Suomen suurin matkablogiyhteisö
Lappi Suomi

Leviltä on Lappi kateissa

maanantai, 14 syyskuun, 2015

Jos olisin kaksikymppinen sinkku ja etsisin yletöntä biletysmestaa, voisin tykätä Levistä. Mutta kun olen yli viisikymppinen täti-ihminen, joka rakastaa Lapin luontoa ja rauhaa, inhoan Leviä. En tiedä osuiko kohdalleni vain normaalia rauhattomampi viikonloppu, mutta voin Levillä pahoin. Eikä alkoholilla ollut tällä kertaa osuutta asiaan.

Oli kulunut yli kymmenen vuotta siitä, kun olin Levillä aiemmin. Keskustan vanhat kelomökit olivat saaneet väistyä alppitalojen, hotellien, ravintoloiden ja kauppojen tieltä. Kokonainen tiivis (tukkoinen?) palvelurypäs oli noussut turistivirtoja tyydyttämään: irkkupubeja, sushibaari, thaihierontaa, keilahalli, jokaiselle jotakin. Jostain rakennusten välistä hädin tuskin erotti palasen tunturin rinnettä. Anteeksi vaan, mutta tuntui, että Lappia Leviltä saattoi löytää enää kauppojen ja ravintoloiden nimistä.

En voi mitään sille, että Levi tuntui minusta lähinnä suurelta discolta. Porukkaa näytti olevan liikkeellä tuona ruskaviikonloppuna melkoisesti ja musiikkitarjonta discosta humppaan kohtasi ohikulkijan joka nurkalta, halusi tai ei. Erityisesti pistivät silmään eri ikäiset viihteellä olevat miesporukat, jotka vaelsivat janoisina kuppilasta toiseen ja nostattivat desibelejä omalta osaltaan.

Levi keskustalevi3

Yövyimme Brake Sokos Hotel Levillä, joka sijaitsi kylän palvelutarjonnan ytimessä, meidän kannalta ikävä kyllä ravintolakatujen keskiössä. Huoneessamme oli aikamoisen kuuma, mutta onneksi parvekkeen ovea tai ikkunaa pystyi teoriassa pitämään auki (ilmastointia ei ollut). Vain teoriassa, sillä kun ikkuna oli auki, baareista ja kadulta kantautuva melu piti takuuvarmasti hereillä. Metakkaa piisasi aamuyön tunneille asti, kun viimeisetkin örmyilijät palasivat kovaäänisesti takaisin majapaikkoihinsa. Luulen, että kivetyt kadut ja lähekkäin olevat korkeat rakennukset lisäsivät kaikupohjaa entisestään. En edes muista milloin viimeksi nukuin näin huonosti.

Hotelli itsessään oli ihan ok tai no, kokonaisuudessaan sellainen pertsahotelli, jossa mikään ei juuri noussut sen kummemmin esiin, mutta missä mikään ei nyt huonostikaan ollut. Palvelu, aamiainen, sisustus, kaikki perus S-ryhmämeininkiä. Huoneemme itsessään oli ihan viihtyisä, mukavana lisänä oma sauna ja pieni parveke.

Levi sokoshotelliLevi hotelli2Levi hotelli

Hyvähän se on, että matkailussa löytyy kohteita ja palvelutarjontaa erilaisille kohderyhmille. Minä vain olin Levillä väärässä paikassa. Kaltaiselleni lapinmatkaajalle petipaikkaa lukuun ottamatta Levillä ei ollut juuri mitään tarjottavaa. Vaikka kyse olikin välietapista matkalla ylemmäs, seuraavan kerran yövyn mieluummin jossain muualla. Jossain, missä koen olevani Lapissa enkä suuressa viihdekeskuksessa.

 KENELLE: Bilettäjille ja yöelämää etsiville. Etenkin eri ikäisille sinkuille, jotka kaipaavat säpinää.

 SYÖ: Ravintola Rennan pizzalista oli mielenkiintoinen ja pizzat herkullisia.

Kyllähän Levitunturin huipulta näköalojakin löytyi, vaan tunnelmaa ”siivitti” Ravintola Tuikun terassin kovaääninen discomusa, halusi tai ei.Levitunturi

www.levi.fi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.