hero taustakuva

Yksi herkku vie turistilta jalat alta Mallorcalla – valittu maailman parhaaksi ja piilotettu tuntemattomaan kaupunkiin

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Tässä yksi hyvä syy vierailla Mallorcan Incassa: maailman parhaaksi valittu paikallinen herkku.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 23.07.2019
facebook   whatsapp

Maailman paras ensaimada löytyy Mallorcan Incasta

Jos lomailet Mallorcalla ja haluat kokeilla jotain paikallista herkkua, on ensaimada todennäköisesti ensimmäinen asia, johon törmäät.

Ensaimada on kuohkea, pullamainen kierreleivos, jonka sisällä on täytettä. Espanjalaiset nauttivat sitä usein heti aamulla kahvin kanssa. Mallorcalla leivonnaisella on pitkät perinteet: ensimmäiset sitä valmistavat leipomot perustettiin jo 1700-luvulla.

Ensaimada voidaan myydä joko yksittäisinä pikkuleivonnaisina tai isona, jaettavana kierteenä, joka pakataan pizzalaatikkoa muistuttavaan laatikkoon. Baleaarien lentokentillä laatikot ovat tuttu näky espanjalaisten palatessa mantereelle.

Ensaimadaa on tarjolla lähes jokaisessa paikallisessa leipomossa, kahvilassa ja supermarketissa, mutta missä sitä oikein kannattaisi maistaa?

Vuonna 2017 järjestettyjen maailmanmestaruuskilpailujen mukaan koko maailman parasta ensaimadaa saa Mallorcan vähemmän tunnetussa kaupungissa Incassa sijaitsevasta leipomosta. Forn Sant Francesc -niminen leipomo hakkasi kilpailussa monet perinteisemmät toimijat.

Tyypillinen ensaimada sisältää hilloa tai kreemiä, mutta Forn Sant Francesc on kokeillut modernimpaa tyyliä. Leipomosta saa myös esimerkiksi hedelmillä, Kinder-suklaalla tai Ferrero Rocher -makeisista tehdyllä seoksella täytettyjä leivonnaisia.

Mallorcan kolmanneksi suurin kaupunki Inca sijaitsee lähes keskellä saarta, ja se tunnetaan parhaiten nahkatuotteiden ja viinin valmistuksesta. Kaupunki on helppo pysähdyspaikka autolla liikkuville matkailijoille, sillä se löytyy Palman ja Alcudian väliltä moottoritien varrelta.

Samalla vierailu Incassa on hauska tapa kurkistaa paikalliselämään, sillä kaupungissa näkyy paljon vähemmän turisteja kuin esimerkiksi pääkaupunki Palmassa tai Mallorcan suosituimmissa lomakohteissa.

Mallorcan lisäksi ensaimadaa syödään myös muualla Baleaareilla kuten Menorcalla ja Ibizalla ja jonkin verran myös Barcelonassa.

Katso alta kuvia leipomon tuotteista!

Lue myös: Tällaista on ruoka Mallorcalla – maista ainakin näitä paikallisia herkkuja

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.