Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Majoitus ulkomaat

Lempisivustoni, kun etsin majoitusta Espanjasta

tiistai, 19 tammikuun, 2016

Majoitustarjonnan villissä nettiviidakossa, mistä löytää kunnon majoitusta? Nyt haussa hyviä majoituskohteita Espanjasta.

Täti-ihminen minussa nostaa päätään. Ties kuinka monennen kerran olen matkustamassa jälleen samaan Espanjan kolkkaan, Kataloniaan. Aluetta on tullut kierreltyä niin yhdessä aviosiipan ja ystävien kanssa kuin yksinkin jo lähemmäs kymmenen reissun verran. Ensin hurahdin Barcelonaan, sitten löysimme Penedèsin viinialueen ja parin viime vuoden aikana Costa Bravan rannikko on viehättänyt. Ja samoille kulmille sitä ollaan jälleen maaliskuussa laukkuja pakkaamassa. Kieliikö tämä jo peräti keski-ikäisestä jumiutumisesta?

Ehkä tämä kuitenkin kertoo enemmin Katalonian vetovoimaisuudesta. Etsit sitten hurmaavan kauniita rantoja, suurkaupungin intensiivistä sykettä, historiaa huokuvia pittoreskejä kyliä, kulinarismin kehtoja tai viinin nautintoja, tätä kaikkea Kataloniasta löydät. Ja pakettiin saa kylkiäisenä mutkatonta elämänmenoa, edullisen hintatason, auringonpaistetta läpi vuoden ja vielä inhimillisen lentoajan.

Koska olemme jälleen lähdössä omatoimimatkalle, alkoi armoton majoitusten valkkaaminen. Kun neljän ihmisen toiveet nivotaan yhteen ja yritetään löytää se ihanteellisin majoitusmuoto, homma ei aina ole ihan yksinkertaista. Pitäisi olla ripaus luksusta, mieluiten tilaa ainakin sadan neliön verran, sijainti kaupungin keskustassa, 180 asteen esteetön merinäköala ja tämä hulppeus ei saisi maksaa paljon mitään 🙂 Sopivan ja kaikkia miellyttävän majoituskohteen löytäminen, sanoisinko, on hieman haasteellista. Tosiasia kuitenkin on, että halpaa ja hyvää on harvoin tarjolla. Luksus maksaa tai jos tuijottaa enempi hintaa, pitää olla valmis jostain tinkimään.

siniset ovetCosta Brava3punainen talo

Aikansa nettisivustoja selailtua huomaa pian olevansa pää pyörällä melkoisessa suossa. Tarjontaa on sadottain ellei tuhansittain, eikä oikein tiedä mihin tarttua. Kukapa jaksaa selailla yletöntä määrää majoituspaikkoja, jotka alkavat pian muistuttamaan toinen toistaan. Myös hintojen vertaaminen on usein tuskallista. Yhdellä tarjoajalla hintaan sisältyy kaikki, kun toinen hinnoittelee jopa jokaisen lakanan erikseen.

Mistä sitten kannattaisi majoitusta etsiä? Tässä muutama oma suosikkini, jotka käytännössä ovat hyviksi havaittuja ja joiden kautta varaukset ovat hoituneet mutkattomasti. Arvostan paljon sitä, että sivuston rakenne on jäsentynyt ja majoituskohteet on esitelty selkeästi. Hyvästä sivustosta kaikki keskeinen tieto löytyy helposti, kuvat ovat hyviä, riittävän suuria, informatiivisia ja myös totuudenmukaisia. Varoituksen sananen: jos kohteen kuvat on otettu pääosin vain terassista, jos huoneista on kuvattu vain epämääräisiä kulmia tai jos kuvissa on liikaa fiilistelykuvia eli kuvia vaikkapa pelkistä koristeista, soittele herätyskellojasi. Saattaa olla syynsä siihen, miksi kuvissa ei ole esimerkiksi kuvaa kylpyhuoneesta tai yleiskuvaa oleskelutilasta.

Vanha klassikko www.booking.com on kestosuosikkini etenkin hotellihuoneita varatessani. Tarjonta on runsasta, tarpeellinen tieto löytyy helposti, hinnat ovat selkeästi kerrottu, vertailu eri huonetyyppien kesken on mahdollista ja sivusto selautuu nopeasti. Kohteista löytyy paljon matkailijoiden arvioita, joita kannattaa käydä vilaisemassa. Mitä enemmän yhdestä kohteesta on henkilökohtaista palautetta, sitä luotettavammin niihin pystyy suhtautumaan. Voit myös järjestää esiin tulevien kohteiden järjestyksen esimerkiksi hinnan tai saatujen arvosanojen perusteella. Huomaa, että sivustolta löydät myös apartementoksia ja kokonaisia taloja.

Kevään matkalle teimme booking.comilta kaksi varausta. Toinen varatuista majoituksista on vanha tuttavamme ja erinomaisen hintalaatusuhteen omaava hotelli Silken Park San Jorge Hotel & Spa Costa Bravan rannikolla. Toinen kohteista on uusi löytö Gironasta, mielenkiintoinen vanhaa tunnelmaa henkivä Can Vidal -talo. Harvinaista ylipäätään löytää aivan kaupungin keskustasta tilavaa, talotyyppistä majoitusta.

Costa BravaCosta Brava2

Pidän paljon myös sivustosta www.spain-holiday.com. Suomenkielisenä sama sivusto löytyy osoitteesta www.espanja-loma.fi. Täältä löydät Espanjasta yksityisten henkilöiden suoraan vuokraamia apartementoksia ja taloja. Kohteet ovat hyvin esiteltyjä, infoa on saatavilla melko paljon ja pystyt olemaan suoraan yhteydessä omistajaan, jolta saat parhaiten yksityiskohteisempaa tietoa. Ja ainahan voi yrittää tinkiä hintaa vähän alaspäin. Kokeilimme sivustoa viime keväänä ensimmäistä kertaa. Ystävämme löysivät erinomaisen hintalaatusuhteen omaavan talon Costa Bravalta. Ikävä kyllä talo ei ollut enää vuokrauksessa. Tällä kertaa vuokrasimme Roses nimisestä kaupungista viehättävän oloisen Villa Rosan. Saapa nähdä, onko kohde niin ihastuttava kuin kuvat antavat ymmärtää.

Vielä yksi vihje. Mikäli etsit majoitusta suurkaupungeista, Espanjassa esimerkiksi Barcelonasta, Valenciasta, Madridista tai Sevillasta (tarjolla myös muita Euroopan suurkaupunkeja), käypä kurkkaamassa sivusto www.waytostay.com. Melko tasokkaita ja valikoituja majapaikkoja. Selkeä ja helppokäyttöinen sivusto, joka kohdallamme on toiminut erittäin hyvin.

Mistä itse etsit majoitusta Espanjan omatoimilomalle? Olisiko sinulla jakaa hyviä vinkkejä?

 

Samppanjaa muovimukista blogin löydät myös Facebookista. Käy tykkäämässä: www.facebook.com/samppanjaamuovimukista

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply miraorvokki tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 14:57

  Tässäpä hyviä vinkkejä! 🙂 Ps. Aina kun avaan blogisi sivun, tulee järjettömän hyvälle mielelle tuosta blogin banneristasi – niin loistavasti mietitty ja toteutettu! 🙂

  • Reply Annemaria tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 20:27

   Kiitos, Photoshoppi on niin ihana. Saapi valita itselleen sellaisen vatalon kuin haluaa 🙂 Mukavaa, jos vinkeistä on apua.

 • Reply Maria tiistai, 17 toukokuun, 2016 at 14:13

  Loistavaa, kiitos kun kirjoitit aiheesta!

  • Reply Annemaria tiistai, 17 toukokuun, 2016 at 18:23

   Mukavaa, jos sinulle on ollut apua postauksesta. Tiedän, kuinka pää sekaisin usein on, kun yrittää saada kymmensitä sivustoista ja sadoista kohteista jotain tolkkua. Niin tässäkin kuin monessa muussakin matkailuasiassa suositukset ja käytännössä hyväksi kokeillut asiat auttavat.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.