Suomen suurin matkablogiyhteisö
Lappi Retkeily Suomi

Pyhä on hyvä, myös lapsille

lauantai, 8 elokuun, 2015

Kiitos Metsähallitukselle. Voiko maastoon meno ja retkeily Lapissa olla enää helpompaa kuin Pyhällä? Lähde talsimaan Karhunjuomalammen reittiä. Reilun kilometrin päästä parkkipaikalta kohtaat ensimmäisen kodan, jossa on mukava tulistella. Alas kuruun johtavat puuportaat ja sen jälkeen voit kulkea lankkusiltaa pitkin lähes koko matkan Pyhänkasteenlammen kautta Isokurulle. Kauniita maisemia ja jylhiä rakkakiviseinämiä vaivattomasti ja nopeasti. Varteenotettava vaihtoehto lapsiperheille, jotka haluavat tehdä muutaman tunnin reissun maastoon, paistaa kodassa makkarat ja ihmetellä Lapin luontoa ilman haasteellisia maasto-osuuksia.

Koko Karhunjuomalammen reitin pituus on 8 kilometriä, mutta halutessasi voit käydä vaikkapa vain ihmettelemässä 17 metristä Pyhänkasteen putousta. Tällöin yhdensuuntaiselle matkalle tulee mittaa parkkipaikalta noin 2,5 kilometriä.

PyhäIso-KuruPyhän kasteen putous

Pyhällä kannattaa vierailla myös Metsähallituksen Naavan luontokeskuksessa. Vuonna 2012 avatussa keskuksessa saa tiivistetysti läpileikkauksen Lapin eläimistöstä, kasveista ja kivistä. Keskuksessa on lapset huomioitu hyvin tarjoamalla heille toimintaa ja tekemistä eri aisteille. Naavan kohtuuhintaisessa Café Loimussa voi samalla käynnillä nauttia lounasta.

Perheelliselle kesä-Lappi sopii myös majoituksen puolesta. Kesäaikaan hiihtokeskuksista saa mökkimajoitusta todella edullisesti.

Pyhä sijaitsee Pelkosenniemen kunnassa, 134 km Rovaniemeltä pohjoiseen.

www.luontoon.fi/pyha

lapin eläimiäPorot keskustassa

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tuula tiistai, 6 lokakuun, 2020 at 10:17

  Pyhä on kyllä oiva paikka lasten kanssa lomailuun, olemme siellä muutamaan otteeseen käyneet. Varsinkin tuosta luontokeskuksesta lapset ovat pitäneet kovasti. Olemme aina olleet Hotellissa, mutta tuota mökkimajoitusta voisikin ensi kerralla harkita. Tänä vuonna olemme kuitenkin suunnitelleet Kolille menoa, siellä emme nimittäin ole vielä käyneet.

  • Reply Annemaria tiistai, 6 lokakuun, 2020 at 20:39

   Pyhä on tosiaan monipuolisuutensa ansiosta sopiva kaikille ja kaikkina vuodenaikoina. Meille pohjoisen majoitusvaihtoehto on aina ollut mökki. On kiva, kun on vähän enemmän tilaa, voipi saunoa silloin kun huvittaa ja syödä ilman, että tarttee laittautua. Mukavaa matkaa teille Kolille.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.