Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 matkakuvaa + 10 tarinaa

Olen lukenut useita blogihaasteita kymmenestä kuvasta ja niihin liittyvästä tarinasta, ja ajattelin itsekin haasteeseen tarttua. Aika monta vaihtoehtoa sopisi jokaiseen kategoriaan, mutta nämä kuvat tarttuivat mukaan ihan ensimmäisellä intuitiolla.

1. Kuva lentokoneen siivestä

 

Tämä hieman rakeinen kuva on napattu tammikuussa 2017 Dubaista Helsinkiin olevalta paluulennolta. Lento lähti aamuyöllä kello neljän aikaan ja olin aivan poikki koneeseen päästyäni, ja nukahdin lähes täysin koneen noustua ilmaan. Jonkun tunnin nukkumisen jälkeen heräilin ekaa kertaa ja katsahdin ikkunasta ulos. Oli aivan ihana pastellinsävyinen tunnelma aamun sarastaessa taas jossakin päin maailmaa.

2. Paras vahingossa onnistunut kuva

 

Näihin kuviin lukeutuu yleensä mukaan jokin eläin – kuten myös itselläni. Kuva on Intiasta Himalajan vuorilta vaelluspäivältä ja kyseinen koira lähti kanssamme jostakin kylästä mukaan tuonne reilu 3000m korkeuteen. Koira ei varmasti ekaa kertaa ollut matkassa, kun tunsi reitin niin hyvin ja kulki matkaa ylös tottuneesti. Koira istahti viereeni kuin tarkoituksella kuvattavaksi – ja katsotaan vielä samaan suuntaakin maisemaa 🙂

3. Paras luontokuva

Luontokuvaksi päätyi aavikkokuva Dubaista. Halusin jostain syystä ehdottamasti päästä aavikkosafarille hiekkadyyneille ajattelematta mitä reissu pitäisi sisällään. Maasturi paineli mutkikkailla dyyneillä sellaista matkaa, että koko seuruemme kiljui ja nauroi vuorotellen autossa. Aloin itse jo loppumatkasta pidätellä oksennusta kuin olisin ollut liian pitkään jossain huvipuistolaitteessa. Autosta ulos päästyäni jalat tärisi ja olin niin onnellinen kun pahin rällästys maasturilla oli jo ohi.

4. Kuva joka saa hyvällä tuulelle

Minua itseä huvittaa tämä kuva, joka on otettu tämän vuoden maaliskuussa Moherin kalliolta Irlannin matkaltamme. Yritimme poikaystäväni kanssa ottaa yhteistä selfietä kallioilta, mutta tuuli oli niin kova ettei tullut mitään kun hiukset oli koko ajan kasvoilla. Aloin jo nauramaan koko asiaa ja tämä kuva räpsähti vielä mukaan. Kuva ei ole tosin paras kummastakaan mutta fiilis kuvan ottohetkestä lämmittää omaa mieltäni 😀

5. Kuva matkaseurasta

Matkaseuranani on useimmiten poikaystäväni/avomieheni (joka vilahti jo edellisessä kuvassa). Olemme matkustelleet paljon yhteisten seitsemän vuoden aikanamme. Kyseinen kuva on Nizzasta elokuussa 2015. Nizzan lentoasema on niin lähellä kaupunkia että päätimme lähteä kävelemään rantaa pitkin kohti hotellia, sillä aamu oli vasta valjennut ja meillä oli muutama tunti aikaa ennen kuin hotellihuoneemme olisi valmiina meitä varten.

6. Postikorttikuva

Penan palatsi Sintrassa Portugalissa oli kyllä satumaisen upea. Kävimme Lissabonin matkalla 2016 päiväreissulla Sintrassa maurien linnoituksella sekä Penan palatsilla. Molemmista paikoista oli upeat maisemat. Myös kummassakin paikassa tuuli kovasti – korkealla kun oltiin, ja sain aivan ihmeellisen flunssakohtauksen matkalla ja nenäni vuosi aivan valtoimenaan. Tätä linnaa kuvaillessani sain myös useita pyyntöjä aasialaisilta turisteilta ottaa heidän matkaseurueesta kuvia, enkä kehdannut kieltäytyä vaikka oloni oli aivan hirveä flunssani kanssa. Palattuamme takaisin linnoituksilta alas oli tämä flunssa kuitenkin jo tiessään.

