Kuva: Istockphoto
McSorley's on yksi New Yorkin vanhimpia baareja

Yksi New Yorkin vanhimmista baareista myy edelleen vain kahta eri juomaa – täällä aika tuntuu pysähtyneen

New Yorkin legendaarinen olutbaari pyörittää edelleen bisnestä vain kahdella eri juomalla.

McSorley’s on yksi New Yorkin vanhimmista baareista

Tänä päivänä baarien hyllyt notkuvat erilaisia juomia pienpanimoiden oluista klassisiin likööreihin. Yksi paikka ei kuitenkaan ole lähtenyt mukaan kilpailuun: New Yorkissa sijaitseva McSorley’s.

Kyseessä on yksi kaupungin vanhimmista edelleen toiminnassa olevista baareista. Konsepti on pysynyt samana jo 1800-luvulta saakka – täällä voit valita joko vaalean oluen tai tumman oluen. Viinin ja cocktailien perässä on lähdettävä muualle.

McSorley’s perustettiin vuonna 1854 irlantilaisen siirtolaisen toimesta. Sijainti Manhattanin East Villagessa auttoi baaria menestymään, sillä lähellä oli vilkas tori ja hevoskärryliikenteen solmukohta. Baari toimii edelleen samassa osoitteessa.

Myös aikansa merkkihenkilöt löysivät tiensä McSorley’siin. Baarissa ovat tiettävästi vierailleet muun muassa Abraham Lincoln, Harry Houdini ja John Lennon.

Historia on jätetty kapakassa näyttävästi esille, ja seinät ovat täynnä vanhoja valokuvia, taidetta, lehtileikkeitä ja urheiluaiheisia muistoesineitä. Lattiat ovat edelleen sahanpurun peitossa, aivan kuten ne olivat menneinä aikoina purutupakkaa sylkevien asiakkaiden takia.

Vaikka baarin sisätilat ovat pysyneet vuosikymmenten saatossa lähes samanlaisina, ovat tietyt asiat sentään muuttuneet myös McSorley’sissa. Naiset ovat päässeet vihdoin sisään kuppilaan vuodesta 1970 lähtien, mutta naisten wc-tiloja saatiin odotella jopa vuoteen 1985.

Baarissa voi myös tilata ruokaa, mutta kovin hienostuneita annoksia ei kannata odottaa. Listalla on ronskia pubiruokaa täytetyistä voileivistä hampurilaisiin ja juustolautasiin.

Iltaisin kuppila on yleensä täynnä, mikä tarkoittaa pöytien jakamista muiden asiakkaiden kanssa. Tähän baariin ei kannatakaan lähteä etsimään intiimiä kahdenkeskistä tunnelmaa, vaan rupattelemaan rohkeasti tuntemattomien kanssa.

Vanhanaikaisesta miljööstä huolimatta pubissa ei enää kannata haaveilla saavansa olutta kymmenellä sentillä – kuten vielä vuonna 1940.

Katso alta miltä baarissa näyttää – oletko sattunut poikkeamaan täällä?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Kuusi klassikkoruokaa New Yorkissa – näitä annoksia et voi jättää väliin

Lähde: Business Insider
Kuvat: Istockphoto, Getty Images

Päivitetty: 26.7.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia