Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi

Joulun henki asuu täällä

perjantai, joulukuu 11, 2015

Vajaa kaksi viikkoa jouluun ja joulutunnelma täysin kateissa. Mistä löytäisi kadonneen joulufiiliksen?

Kun taivaalta vihmoo vettä päivä toisensa jälkeen ja musta asfaltti on pimeissä illoissa entistä mustempaa, joulun tunnelmaa saa etsiä toden teolla. Onneksi on olemassa Mikkelin Kenkävero. Kun astuin tuon vanhan pappilarakennuksen saliin ja näin ympärilläni kimaltelevat kristallit, lasipallot ja -tähdet, tuntui kuin olisin hypännyt suoraan Carl Larssonin joulumaalaukseen. Näissä vanhoissa kartanoissa elää selvästi joulun henki.

kenkävero8kenkävero9kenkävero7kenkävero4

Kenkäveron päärakennuksen sali oli puettu tyylikkääseen ja tunnelmalliseen jouluasuun: valkoiseen, hopeaan ja kristalliin. Olen aiemminkin kirjoitellut Kenkäveron pettämättömästä tyylitajusta ja hienoista sisustusideoista (mikkelin-ihanat-matkakohteet). Vaikka joukossa oli bling blingiä, kokonaisuus oli kuitenkin harmoninen. Täältä on mukava poimia koristeluideoita myös kotiin. Valkoisiksi spreijatuille koivunoksille ripustetut lasi- ja hopeapallot, jouluvalot ja kristallinauhat olivat yksinkertainen, mutta näyttävä joulukoristeidea. Myös salin viereisen työhuoneen katosta roikkuva punaisten pallojen ”himmeli” oli hieno. Rautalangasta, oksista, punaisista joulupalloista, punaisesta nauhasta ja kristalleista oli rakennettu upea katseenvangitsija.

kenkävero3kenkäverokenkävero6kenkävero2

Mukava joulukoristeidea oli myös Kenkäveron leipomomyymälässä punaisista ruseteista roikkuvat sydänpiparit. Myymälässä on muutenkin viehkoa menneen maailman tunnelmaa ja lämpöä. Täältä voi ostaa kotiinviemiseksi tuoretta leipää ja leivonnaisia tai nyt joulun alla vaikka talon omaa piparkakkutaikinaa.

Kenkävero13piparit2piparit

Kenkäveron lahjakaupassa kannattaa myös piipahtaa. Suomalaiset käsityöt ja pientuottajien elintarvikkeet ovat täällä kunniassaan. Erityisesti kauniit kynttilät ja nätisti paketoidut lahjapakkaukset hivelivät minussa piilevän visualistin silmää. Ainakin itse ottaisin mieluusti vastaan kauniin, herkkuja täynnä olevan lahjapaketin. Myymälän puna-valkoinen jouluilme nostatti joulutunnelmaa pykälän ylöspäin, pappilan päärakennus useamman.

Kenkävero12joulupallotkenkävero10kynttilätkynttilät3

www.kenkavero.fi

Samppanjaa muovimukista blogin löydät nyt myös Facebookista: www.facebook.com/samppanjaamuovimukista

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.