Suomen suurin matkablogiyhteisö

Laconin vesiputous, Fonnin muraalit ja SP83 maisemareitti

Niin paljon kuin olemmekin nauttineet Sardinian hiekkarannoista ja upeasta merestä, niin hienoja maisemia ja päiväreissuja on tarjonnut myös sisämaan kohteet. On toki ymmärrettävää, että viikon tai parin mittaisella matkalla sisämaa jää vähemmälle huomiolle, sillä rannikoilla ja rannoilla on niin paljon nautittavaa, että ei ehkä malta uhrata päiviä sisämaaretkille. Mutta ehkä silti kannattaisi 😉

Toisella yrittämällä onnistuimme löytämään Laconin vesiputouksen, Cascata Maggioren, joka sijaitsee Parco Aymerich – puistossa. Ja kannatti tosiaankin tehdä sinne toinen reissu 😊 Puisto itsessään on jo ihan käymisen arvoinen paikka, mukavaa vaihtelua kuumalle kallioiselle rannikolle, jossa hallitsee matalat ja tiheät pensasmaiset kasvillisuudet. Metsän siimeksessä nautti niin koirat kuin omistajatkin ja oli ihana nähdä luonnossa kasvamassa neidonhiussaniaista, joka itselläni hiukan kituu kotona ruukussa… Sille pitäisi ilmeisesti järjestää pieni vesiputous tai puro viereen, niin johan viihtyisi 😀

Sisämaan kaupungeista Laconin ohella meidän suosikiksi nousi Fonni. Sokkelokujainen kaupunki, jossa on paljon hienoja muraaleja ja niitä etsien oli hauska kävellä sinne tänne pitkin kujia. Muraalien valokuvaaminen oli vaan välillä vähän hankalaa, kun piti suunnilleen seistä keskellä risteystä ja koittaa olla häiritsemättä liikennettä samalla, kun yritti sommitella hyvää kuvaa muraalista 😀 Tästä syystä niistä kuvista ei aina tullut kovinkaan hyvin sommiteltuja… Saaren kuuluisin muraalikaupunki on Orgosolo, mutta se jäi meiltä nyt väliin minun sairastumiseni vuoksi. Seuraavalla kerralla sitten 😊

 

Eräältä matkailusivustolta luin vinkin, että kannattaa käydä ajamassa SP83 (Strada Provinciale 83) tie, sen hienojen rannikko- ja vuoristomaisemien vuoksi. Päätimme ottaa vinkistä vaarin ja lähteä tsekkaamaan tuo maisemareitti. Päästäksemme tuolle kyseiselle tielle, meidän piti ajaa jonkun matkaa asunnoltamme etelän suuntaan ja jo se reitti osoittautui hienoksi maisemareitiksi! Kokonaisuudessaan jopa hienommaksi kuin se SP83. Rattia sai Jyrki-parka kyllä käännellä oikein urakalla, sillä valtaosa noin 6 tunnin reitistä oli kiemuraisia teitä, onneksi kuitenkin hyväkuntoisia ja leveitä sellaisia. Itse olin sen verran vielä kipeänä siinä vaiheessa, että en uskaltanut ottaa ajovastuuta sellaisella reitillä. Oli kuitenkin vaivan arvoinen reissu, sen verran hienoja maisemia ja monia kivoja pikkukyliä ja kaupunkeja oli matkan varrella 😊 Jälleen yksi mainio sisämaaretki! Kannattaa siis ehdottomasti käydä ajamassa Oristanosta päin Marrubiu – Terralba – Guspini – Gennamari – Portixeddu – Buggerru – Iglesias – Fluminimaggiore – Oristano lenkki, jos vaan suinkin jaksaa 😀 Valitettavasti kuvia tuolta reissulta on hyvin vähän, sillä ikävä kyllä maisemat eivät päässeet lainkaan oikeuksiinsa kameran linssin läpi…

Tähän päättyy blogin Sardinia-osio. Seuraava päivitys on sitten kotimatkalta, jonka ensimmäiset etapit ovat Pisa ja Firenze 😊

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 5.11.2022 at 02:58

    Itseäni sisämaa kiinnostaa usein jopa rannikkoa enemmän. Ja hienolta sisämaata koskeva osuus näyttää tälläkin kertaa!

  • Leave a Reply