Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulunaika Queenslandissa: Gold Coast & Brisbane

Ihanaa huhtikuuta! Aivan mahtavaa, että kevät etenee ja kesälomakin alkaa häämöttää; reissukin on jo kesälle varattu 😉 Koko tämä alkuvuosi on tullut epäsäännöllisen säännöllisesti Aussi-postauksia, pari vielä luvassa tältä reissulta 🙂 Paljon on mahtunut tuolta ihanaiselta joulukuulta muistoja, uskomatonta että reissuun lähdöstä on jo yli 4 kuukautta! Näin kevään kynnyksellä onkin ihan ok muistella viime joulua, eikö?

Roadtripimme tosiaan päättyi Gold Coastille, jonne meidän tuli ennen joulua palauttaa auto – jouluna kun moni autovuokrauspaikka oli kiinni. Vietimme kaksi yötä ennen joulua Gold Coastilla, jonka jälkeen matkasimme vielä bussilla Brisbaneen.

Gold Coast oli kuin Australian Miami – olihan kadutkin nimetty Floridassa olevien paikkojen mukaan. Lepäilimme oikeastaan suurimman osan ajasta kivassa huoneistassomme, jonka sisäpihalla oli tavallinen uima-allas sekä poreallas. Parvekkeelta oli osittainen näkymä merella ja kylpyhuoneessa oli omakin poreamme – täydellistä rentoutumista autossa nukkumisen ja roadtripin jälkeen. Huoneisto sijaitsi Surfers Paradiselle ja meillä oli suht lyhyt matka keskustaan, jossa kävimme pienellä kävelykierroksella. Kävimme myös melkein ainoassa Surfers Paradisen nähtävyydessä eli Q1- tornissa katsomassa näköaloja – olihan näkymät kieltämättä hienot; loputon merenranta ja pilvenpiirtäjiä!  Mutta en usko että olisin viihtynyt Gold Coastilla sen kauempaa kuin kaksi yötä, paikka oli liian ”turistirysä” omaan makuuni.

Altaalla oli ihana rentoutua!

Jouluaatto-aamun auringonsarastus parvekkeelta

Jouluaatolle olimme varanneet Grey Houndin bussin Brisbaneen ja matka kesti vain reilu tunnin. Tunnelma muttui heti Brisbaneen päästyämme, ja saimme kokea taas aidompaa aussi-tunnelmaa. Brisbane oli mukavankokoinen suurkaupunki – ei liian suuri eikä liian pieni. Meillä oli Airbnb -asunto Southbankin alueella, ja saimme heti huomata että tämä oli aivan täydellinen lokaatio majapaikalle. Southbankilla on pitkä pätkä ravintoloita jokaisesta maailman kolkasta sekä täältä löytyy mm. keinotekoinen ranta keskellä kaupunkia! Niin tunnelmallinen alue!

Kävimme heti huoneistoon pääsyn jälkeen ruokaostoksilla ennen kuin kaupat sulkeutuivat joulupyhiksi ja sitten suuntasimme kohti Southbankin ravintolatarjontaa etsimään jouluillallista. Päädyimme japanilaiseen ravintolaan, jossa söimme menu-illallisen, johon kuului jopa kuusi ruokalajia. Ruoan jälkeen vielä ihailimme Brisbanea iltavalaistuksessa. Jokiranta oli tunnelmallinen ja kauniin näköinen. Lisämausteena iltakävelyllä saimme bongailla  jokirannan puissa runsain määrin hedelmälepakoita, jotka heti pimeän tultua saapuivat puihin ruokailemaan. Oli jännää, kuinka keskellä kaupunkia voi niihinkin törmätä 🙂

Jouluillallisen antia

The Wheel of Brisbane

Streets Beach

Joulupäivänä lähdimme katselemaan Brisbanen kaupunkia enemmän. Lenkkelimme joen vartta pitkin mm. Kangaroo Point Lookoutille. Mielestäni kaupunki tuntui heti kotoisalta; täällä asuisin mieluimmin Australian suurimmista suurkaupungeista, joissa tuli käytyä (Melbourne & Sydney). Joen varrella oli todella hyvät kävely- ja pyöräilymahdollisuudet, oli kiva että kevyt liikenne oli otettu näin hyvin huomioon.

Kangaroo Point Lookout

Brisbanessa sai viettää jotenkin rentoa aikaa, ja vaikka oli joulupyhät ja ihmisiä oli liikenteessä, ei kuitenkaan ollut aivan valtavaa ihmismäärää.

Myös Airbnb- asunnon pihaan kuului pore- ja uima-allas – ja saatiin nauttia näistä ihan yksin!

Ainoa asia mitä jäin Brisbanessa kaipaamaan oli merenranta. Brisbane on joen varrella oleva kaupunki ja meren äärelle on kaupungista noin 20 km matkaa. Minun oli päästävä myös merelle ja kävimme Brisbanen edustalla olevalla saarella päiväretkellä, mutta jätetään se tarina seuraavaan kertaan 🙂 Stay tuned 😉

Onko joku muu ihastunut Brisbaneen?

-Saila

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply