Erilainen kesäloma

Ensinnäkin – pitkästä aikaa blogin parissa. Täytyy sanoa, että vuosi 2020 ei ole ollut inspiroivin vuosi kirjoittaa matkoista, varsinkaan kun ulkomaanmatkoja on kertynyt tänä vuonna pyöreät nolla. Tätä en olisi reilu puoli vuotta kyllä millään uskonut, ettäkö Suomen maaperällä ollaan hyvin todennäköisesti koko vuosi.

No, tälle kesälle oli alkuvuonna ollut suuret suunnitelmat kuukauden lomalle Espanjassa. La Riojan viinialue, Baskimaa, Asturias, Galicia, Islas Ciesin rannat yms. kaikki jäivät nyt tällä erää kokematta. Ei sillä – niin jäi monella muullakin, ja suunnitelmat kesälle tuli tehdä uusiksi.

Niin kuin kaikki varmaan muistaa, koko kevät elettiin epävarmuudessa, että kuinka pitkään mitkäkin rajat pysyy kiinni, ja mitä sitä kesällä voikaan tehdä. Onneksi Uudenmaan rajat eivät sulkeutuneet pidemmäksi aikaa, ja kesäsuunnitelmia saattoi tehdä varovasti Suomen rajojen sisällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä suomalaiset, jotka eivät matkusta kesälomalla, tekevät Suomessa? Tämä kysymys tuli väkisinkin mieleeni, sillä itse olin tottunut aina suuntaamaan kaikkina mahdollisina lomilla ulkomaille. Ajatus siitä, että vietän 4 viikkoa Suomessa tuntui niin oudolta. No, mökillähän ne suurin osa ihmisistä kesän viettää, ja niinpä päätimme mekin tehdä. Harmiksemme emme omista omaa mökkiä, eikä sitä löydy lähisuvussakaan, joten ainoat suunnitelmat mitä kesälle tehtiin oli muutama mökkivaraus ja aiottiin ottaa ihan rennosti. En rehellisesti jaksanut tehdä sen suurempia suunnitelmia, sillä pettymys aikaisempien matkasuunnitelmien peruuntumisesta oli suuri, ja sitä vain toivoi, ettei tätäkin lomaa vielä peruttaisi. Niinpä tänä kesänä tuli vietettyä loma neljällä eri mökillä – Vihdissä, Hattulassa, Luumäellä sekä Salossa – Suomen luonnosta nauttien. Ja kuulkaas, ei se mitenkään hullumpaa ollut!

Mökkielämään kuului

auringosta, kesäilloista, Suomen luonnosta ja noin ylipäänsä elämästä nauttimista..

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

..lisäksi tuli muutama hauska reissukin tehtyä:

Tuli vierailtua omenaviinitilalla Lohjalla

Kävin moikkaamassa alpakoita

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ihailin lisää Suomen luontoa Aulangolla..

Aulanko

..sekä Saimaalla.

Saimaa

 

Kävin myös ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa..

..sekä Haminassa, joka oli aivan ihastuttava pastellinvärisine rakennuksineen!

 

Ehtihän sitä kaikkea kivaa nähdä, vaikka kesän ottikin rennosti ilman suurempia suunnitelmia. Eikä voi valittaa, kyllä Suomessakin oli upeaa!

Millaisia suunnitelmia teillä oli kesälle? Miten kesänne sujui? 🙂

-Saila

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply