Suomen suurin matkablogiyhteisö
Andalusia Costa del Sol Espanja

Viehättävä Marbella – muutakin kuin luksusta

perjantai, 13 marraskuun, 2015

Marbella, Andalusia, Costa del Sol, Espanja

Jos Aurinkorannikon Marbellaa pitäisi yhdellä sanalla luonnehtia, hienostunut kuvaisi minusta kaupunkia parhaiten. Tein Fuengirolasta päiväretken Marbellan vanhaan kaupunkiin ja pidin kovasti näkemästäni. Marbellan valkoiset talot, huoliteltu katukuva ja miellyttävä tunnelmia tekevät siitä oivan lomakohteen. Panin merkille mm. katujen varsille istutetut viherkasvit, jotka tekivät katukuvaan raikkaan ja vehreän tunnelman. Toinen asia, joka miellytti visualistin silmää olivat kutsuvan näköiset ravintolat, joiden sisustukseen oli panostettu. Fuengirolan persoonattomien muovituoliravintoloiden jälkeen Marbellan ravintolamaailma näytti tasokkaalta.

Marbella on valkoisia taloja.Marbella5Marbella8Marbella10

Marbella on kukkia ja kasveja.Marbella6Marbella7Marbella13Marbella12Enkelipasuuna

Marbella on viehättäviä ravintoloita.MarbellaMarbella16Marbella15Marbella4Marbella viinejä

Marbellalla on kalliin kaupungin maine, sillä rikkaat ja kuuluisat ovat aina viihtyneet Marbellassa. Tätä kaupunki varmasti onkin, kun mennään Puerto Banuksen ylelliseen huvivenesatamaan, missä myös ”oikeat kaupat” sijaitsevat lainatakseni kaupungin matkailutoimiston työntekijän sanomista. Minulle riitti vähempi luksus ja siksi käytin päiväni kiertelemällä ja istuskelemassa vanhan kaupungin kaduilla, ravintoloissa ja rantakadulla.

Toki kaupungista saa varmaan kalliin syömällä Michelin tähden ravintoloissa tai shoppailemalla design-liikkeissä, mutta esimerkiksi ravintoloiden hinnat eivät minusta yleisesti sen kalliimpia olleet kuin muuallakaan Aurinkorannikon alueella. Tarjonnassa oli ehkä muita paikkoja enemmän kalliimpia ravintoloita, mikä helposti saa koko hintatason näyttämään kalliimmalta. Ravintolatarjontaa Marbellassa oli ihan laidasta laitaan ja jokaiselle kukkarolle sopivaa. Katujen varsilla oli ravintoloiden lisäksi paljon pieniä putiikkeja ja käsityöläisten liikkeitä, jos sitten ihan tavallisia ketjumyymälöitäkin.

Marbella on ylellisiä ostoksia.Marbella3Mabella2Marbella on myös halpaa ruokaa: viisi tapasta ja viini 5,90 euroa.Tapas

Bussimatka Fuengirosta kestää 45 minuutista reiluun tuntiin vuorosta riippuen. Matkan hinta oli 3,30 euroa/suunta (hitaampi bussi). Kaupungissa olisin voinut viihtyä pidempäänkin. Mukava lomakohde, jossa matkailijaa miellyttävät asiat kuten meri, hiekkaranta, tunnelmallinen vanha kaupunki, ostosmahdollisuudet ja kivat ravintolat ovat sopivan kompaktissa muodossa.

Aika hieno veistos hiekasta.Marbella14

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.