Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kokemukseni Sydneystä

Pienen tauon jälkeen takaisin Australian reissun pariin! Kaksi kuukautta on jo hurahtanut reissusta palaamisesta, onneksi kuitenkin kevät jo tulee pikkuhiljaa.. Australian kuviani selaillessa tulee kyllä joka kerta silti kova ikävä tuonne, niin ihana paikka jamaa kaiken kaikkiaan se oli! Nyt on käyty blogissa Melbournen ja Tasmanian kokemukset läpi ja siirrytään seuraavaan kohteeseen eli Sydneyyn. Sydneyyn lensimme suoraan Tasmanian Hobartista. Mitään kaupunkiopasta en millään Sydneystä pystyisi kertomaan, sillä tuntuu, että suurkaupungin vilske jäi osittain kokematta, sillä asuimme n. 40km päässä Sydneyn ydinkeskustasta rauhallisella omakotitaloalueella Woronora-joen varrella. Junat toki kulkivat, mutta aivan ydinkeskustassa ei tullut kuin pari kertaa käytyä, tietysti katsomassa mm. Ooppera-taloa ja Darlington harbouria. Asumismuoto tällä kyseisen Sydneyn lähiössä tuli sen takia kyseeseen, että saimme täällä ilmaisen majoituksen mieheni ystävän kautta. Asuimme siis omakotitalon alakerrassa omassa ”beach housessa” ja aivan oven ulkopuolella kulki joki ja joen toisella puolella oli sademetsää, jossa aamuyöllä suuret määrät kakaduja huusivat yhtenä kuorona.. Jos en olisi tiennyt olevani Australiassa, olisin voinut vannoa äänen asialla olevan lauma apinoita..

Kerkesimme toki puuhata ja turreilla Sydneyssä jonkin verran, mutta nähtävyyksien lisäksi vietimme aika rauhallista kodinomaista aikaa talolla grillaillen, joella melon ja ihan katsellen Netflixia 🙂 Oli ihan rentouttavaa ettei tarvinnut koko ajan olla menossa.

Tässä kuitenkin parhaita paloja meidän matkalta Sydneyssä:

Ensimmäisenä kiipesimme (lue: nousimme hissillä) Sydney  Toweriin, josta sai vähän hahmotettua, miltä Sydney todella näyttää. Vesi on suurena elementtinä Sydneyssä, ja ehkä tornista katseltuna kaupunki näyttää hieman kauniimmalta kuin esimerkiksi Melbourne.

Oopperatalo on varmaan ensimmäinen asia mikä piirtyy mieleen kun miettii Sydneyä. Onhan se yksi ”must”- nähtävyys tässä kaupungissa.

Päivä oli hyvin tuulinen ja oli kovin vaikea yrittää posea kuvissa 😀

Oopperatalon vieressä on toiset perusturistinähtäväyydet Darlington Harbour sekä Sydney Harbour Bridge.

Kävimme myös eräänä toisena päivänä Taronga Zoossa sillä pääsimme sinne paikallisten ystäviemme kautta ilmaiseksi. Ainakin sen voi sanoa että eläintarha oli todella kauniilla paikalla ja lauttamatkalta sekä itse tarhalta oli huippunäkymät taasen Oopperatalolle sekä Harbour Bridgelle

Bondi Beach oli tietysti nähtävä! Paikka on tietty aika täynnä varsinkin hyvällä säällä, mutta emme tällä kertaa menneet itse rannalle asti, vain kävimme ihailemassa maisemia.

Bondi Icebergs Club

Bondi Beachilla kun olimme, kävimme näin suomalaisittain Björkin Blanca – ravintolassa. Ihan täyden kympin suositus kyllä ravintolalle! Kaiken lisäksi hinnoittelu oli edullisempaa kuin Suomessa, sillä seitsemän ruokalajin maistelumenu maksoi euroissa noin 50€. Suosittelen käymään, jos olet Sydneyssä tai Bondi Beachilla 😉

Vain osa niistä ihanista ruoka-annoksista!

Kunnon rantapäivän vietimme Cronulla beachilla;  tämä oli meidän majapaikastamme hyvällä etäisyydellä ja menimme viettämään sinne chilliä sunnuntaipäivää. Joka paikassa aallot ovat kyllä kovin suuria, joten uiminen meressä ei ole kovin helppoa- mutta aalloissa hyppiminen ja virkistäytyminen sen sijaan onnistuu 😀 Itse en ole niinkään kiinnostunut surffauksesta – ja niin paljon kuin merta rakastankin, on meri mielestäni kovin pelottava elementti (varsinkin Australiassa mm. haineen ja medusoineen 😛 )

Aurinko alkoi jo laskea rannalta lähdettyämme

Lopuksi vielä tunnelmia Woronora- joelta,jonka varrella tosiaan asuimme ja pääsimme harrastamaan rentoa melontaa.

Onneksi krokotiileja on vain Australian pohjoisosassa 😀

Sydney on suurkaupunki, jossa riittää paljon nähtävää ja tekemistä, tosin keskusta tuntuu olevan aika täynnä turisteja. Minulla ei ollut Sydneyä kohtaan sen kummempia odotuksia, enkä sieltä lähtiessä kokenut sen suurempia säväytyksiä. Ehkä jotkut suurkaupungit ja niiden hypetykset ovat hieman yliarvostettuja? Ihan kiva, muttei mene Australian matkalla top- listalleni!

Ehkä tosiaan minulta saattoi jäädä jotain erityistä kokematta? Mitä mieltä sinä olet Sydneystä?

-Saila

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply