Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aina niin ikuinen Rooma

Hyvää marraskuuta!

Päätän Italia-”sarjani” Roomaan, joka oli Italian matkamme päätepiste. Ennen Roomaan tuloa yövyimme yhden yön Pompeissa ja kävimme ihmettelemässä ja kävelemässä valtavan suuressa Pompein rauniokaupungissa. Viimeiseksi siis yövyimme vielä pari yötä Roomassa ennen kotiinpaluuta. Olin itse käynyt Roomassa joitakin vuosia sitten, mutta miehelleni se oli ensimmäinen kerta kaupungissa. Itselläni ei ollut suurta hinkua perusnähtävyyksille keskelle turistimassaa, sillä olin ne itse nähnyt, mutta teimme päivän kestävän kävelykierroksen, jossa tärkeimmät nähtävyydet tuli nähtyä. Sehän Rooman keskustassa on hienoa, että kaikki on kävelyetäisyyden päässä- jopa Vatikaani!

 

Forum Romanum

Fontana di Trevi

Espanjalaiset portaat

 

Tällä Rooman matkallani nämä pakolliset  nähtävyydet eivät olleet tosin parhainta antia (vaikka ovatkin vaikuttavia), vaan mieleeni jäi erityisesti seuraavat asiat;

Gianicolo-kukkula

Olin valinnut Roomassa hotellin keskustan ulkopuolelta, ja hotelli sijaitsi lähellä Trasteveren kaupunginosaa Gianicolo-kukkulan laidalla. Olin aivan onnessa tästä valinnasta, sillä kahtena iltana hotellille kävellessämme ihastelimme auringonlaskua ja maisemia tältä kukkulalta – jokin näissä illoissa sai Rooman illat tuntumaan niin ihanan maagisilta.

 

Trastevere

Ihastuin todella Trasteveren kaupunginosaan, jossa vietimme pari iltaa kävellen ja syöden hyvin! Vaikka ihmisiä oli täälläkin varsinkin iltaisin, ei tunnelma lainkaan niin ruuhkainen kuin Rooman vanhassa kaupungissa. Viihdyimme täällä niin hyvin!

Tiber-joki

Ruoka

Jostain syystä kamerastani on hävinnyt kuvat parhaista scampipastoista ja -pizzoista (tai sitten olin niin nälkäinen että unohdin kuvata ne), mutta Roomassa todella nautimme hyvästä ruuasta ja edullisesta viinistä – nimenomaan Trasteveren kaupunginosan lukuisissa ravintoloissa. Täällä myös maistoin ensimmäisen kerran elämässäni ostereita alkupalaksi – ja täytyy sano että hetken kävi mielessä oliko tämä hyvä idea, sillä ostereista jos mistä voisi saada vatsataudin – mutta onneksi näin ei käynyt. Osterit olivat tuoreita, mutta eivät tosin päätyneet omiksi suosikeiksi.

 

Uima-allas

Yksi parhaita päätöksiä oli valita hotelli, jossa oli uima-allas, sillä sen tiesi jo etukäteen että kesäisessä Roomassa olisi aika tukalat oltavat. Tuntui hyvältä käydä aamu-uinnilla, ja iltapäivällä kaupungillä kävelyn jälkeen sai viilentyä altaassa – täydellistä!

 

Rooma jätti taas lämpimän fiiliksen, ja olen usein muistellut ihania lämpimiä kesäiltoja Trasteveren ravintoloissa ja auringolaskun ihailua Gianicolo-kukkulalta! Roomaan voi palata aina 🙂

 

Mikä on sinun paras muisto Roomasta?

-Saila

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Katriina 4.11.2018 at 19:52

    Mikä hotellinne on nimeltään? Uima-allas näyttää tosi houkuttelevalta ja sijaintikin olisi sopiva!

    • Reply sailaway 4.11.2018 at 20:58

      Moikka! Hotelli oli nimeltään Grand Hotel Gianicolo 🙂

    Leave a Reply