Suomen suurin matkablogiyhteisö
Lappi Suomi

Ikävöin pohjoisen poikia

tiistai, 8 syyskuun, 2015

Minulla on ikävä meidän mökkikylän poikia. Aitoja ja eksoottisia pohjoisen uroita. Poropoikia nimittäin. Erityisesti sitä vaaleaa, suurikokoista. Sitä, jolla on pitkät silmäripset ja vaaleanpunaiset sarvet. Lähes joka päivä, usean viikon ajan, nähtiin. Jo kaukaa kellokkaan kilinästä tiesin, että taas ovat pojat tulossa. Tulivat ihan pihaan, eivätkä paljoa minusta välittäneet. Yritin kysellä kuulumisia, mutta eivät vastanneet. Tuijottelivat vain epäilevästi etelänasukkia. Minua hävetti. Terassimme penkillä oli porontalja.

poroporo4

Tarjoilin pojille ruokaa: rucolasalaattia ja babyporkkanoita. Nirsoja olivat, ei näyttänyt kelpaavan. Riipivät vain nuoria vesakoita. Aika pulskassa kunnossa minusta olivat. Vaan ihmekös tuo, jos ylipainoa oli päässyt kertymään. Ainahan nuo vain söivät.

poropoikaporoja

Sitten ne katosivat. Viikko on jo mennyt, eikä jälkeäkään. ”Ovat menneet naisiin”, sanoi naapuri. ”Rykivät näin syksyllä”. Ai tekevät mitä?

Tulkaa pojat vielä kerran käymään. Haluaisin ottaa selfien meistä. Ja jäähyväisetkin ovat jääneet sanomatta. Nähdäänhän ensi kesänä, vai…?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.