee Roastery, Tarkk’ampujankatu 4, Helsinki

 

Samppanjaa muovimukista nyt myös Facebookissa: www.facebook.com/samppanjaamuovimukista ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Magnifigue tiistai, maaliskuu 22, 2016 at 15:00

  Kahvilan croissantit tulevat punavuorelaisesta ranskalaistyyppisestä leipomosta Patisserie Petitpasista, jossa leivonnaiset tehdään käsityönä. Paikan omistaa Ranskasta Suomeen muuttanut mies. Alkuperäistä croissant-osaamista siis 🙂

  • Reply Annemaria keskiviikko, maaliskuu 23, 2016 at 14:54

   Kiitos tiedosta. Kuten kahvilla, myös croissantilla ja croissantilla on eroa 🙂

 • Reply Salli Eväste maanantai, huhtikuu 18, 2016 at 15:07

  Hyvä keskustelu kahvilassa ei ole mitenkään harvinaista. Vastoin yleistä käsitystä helsinkiläiset juttelevat mielellään kahvilassa myös tuntemattomien kanssa.

  • Reply Annemaria maanantai, huhtikuu 18, 2016 at 20:56

   Totta tietysti, ettei koskaan pitäisi mitään yleistää. Oma kokemukseni vaan on, että Helsingissä harvemmin keskustellaan vieraisiin pöytiin. Tämä oli tasan eka kerta 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.