Suomen suurin matkablogiyhteisö

North Stradbroke Island

Brisbanessä ollessamme, halusin nähdä vielä kunnolla merta, ja teimme päiväretken Brisbanen rannikon edustalla olevalle saarelle North Stradbroke Islandille. Brisbanesta tehdään paljon retkiä tämän saaren lisäksi erityisesti Moretonin saarelle. Joulun aikaan retket olivat aika hyvissä hinnoissa (maksoimme retkestä n. 100€/hlö), mutta päätimme kuitenkin että olisi varmasti käymisen arvoista päästä näkemään muutakin kuin Brisbanen keskustaa. Saarille tehdään mm. snorklaus-, vaellus- ja kajakkiretkiä.  Me valitsimme retken Stradbroke Islandille , joka ei sisältänyt sen kummempaa aktiviteettia kuin enimmäkseen saareen tutustumista minibussilla sekä kävellen. Samainen minibussi otti meidät kyytiin Brisbanessa ja sillä matkasimme satamaan, josta lähti autolautta saarelle. Retkeen kuului myös lounas sovitussa ravintolassa ja lopuksi saimme vielä viettää aikaa yhdellä saaren rannoista.  Stradbroke Island on oiva paikka bongata luonnossa eläviä koalia sekä merellä voi nähdä delfiinejä – saimme onneksemme nähdä molempia, delfiinien hyppyjä tosin vähän kauempana horisontissa. Myös merikilpikonnia näimme useammankin meren rannassa uimassa. Retken korkeasta hinnasta huolimatta, oli se kyllä kannattava – saarella todella oli uskomattoman kaunista. Kuvat puhukoon puolestaan.

Koala- tietysti nukkumassa

Tuo kirkas ja turkoosi meri oli kyllä aivan täydellistä! Useasti olen jo varmasti maininnut, mutta Australia oli todella kaikkea mitä siltä olin monet vuodet odottanut. Niin monta ihanaa muistoa ja paikkaa, ja paljon jäi vielä näkemättä. Pakko päästä vielä uudelleen. 😉

Löytyykö muita ketkä ovat hurahtaneet Australiaan?

-Saila

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply