Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Katalonia

Costa Bravan kuvankauniit rannat

perjantai, 26 kesäkuun, 2015

Jos unelmoit autiosta hiekkarannasta tai idyllisestä lahdenpoukamasta ilman ristinsielua, suuntaa huhtikuussa Costa Bravalle.

Costa Bravaksi kutsutaan Espanjan Katalonian pohjoisrannikkoa Barcelonasta hieman ylöspäin. Huhtikuussa merivesi on vielä viileää ja lämpömittari ei yllä aivan hellelukemiin, mutta aurinko lämmittää jo melko mukavasti. Vastapainoksi pääset nauttimaan ”yksityisistä” rannoista, kiireettömästä tunnelmasta ja kuvankauniista maisemasta.

ranta3 ranta1

Costa Bravan rannikko oli minulle uusi tuttavuus, joka hurmasi kauneudellaan. Rannikkoa reunustavat pittoreskit kylät ja viehättävät kaupungit. Kesä- ja syysaikaan alue on etenkin espanjalaisten ja ranskalaisten matkailijoiden suosiossa, joten näkemistäni kesäajan kuvista päätellen säpinää silloin riittää. Me kiertelimme alueella vuokra-autolla maalis-huhtikuun vaihteessa ja tuolloin meininki oli varsin rauhallista.

Alueella oli helppo autoilla. Välimatkat ovat lyhyet, liikennemäärät vähäisiä ja tähän aikaan vuodesta rannoilta löytyy hyvin parkkipaikkoja. Tosin vanhojen kaupunkien kapeat kadut saattavat toisinaan olla vähän haasteellisia meille, jotka olemme tottuneet ajelemaan kunnon kaistoja pitkin. Vaikka osaa rantaravintoloista vasta viriteltiin kesäkauteen, ruokapaikkoja ja kuppiloita löytyi tarpeisiimme aivan riittävästi. Muutamaa satunnaista lenkkeilijää tai auringonpalvojaa lukuun ottamatta rannat olivat pääsääntöisesti tyhjiä.

Kauneimpia rantoja minusta (ja myös monen matkaesitteen mukaan) olivat Aiguafreda sa Tuna, Aiguablava, Tamariu ja Llafranc. Tosin koko rannikko näytti olevan vieri vieressä suurempaa ja pienempää rantaa ja poukamaa. Monin paikoin pääsi kulkemaan kylästä kylään ja rannalta toiselle rantakallioita mukailevia polkuja tai rakennettuja rantareittejä pitkin. Mukava tapa lenkkeillä ihastuttavissa merimaisemissa.

ranta6

Aiguablavan rannalta kipusimme kahville perinteikkään Parador de Aiguablava –hotellin näköalaterassille. Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee korkealla rinteellä tarjoten hulppeat näkymät alas rannalle ja merelle. Hotellin rauhoittava ja ylellinen tunnelma oli viehättävää. Yleisten tilojen sisustus oli yksinkertaisen tyylikästä, huoneista en osaa sanoa. Oiva paikka parin päivän lepolomalle, mutta sitä mietin, kävisikö pidempi aika jo tylsäksi.

Hotelli, jossa yövyimme ja jota voin lämpimästi suositella on Silken Park Hotel San Jorge Platja d’Aron kaupungissa. Hieno sijainti kahden hiekkapoukaman välissä, hyvät retkeilymahdollisuudet, siistit huoneet, ystävällinen palvelu, runsas aamiainen ja mutkaton tunnelma tekivät majoitusvalinnasta onnistuneen. Hotellilta löytyy oma pieni uima-allasalue ja kylpylä.

Platja d’Aron keskusta sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Sieltä löytyvät hyvät ostosmahdollisuudet ja runsas valikoima ravintoloita ja baareja. Varauksen teimme tällä kertaa Booking.comilta ja onnistuimme saamaan viime hetken tarjoushinnan: 70 euroa 2-hengen huoneesta aamiaisella oli minusta varsin kohtuullinen.

ranta5

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.