Yllätysmatka Wieniin

Vietin lokakuussa syntymäpäiviäni, ja olin saanut etukäteen tietoon, että viettäisimme mieheni kanssa syntymäpäivääni jossakin matkalla pidennetyllä viikonloppuna, tosin minulla ei ollut tietoa missä. Yllätysmatkat ovat parhaita, eikö olekin? 🙂  Mielessäni kävi monia vaihtoehtoja Euroopassa Amsterdamista Budapestiin, ja lopulta olin aivan varma, että olemme menossa Pariisiin 😀 Kohde selvisi vasta lähtöpäivänä kun sain viestin mieheltäni puhelimeen työpäivän aikana, olimme menossa Wieniin – miten tämä vaihtoehto ei ollut tullut lainkaan mieleeni?

En todellakaan pannut pahakseni, että kohteeksi valikoitui Wien, sillä en koskaan ollut siellä käynyt, puhumattakaan koko Itävallasta. Wienistä minulla ei ollut ennakko-odotuksia, mutta olin kuullut tutuiltani kaupungista ristiriitaisia kokemuksia – osa on kertonut Wienin jättäneen heidät kylmiksi, kun taas toisaalta joku ystävistäni on ihastunut totaalisesti kaupunkiin ja vieraillut siellä monen monta kertaa. No, minun kohdallani Wien kyllä yllätti positiivisesti. Sain seuraavat päivät kulkea Wienin katuja ja vain ihastella kerta toisensa jälkeen, kuinka paljon niin ihastuttavia ja kauniita rakennuksia, palatseja sekä kirkkoja yhteen kaupunkiin mahtuu. Kaupunki oli hienostunut ja kaunis!

Ensimmäinen aamu Wienissä valkeni hotellilta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Votivkirche

Oopperatalo

Hotellimme sijaitsi noin 15-20 min kävelymatkan päästä aivan keskustasta, joten helposti pystyimme kävelemään keskustan nähtävyyksille ja kiertämään kaupunkia muutenkin pääosin jalkaisin. Ja mitä parasta, säät olivat pari ensimmäistä päivää aurinkoiset ja lämpimimmillään 20’C tienoilla. Ei hullummin lokakuulta!

Maria-Theresien-Platz

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Stephansdom

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Välillä oli kiva vain piipahtaa kahvilla, ja maistoin mm. itävaltalaista omenastruudelia. Matkalla parasta oli vain fiilistellä uutta tuntematonta kaupunkia ja nauttia kahvi tai viinilasi kesken päivän.

Karlskirche

Belvedere

Yhden illan päätteeksi minulla oli toiveena päästä jonnekin ihastelemaan aurigonlaskua, ja päädyimme metrolla ajelemaan Donauinseliin (Tonavansaarelle).  Vieläpä sattui aivan upeat auringonlaskun värit!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Voisin ehdottamasti lähteä joskus vielä Wieniin, tuntui että ehdin saada vain pintaraapaisun koko kaupungista, ja aika meni vain fiilistelyyn ja ihasteluun.

Mitä mieltä olette, onko Wien ihastuttanut teitä?

 

-Saila

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply espanjaan 12.11.2019 at 20:20

    Ihastuin Wieniin monin tavoin viettäessäni siellä muutama vuosi sitten lähes kolme viikkoa. Siinä ajassa ehti jo paljon muutakin kuin pintaraapaisun ja Wienissä riittää niin paljon kokemista, että aika ei pitkäksi tule. Ehdimme jo parille Tonavan risteilyllekin eli Melkiin ja Bratislavaan. Ehdimme pyöräillä Tonavan rantoja, käydä yhdellä vuorella, mennä busseilla ja ratikoilla ulos keskustasta ja toki kierrellä keskustan nähtävyydet ja linnat ja puistot rauhassa. Ehkä hauskinta nyt on se, että aina uudenvuoden konsertin alkaessa hihkumme kotona: ”Tuolla mekin oltiin!” Siis siinä konserttisalissa kesäkuussa, ei sentään tuossa uudenvuoden juhlassa. Toivottavasti toiveesi toteutuu ja pääset uudelleen.

    • Reply Saila/ Sail Away 13.11.2019 at 11:27

      Onpa ihana viettää jossakin paikassa noinkin kauan, varmasti ehtiikin nähdä ja kokea paljon pintaraapaisua enemmän. Kuulostaa ihanalta! Wienissä olisi ollut kyllä paljon vielä nähtävää, mitä tällä kertaa ei ehtinyt kokea. Kiitos viestistäsi 🙂

    Leave a Reply