7. Kuva yläilmoista

Helmikuinen New York, 2014. Matka New Yorkiin oli aivan extempore reissu, sillä lennot bongasimme lentodiileistä muutamaa viikkoa ennen lähtöä, ja ne olivat ns. virhehinnoitellut lennot (maksoimme lennoista n. 250€). Nykyäänhän lentoja jenkkeihin myydään halvimmillaan n. 300€, mutta tuolloin muutama vuosi  sitten nuo lennot olivat aivan käsittämättömän edulliset (on tietysti vieläkin). New York oli ihana ja haluan ehdottomasti sinne joskus uudelleen, sillä helmikuu ei säiden puolesta ollut mikään paras aika matkustaa, sillä välillä oli aivan hyytävän kylmä ja saimme viimeisenä päivänämme kokea vielä lumimyrskynkin. Minulla on yleisesti ollut ikävä tällaisia extempore matkoja, sillä nykyään kun on päivätöissä ei voi tuosta vaan varata äkkilähtöjä. Vielä opiskelijana pystyi tekemään tuollaisia irtiottoja.

8. Fiilistelykuva palmun alta

Myös tämä kuva on Dubaista, hotellimme uima-altaalta. Olimme ajatelleet mennä tuona iltana polskimaan altaalle, mutta allas oli juuri puhdistuksessa joten uimaan ei päässyt. Lämmin vesi olisi houkutellut sillä ilma alkoi jo viilentyä ja pyyhettä piti vetää melkein peitoksi asti 😉

9. Hyvää huomenta – kuva

Aamiainen Korfun hotellilla toukokuussa tämän vuoden ensimmäiseltä Balkanin matkalta. Tämän aamiaisen jälkeen suunta oli kohti lentokenttää ja Suomea. Olimme siskoni kanssa aivan ihastuneita Korfuun emmekä olisi halunneet lähteä vielä kotiin. Yksi päivä Korfulla oli liian vähän ja yhä haikailemme pääsevämme sinne uudelleen!

10. Lempikaupunki

Yksi niistä on ainakin Istanbul! Äitini täytti syksyllä 2015 pyöreitä (6o vuotta), ja oli jo monia kuukausia (ellei vuoden aikaisemmin) varannut meidän perheelle matkan kertomatta kohdetta etukäteen. Sain tietää matkakohteen pari viikkoa ennen reissua ja sain yllättyä ettemme lähdekään pidennetylle vkoloppumatkalle Tallinnaan kylpylään – vaan Istanbuliin! Ihastuin kertaheitolla tähän idän ja lännen sekoittamaan mystiseen ja kauniiseen kaupunkiin!

 

-Saila

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply kulttuurishokissa 11.11.2018 at 19:37

  Ihania ja niin tunnelmallisia kuvia! Tuo New Yorkin skyline on kyllä hurja ja Penan palatsi Portugalista kuin satukirjasta. Pitää itsekin harkita, jospa ottaisi samaisen haasteen vastaan, hauska idea nimittäin!

  https://www.kulttuurishokissa.fi

  • Reply sailaway 12.11.2018 at 08:35

   Kiitos! 🙂 Tätä haastetta oli kyllä hauska rustailla, kannattaa ottaa haaste vastaan 😉

 • Reply Susanna 11.11.2018 at 22:21

  Upea tuo palatsi Portugalissa

  • Reply sailaway 12.11.2018 at 08:36

   Se oli kyllä upeannäköinen!! Ehdottamasti käymisen arvoinen paikka!

 • Reply Laura J. 12.11.2018 at 09:18

  Nättejä kuvia ja hauska päästä kuulemaan tarinoita niiden takaa 🙂

 • Reply sailaway 13.11.2018 at 18:46

  Kiitos 🙂 ja kiva kun luit!

 • Reply Anita 26.11.2018 at 13:24

  Heeei en tiennytkään tällaisesta blogista! Upeita kuvia ja kiva lukea lisää teidän reissuista. Reportaasia Australian-matkasta erityisesti odotellen! Terveisiä eksoottiselta Pohjanmaalta 😉

  • Reply sailaway 3.12.2018 at 20:42

   Ihanaa Anita, että löysit tänne 🙂 !
   Australia-reportaasia tulossa viimeistään tammikuussa! 😉

  Leave a Reply