Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kreikan saarihyppely: Milos

Santorinin jälkeen oli vuorossa tämän matkan viimeinen saari, Milos. Jännitin, pääsemmekö saarelle, sillä ilma oli tuulinen, ja lautat Milokselle voidaan perua kovan tuulen vuoksi. Katamaraanimme kuitenkin onneksi kulki, ja pääsimme Milokselle aika vauhdikkaassa ja huojuvassa matkassa. Onneksi kuitenkin itse vältyin suurimmalta pahoinvoinnilta. Lautta saapui suoraan Adamaksen kylän rantabulevardille. Hotellimme sijaitsi aivan lähellä 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Adamas 

Majoituimme koko aikamme saarella Adamaksen kylässä, ja vietimme saarella neljä yötä. Kylä oli pieni, ja rantabulevardilla sijaitsi kylän suurin liikenne, jonka varrelta löytyi ravintoloita ja turisteille suunnattuja ”matkatoimistoja” joista voi buukata mm. veneretkiä. Adamaksesta löysimme yhden ruokakaupan, ja sekin oli sunnuntaina auki vain neljä tuntia. Rantabulevardia lukuunottamatta kaduilla oli hyvin hiljaista,  eikä itse Adamaksessa ollut paljoa nähtävää. Keskustassa portaiden yläpäässä sijaitsee kylä valkoinen kirkko.

Rannat eivät olleet Adamaksessa yhtä kivoja mielestäni kuin Paroksella Parikiassa. Palveluita, kuten rantatuoleja, ei ollut paljoakaan, ja jos oli, ne olivat aika kalliimman puoleisia. Parasta Adamaksessa oli ihanat sympaattiset ravintolat meren äärellä, joissa sai ihailla miellyttävää turkoosia merta purjelaivoineen.

 

Plaka & Klima

Auton vuokraus olisi mielestäni kannattavaa Miloksella, sillä bussiliikenne ei ole saarella vielä kovin kattavaa. Busseja kyllä kulki tärkeimpiin paikkohin, mutta busseja kulki aika harvakseltaan. Me päätimme tehdä yhtenä iltapäivänä päätöksen kävellä lähikyliin Klimaan ja Plakaan, jonne google mapsin mukaan oli jalan matkaa alle tunti. Pian kyllä huomasimme, että mapsin meille ehdottamaa  kävelyreittiä ei löytynyt konkreettisesti, ja päädyimme kulkemaan vuoristoisella, pitkän heinän peittämällä vanhalla tiellä sirkkojen vain sirittäessä kovaäänisesti ympärillämme. En voisi sanoa että suosittelisin tuota kävelyä, mutta kaiken tarpomisen jälkeen pääsimme perille Kliman sympaattiseen kalastajakylään. Rannalla sijaitsee kalastajien vanhoja asuntoja, joiden yläkerrassa on asuintilat ja alakerrassa tila veneen säilytykselle.

Klimasta kiipesimme ylös Plakan kylään. Plaka on saaren pääkylä, ja ehdottomasti toinen parhaimmista vaihtoehdoista, joissa yöpyä saarella. Emme valitettavasti ehtineet tutustua Plakan ravintola- yms. muuhun tarjontaan. Suuntasimme suoraan saaren parhaalle paikalla odottamaan auringonlaskua, ylhäälle Plakan kirkolle. Olimme jo ajoissa paikalla auringonlaskua odottamassa, mutta odotus todellakin kannatti, ja saimme ihailla upeaa auringonlaskua paraatipaikalta. Mielestäni Miloksen auringonlaskua ei turhaan kehuta, ja vetää vertansa jopa Santorinin auringonlaskulle 😉

 

 

Sarakiniko

Yksi saaren kuuluisimmasta nähtävyyksistä on kuuranta Sarakiniko. Harmiksemme saarella oli ensimmäiset päivät niin tuulista, ettemme pystyneet menemään uimaan Sarakinikon rannalla suurien aaltojen vuoksi. Kävimme kuitenkin muuten viettämässä päivää ja kävelemässä ympäriinsä tällä valkoisella rannalla. Sarakinikolle pääsee Adamaksesta bussilla, mutta tännekin aikataulut olivat aika harvat.

 

Kleftiko

Onneksi viimeisenä päivänämme tuuli hellitti ja pääsimme veneretkelle saaren toiseen päänähtävyyteen, Kleftikoon. Kleftiko on tunnettu kallioistaan ja luolistaan, ja retkellä pääsimme uimaan tuossa turkoosissa meressä ja luolien sisällä. Miloksella järjestetään paljon eripituisia ja -hintaisia veneretkiä. Me emme halunneet viettää merellä ihan koko päivää, ja löysimme oikein sopivan(hintaisen) retken, johon sai lisäksi autokuljetuksen veneen lähtöpaikalle ja takaisin Adamakseen. Ei voi muuta sanoa, kuin uinti tuossa turkoosissa raikkaassa meressä oli niin parasta!

 

Saila

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Piyya 8.9.2019 at 18:34

    Saarihyppely Kykladeilla kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiin ja Milos ehdottomasti yhtenä kohteista. Kauniita kuvia, niin Kreikkaa 💙

    • Reply Saila/ Sail Away 8.9.2019 at 21:17

      Kiitos! Milos oli kyllä yksi niin kreikkalaisen näköinen saari. 🙂 Ehdottomasti suosittelen käymään.

    Leave a Reply