Suomen suurin matkablogiyhteisö

60 päivää lähtöön ja suunnitelmat vähän muuttuneet

Juhannus vietetty ja hellekesä alkoi Suomessa 🙂 No, oikeasti ei niin hirveästi hymyilytä nämä 30 asteen lämmöt, kun koirien kanssa voi liikkua vain myöhään illalla / yöllä ja tosi aikaisin aamulla ja sen lisäksi koitan varjella meidän uutta hennosti itävää nurmikkoa palamiselta… Me nimittäin muutimme toukokuun puolivälissä uuteen kotiin, johon kuuluu myös oma piha. Aiemmat asukkaat eivät ole pahemmin pihasta piitanneet ja sen seurauksena kiskoin maasta juurineen voikukkia ja muita villiintyneitä (rikka-)kasveja sadan neliön alueelta 1000 litran säkin verran!! Ja nyt sitten koitamme saada tilalle kasvatettua edes suht siistiä nurtsia, mutta porottava helle tekee siitä nyt hiukan haastavaa, kun vaatii kastelua aamuin illoin ja silti meinaa muutamista paikoista kuivua liikaa, vaikka olen jopa suojaharsot levittänyt koko pihamaalle… No mutta, se niistä puutarha-asioista 😀

 

Lämpöön siis totutellaan ja samalla toivotaan, ettei ihan näin lämmintä olisi ajomatkan aikana saati mitään 40 asteen helteitä. Ilmastointi täytyy autosta huoltaa ennen lähtöä ja hommata koirille viilennysalustat ja menomatkan majoituksia varatessa varmistettiin, että huoneemme ovat varmasti ilmastoituja. Niin, kaikki majoitukset menomatkan varrelle on nyt varattu ja myöskin lauttamatkat 🙂 Muutto-, siivous- ja pihahommien ohessa meinasi välillä iskeä ennenaikainen matkauupumus ja tuntui, että eikö vaan voisi jäädä syksyksi kotiin, kun on juuri saanut kodin ja pihan kuntoon ja uurastukset on ohi. Mutta kun aloimme varailla majoituksia ja lauttoja, niin lähtöfiilis palasi onneksi! 🙂 Paitsi Ranskan (Korsikan) majoitusten kohdalla meinasi hermo kiristyä… Suuri osa hotellien nettisivuista oli vain ranskaksi, hinnat aivan järkyttäviä ja aina ei edes nähnyt suoraan nettisivuilta varaustilannetta, vaan olisi pitänyt erikseen kysyä mahdollista vapaata huonetta. Koirien kanssa matkustaessa kannattaa aina varmistaa, että hotelli hyväksyy koirat ja kysyä paljonko on koiraveloitus ja vieläkö ns. koirahuoneita on vapaana. Mutta jos nettisivuja ei ole olemassa englanniksi, niin ei se kyllä houkuttele kirjoittamaan englanniksi yhteydenottoa hotellin sähköpostiinkaan… Joten Korsikan majoitusvaihtoehdot olivat todella vähissä ja kadutti jo, että olimme varanneet Korsika-Sardinia lautan siten, että yövymme Korsikan puolella ja lähdemme sitten aamulautalla Sardiniaan. Olisi kannattanut vain ajaa pysähtymättä Korsikan läpi ja mennä vaikka viimeisellä iltalautalla yli Sardinian puolelle ja yöpyä siellä satamakaupungissa ja aamulla sitten suunnata kohti lopullista määränpäätä. No, löytyi sitten lopulta kuitenkin ihan ok majoitus Korsikalta, vaikka tuskaa vähän tuottikin.

Toinen paljon hauskempi juttu liittyen menomatkan majoitusten varaamiseen: laitoin yhteen italialaiseen hotelliin nopean tiedustelun koirahuoneista, että onko niitä vapaana ja paljonko veloittavat koirista ja kysyin myös, sisältyykö aamiainen huoneen hintaan. Sain hyvin napakan vastauksen: ”tehdäänpä selväksi hotellimme koirapolitiikka… koirat majoittuvat aina omistajansa kanssa samassa huoneessa, eivät koskaan omassa huoneessaan, koirista ei veloiteta mitään, eikä koirille tarjoilla hotellissamme aamiaista” 😀 😀 Hotellivirkailija oli siis ottanut käyttämäni ”dogroom” sanan vähän liian kirjaimellisesti! 😀 Mahtoi ihmetellä, että mikä koirahörhö on kyseessä. Emme loppujen lopuksi ottaneet huonetta ko. hotellista ja seuraavat sähköpostiviestit kirjoitin vähän paremmilla sanavalinnoilla 😀

Niin se suunnitelmien muuttuminen… Päätimme, että vietämmekin Sardiniassa vain 2 kk eli syys- ja lokakuun, jonka jälkeen lähdemme ns. mutkitellen pitkän kaavan mukaan kotia kohti 🙂 Tarkoittaa siis sitä, että kierrellään vähän Italiaa ja varmasti muutakin Eurooppaa, fiiliksen ja sään mukaan. Tällä hetkellä on ajatuksena pysähtyä ainakin Pisassa, Firenzessä, Bolognassa, Genovassa ja sitten mitä kaikkea muuta keksitäänkään reitin varrelta… Luganon alue Sveitsissä? Alpeille jonnekin? Bodensee? Kenties mutka Berliinin kautta? 🙂 Arviolta noin 3 viikkoa on aikomus tehdä kotimatkaa, joten eiköhän ihan mukavasti ehdi kierrellä. Tai sitten tullaan marraskuun vesisateessa suorinta tietä Suomeen 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply