Tervetuloa Sailan matkojen maailmaan!

Mikä Blogi?

Sail away; Sailaway.  Tämän blogin tarkoitus on kertoa omista matkakokemuksistani ja fiilistellä yleisesti kaikkea matkusteluun liittyvää!

Olen aina ollut kiinnostunut matkustelusta, en tiedä johtuuko se siitä, että perheemme teki aina lapsena ollessani ainakin kerran vuodessa ulkomaanreissuja – niissä oli aina jotain jännää ja ihanaa! Päästä pois kodin ympyröistä ja lomailla uusissa erilaisissa paikoissa ja useimmiten kauniissa maisemissa! Tämä sama ”teema” on jatkunut aikuisiällä, ja omia reissuja olen tehnyt vähintään kerran vuodessa, nykyään useimmin. Oikeastaan voisin matkustella ihan niin paljon kuin työ ja lompakko antaisivat periksi.

Positano 2017

 

Rooma 2017

Loman suunnittelu ja reissukohteiden valinta ovat kuin rakkaita harrastuksiani. Aikaa saa kulumaan erilaisia vaihtoehtoja pyöriteltäessä. Mikä onkaan ihanampaa kuin tulevan reissun odottaminen!
Rakastan ylikaiken aurinkoa ja rannikkoa, luontoa, lämmintä ilmaa ja kauniita maisemia; eli kaikkea ihanaa! Mutta myös erilaiset kaupunkikohteet ja kulttuurit kiinnostavat. Parasta tietenkin jos nämä kaksi asiaa voi yhdistää toisiinsa.
Ennen matkat (vähintään viikon mittaiset) suuntautuivat yhteen kohteeseen, missä tämä viikko vietettiin. Nykyisin matkustelu on muuttunut omalla kohdallani, ja haluaisinkin nähdä samalla reissulla mahdollisimman paljon. Viime aikoina pidemmät reissut ovatkin olleet paikasta toiseen reissaamista, ja meno- ja paluulennot on voinut ostaa eri kaupungeista lähteviksi. Tietysti lyhyemmät reissut, kuten viikonlopun kaupunkilomat ovat asia erikseen; pidennetty viikonloppu on usein sopiva aika tutustua uuteen kaupunkiin Euroopassa.

Istanbul 2015

 

Piran 2017

 

Minun reissuni ovat suuntautuneet suurimmalta osin Eurooppaan, ja tavoitteena olisikin jossain vaiheessa käydä kaikissa Euroopan maissa (tällä hetkellä käyty noin puolet). On useita reissuja tehty myös Euroopan ulkopuolellekin, ja seuraava kohde mahdollisesti häämöttää Australiassa – can’t wait!

Dubai 2017

Nizza 2015

 

Cliffs of Moher, Irlanti 2018

Minne seuraavaksi, top 5:
 1. Australia
 2. Bilbao & San Sebastian
 3. Kalifornia
 4. Malediivit
 5. Kreikan saarihyppely (Santorini, Mykonos, Zakynthos jne.)
viimeisimmät reissut:

2018 kohteet tähän saakka: Berliini, Dublin, kaksi Balkanin reissua – Kroatia, Montenegro, Albania, Kreikka & Kroatia ja Bosnia-Herzegovina.

Balkanin reissulla tuli nähtyä monta eri maata ja kaupunkia – näistä on tulossa juttua seuraavaksi 🙂

Stay tuned -Saila

 

ps. Minne sinä matkustaisit seuraavaksi?

Next Post

6 Comments

 • Reply jossu 9.8.2018 at 17:19

  Reissun suunnittelu ja odottaminen on kyllä ihanaa.

  Minun seuraava reissu on joulukuussa, Argentiinaan. Sen jälkeen haluaisin matkustaa Seychelleille, Vienaan tai jonnekin itä-Aasiaan.

  • Reply sailaway 9.8.2018 at 21:07

   Oi kivalta kuulostaa suunnitelmat! 🙂 Argentiina varmasti mahtava ?? En ole koskaan käynyt missään Etelä-Amerikassa, pitkällä listalla usea maa sieltäkin!

 • Reply Susanna 9.8.2018 at 23:31

  Hyvät kuvat ja hieno kohde tuo Positano. Italiaa on tullut nähtyä mutta ei vielä tuota kohdetta

  • Reply sailaway 11.8.2018 at 16:33

   Kyllä, koko Amalfin rannikko on kaunis, suosittelen sitäkin kohdetta Italiassa! 🙂

 • Reply Piyya 10.8.2018 at 21:32

  Sinulla on selvästi monta tarinaa kerrottavana ja uusia on tulossa ?
  Oma seuraava matkani tulee kohdistumaan Kreetalle, vaikka olinkin sanonut että sinne en usko enää palaavani ja talvella jonkunlainen matka kauas pois. Kaus pois kohdetta en vain ole vielä valinnut, koska olen itsekin reissanut lähinnä Euroopassa tähän asti.

  • Reply sailaway 11.8.2018 at 16:46

   Kiva, että on kuitenkin reissu tiedossa! 🙂 Kreetalla on varmasti kauniita paikkoja, itse en ole siellä käynyt. Ihanaa myös, että talveksi matka suunnitteilla, silloin on niin ihanaa päästä jonnekin lämpimään! Toivottavasti mieleinen kohde löytyy 😉

  Leave a Reply