Varför Paris vi har ju Lyon

Vihdoin ulkomailla! Viime kerrasta on vierähtänyt jo 2,5 vuotta aikaa. Alun perin tälle Lyonin matkalle piti lähteä jo joulukuussa, mutta uuden koronavariantin takia matka siirtyi tälle keväälle. Keväällä matka siirtyi vielä vapusta toukokuun loppupuolelle, mutta kolmannella kerralla tärppäsi!  Lyon valikoitui kohteeksi aika sattumalta. Katsoimme syksyllä siskoni kanssa edullisia lentoja Pariisiin, ja mietimme minne Pariisista voisi matkustaa suht lyhyellä ajalla. Charles de Gaullen lentoasemalta on suora junayhteys Lyoniin. Matkaa on noin 500 km ja matka taittuu kahdessa tunnissa. Nopeutta junalla on siis sellaiset 250km/h.

Lyon on Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki (väkiluvun perusteella). Lyon on Ranskan kulinaarinen keskus ja on siis tunnettu erityisesti huippuravintoloistaan. Kaupungista löytyy paljon muutakin koettavaa, kuten kaunis jokiranta ja useita siltoja (Lyonin läpi kulkee kaksi jokea, Rhône ja Saône), keskiaikainen vanhakaupunki ja siellä kukkulan päällä kohoava Basilica Notre Dame de Fourvière (sekä vierellä ”mini Eiffel-torni”), La Croix-Roussen mäkinen kaupunginosa seinäfreskoineen sekä ihastuttava Parc de la Tete d’or (Kultapään puisto). Lyonissa toimii julkinen liikenne, mutta halutessaan kaupungissa pärjää myös jalan. Kaupunki on sopivan suuri ja nähtävää ja ihailtavaa riittää, mutta kuitenkin Pariisia pienempi, rauhallisempi ja siistimpi.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Useiden siltojen ja jokirantanäkymien lisäksi Lyonissa voi ihailla lukemattomia kauniita rakennuksia sekä aukioita suihkulähteineen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Vanhassa kaupungissa voi kävellä kapeilla kaduilla, syödä ravintoloissa tai tehdä ostoksia pikkuputiikeissa.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhasta kaupungista johtaa portaita ja nousu ylhäälle kukkulalle Fourviéren basilikalle. Halutessaan tänne voi myös kulkea pari minuuttia kestävällä funikulaarimatkalla.

 

La Croix-Roussen mäkinen ja portainen kaupunginosa on ihanan rosoinen. Täältä löytyy myös seinäfresko Mur des Canuts, suurimpia ellei jopa suurin seinämaalaus Euroopassa. Se on maalattu alun perin vuonna 1987 kuvaamaan kaupunginosassa ennen työskenteleviä silkkityöläisiä, mutta maalausta on päivitetty vuosina 1997 ja 2013 vastaamaan enemmän nykyaikaisia kaupunginosassa asuvia ihmisiä.

Mur des Canuts

 

Parc de la Tete d’or eli suomennettuna Kultapään puisto on Lyonin suurin puisto ja yksi Ranskan suurimpia. Puistossa löytyy järvi, ulkoilu- ja piknikmahdollisuuksia, ilmainen eläintarha ja itseä eniten ihastuttaneet ruusutarhat.

Kuinka ranskalainen fiilis tulikaan kulkea aivan ihanalla ruusutarhalla, niin kaunista ja idyllistä!

Miltä Lyon tämän perusteella vaikuttaa tai oletko jo käynyt?

Minusta Lyon oli aivan mahtava ja pakko todeta vielä Varför Paris vi har ju Lyon <3

-Saila

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 5.6.2022 at 13:06

    Ei ole tullut Lyonissa käytyä ja suoraan sanottuna Lyon on itselleni aika tuntematon kaupunki. Siinä mielessä tätä oli todella mukava lukea ja katsoa kuvia, joiden perusteella kaupungista sai edes jonkinlaisen käsityksen. Mutta kivalta kaupunki vaikuttaa!

    • Reply Saila/ Sail Away 11.6.2022 at 18:32

      Kiitos kommentista 🙂 Itselläni ei ollut oikeastaan mitään ennakko-odotuksia kaupunkia kohtaan, ja olikin kiva yllättyä näin positiivisesti. 🙂

    Leave a Reply