Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Pakkaaminen pitkälle matkalle – mission impossible

maanantai, 28 syyskuun, 2015

Kuinka saada mahtumaan keskikokoiseen matkalaukkuun kahden kuukauden garderoobi hellemekoista viimaisten syyssäiden ulkoiluvarusteisiin? Siinäpä pulma. Lisähaasteensa tuo keski-ikäisen täti-ihmisen tarvitsema viiden kilon painoinen kosmetiikkatarpeisto. Mission impossible, sanon minä.

Matkalaukun pakkaaminen on minulle aina yhtä vaikeaa. Haluaisin matkalle kaikenlaista, korkkareista lenkkipukuun, just in case. Normioloissa miehen matkalaukusta on löytynyt sopiva tila ylijäämätavaroille, kuten papiljottipussille ja vielä niille yksille kengille. Nyt on selvittävä yhdellä matkalaukulla, jota pitää pystyä yksin liikuttamaan useaan otteeseen kohteesta toiseen. Arvoin kauan rinkan ja matkalaukun välillä. Pyörillä kulkeva, vieressä kuljetettava matkalaukku (olettaen, että liikun vain asfaltoiduilla teillä) veti pidemmän korren. Joten ihan kunnollista reppureissaajaa minusta ei sitten tullutkaan.

Kasasin sohvallemme vain ja ainoastaan kaikkein tärkeimmät varusteet. Siistimpää kaupunkivaatetusta, tuulta ja sadetta pitävää retkeilyvarustusta, hellekelien kesävaatetusta, lämmintä vaatetusta, erilaisia kenkiä erilaisiin tarpeisiin, hengittäviä puuvillavaatteita, riittävästi alusvaatteita… Lopputuloksena toteamus, että ei vaan mahdu, ei sitten millään. Eikä mistään voi luopua, kaikki on ehdottoman tarpeellista ja välttämätöntä. Miten ihmeessä ihmiset pystyvät matkustamaan vähillä varusteilla?

Huomenna lähden kohti Espanjaa. Laukussa menolippu Barcelonaan ja etukäteisvarauksessa kolmen vuorokauden majoitus puolesta välistä Costa Bravaa. Mistään muusta ei sitten olekaan tietoa, eikä juuri minkäänlaista tarkempaa matkasuunnitelmaa. Tavoitteenani on kulkea kaksi kuukautta Espanjaa pohjoisesta etelään busseilla ja junilla.

Ajattelin, että voisin kerrankin matkustaa fiilispohjalta ilman aikatauluja tai tarkkoja reittisuunnitelmia. Minulle tämä on täysin luonteeni vastaista. Kuulun siihen matkustajaryhmään, jolla on taipumus vähän liiankin tarkkaan suunnitella matkapäivät etukäteen. Tämä matka nyt itsessään on muutenkin poikkeuksellinen. Lähden elämäni ensimmäistä kertaa yksin pidemmän aikaa kestävälle kiertomatkalle. Täytyy myöntää, että taka-alalla hieman kummittelee huoli siitä, että pystynkö sittenkään heittäytymään näin huolettomaan ja suunnittelemattomaan matkantekoon? Olisiko sittenkin ollut järkevämpää tehdä etukäteen jonkinlaista reitti/majoitus/budjettisuunnitelmaa?

Toivottavasti kaikki menee hienosti ja ongelmitta. En haluaisi palata muutaman viikon päästä maitojunalla kotiin rahat lopussa ”paska reissu, mutta tulipa tehtyä” -tunnelmissa. Vaan nyt takaisin pakkaamisongelman kimppuun. Huomenna seikkailu alkakoon!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Elina Flowroxilta keskiviikko, 30 syyskuun, 2015 at 13:26

  Moikka Anne

  Mukavaa, että pääset toteuttamaan matkustushaaveitasi. Oikein ihanaa matkaa sinulle! Suunnitelmallisuudesta luopuminen on jänskää, mutta varmasti myös ihanaa vaihtelua 🙂 Uskalla siis heittäytyä, toivotaan että kaikki menee putkeen!

  Tsemppiä matkailuun ja nauti reissusta!

  Terkuin
  Elina Flowroxilta

  • Reply Annemaria torstai, 1 lokakuun, 2015 at 20:54

   Hei Elina ja kiitos tsemppauksesta. Saavuttaakseen jotain uutta välillä on pakko usakltaa 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.