Annecy – Ranskan helmi Alppien juurella

Oletko jo tutustunut Ranskan pikku-Venetsiaan? Annecy on tavattoman kaunis kaupunki itäisessä Ranskassa aivan Sveitsin rajan tuntumassa Geneven alapuolella. Kaupunki sijaitsee Alppien juurella ja Annecy-nimisen järven (Lac d’Annecy) äärellä.  Tein Annecyyn päiväretken junalla Lyonista, josta matka kesti noin 2h per suunta. Matka todella kannatti, sillä vastassa oli ihana vuorinäkymä, uskomattoman kirkas järvi sekä mitä kaunein ja sympaattisin vanha kaupunki kanaalin varrella.

Lac d'Annecy
Lac d’Annecy

Annecy-järvi on uskomattoman kirkas ja se on yksi puhtaimmista järvistä Euroopassa. Järvellä voi harrastaa vesiaktiviteetteja kuten purjehtimista tai polkuveneilyä. Jos minulla olisi ollut enemmän kuin yksi päivä aikaa kaupungissa, olisin varmasti vuokrannut polkupyörän ja ajellut järveä pitkin sen uimapaikoille. Lämmin toukokuinen päivä ja kirkas vesi houkuttelivat todella uimaan.

Järveltä lähtee virtaamaan Annecyn vanhan kaupungin läpi kanaali, josta alkaa Thiou-joki. Kanaalin varrella on paljon ravintoloita, joissa voi nauttia lounasta tai illallista ja samalla ihailla kauniita vanhoja rakennuksia ja kirkasta kanaalia. Tunnetuin rakennus lienee keskiaikainen linnake Palais de I’Île, joka toimi keskiajalla vankilana ja nykyisin museona.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Le Palais de I’Île
Kanaalin yli menevät vanhat sillat tuovat Venetsia-vaikutelmaa
Ruokalistalta löytyy usein niin suolaisia kuin makeita crepeja

Vanhaa kaupunkia kävellessä syvemmälle voi vaan ihastella tätä kaunista kaupunkia ja taustalla siintävää Alppien vuoristoa. Mikäli kaupungissa haluaisi yöpyä, löytyy vanhasta kaupungista pieniä hotelleja ja majapaikkoja. Olisi ehdottomasti ollut ajan salliessa ihana viipyä kaupungissa ja Annecy-järven ympärillä pidempäänkin.

Oletko sinä päässyt jo vierailemaan Annecyssa?

-Saila

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 10.1.2023 at 15:29

  Tämä ei ollut minulle tuttu paikka. Alppimaisemat ovat kuitenkin erityisesti mieleen, jonka vuoksi Alpeille tulee varmasti tulevaisuudessakin lähdettyä. Täytyykin pitää tämä paikka silloin mielessä, näyttää todella hienolta!

  • Reply Saila/ Sail Away 11.1.2023 at 08:24

   Ehdottomasti kannattaa pitää Annecy mielessä, jos käy tuolla päin Ranskassa 🙂

 • Reply Elisa 11.1.2023 at 15:36

  Todella nättiä, kyllä tulee hieman Venetsia mieleen. Onko siellä paljonkin turisteja? En ole ennen kuullutkaan tästä paikasta.

  • Reply Saila/ Sail Away 11.1.2023 at 18:24

   Kävin itse siellä toukokuussa, niin ei ollut mitenkään kovin ruuhkaista. Uskon, että kesäkuukausina heinä-elokuussa turisteja on paljon enemmän. Suosittelen kyllä lisäämään Annecyn listalle, jos käyt Ranskassa 🙂

  Leave a Reply