Kahvilla Tukholmassa

Valkosipuliolutta ja Dallas-teemaa: neljä erikoista ravintolaa Tukholmassa

Hyvän ruoan lisäksi ravintolan tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu muista erottuva persoona. Katso neljä ravintolavinkkiä Tukholmaan!

Herkuttele ja nauti Tukholmasta

Kesäinen Tukholma tarjoaa ruokaelämyksiä moneen makuun. Hyvän ruoan lisäksi moni ravintola tarjoaa kävijöille myös omalaatuista tunnelmaa. Hotels.com keräsi Tukholman matkaajille vinkit kaupungin hauskimmista ruokapaikoista.

1. Kasvisruokaa näköalalla

Kasvisruoan ystävät ovat onnekkaita, sillä Tukholman ehkä paras kasvisravintola sijaitsee Viking Linen terminaalin välittömässä läheisyydessä. Sinne on siis helppo suunnata vaikka suoraan laivalta.

Ravintola Hermans sijaitsee Södermalmin kaupunginosassa kallion päällä ja viihtyisältä terassilta voi katsella paitsi kauniita maisemia, myös suomalaisten kanssaturistien matkaa rantatietä pitkin Tukholman keskustaan ja takaisin laivalle.

Jos viivyt Tukholmassa kauemmin, Hermansin nostalgiseen ja luonnonläheiseen tunnelmaan sopii yöpyminen vanhassa kartanossa Södermalmilla eli Hellstens Malmgård -hotellissa.

2. Valkosipuliolut ja muita erikoisjuomia

Lisäätkö ruokaan kuin ruokaan aina lisää valkosipulia? Jos vastasit kyllä, Bröderna Ohlssons garlic & shots on sinulle sopiva ravintola. Ruokalistan kaikissa vaihtoehdoissa on pääosassa valkosipuli. Myös juomissa on huomioitu kynsilaukan ystävät. Kokeile tuopillista olutta valkosipulilla höystettynä! Ravintola on ruoan ohella tunnettu mittavasta shottivalikoimastaan ja listan juomista moni sisältää valkosipulia. Södermalmilla sijaitseva ravintola on iltaisin nuorison suosima ja rokkihenkinen.

3. Aitoa italialaista

Kungsträdgårdenissa aivan kaupungin ytimessä sijaitseva Café Milano on viihtyisä ja kohtuuhintainen italialainen ravintola. Suositussa ravintolassa italialaisuus näkyy myös asiakaskunnassa, kun Tukholmassa asuvat italiaanot valtaavat ravintolan välimerelliseen tapaan myöhäisellä illalliskattauksella. Täällä tarjoillaan kaupungin paras tiramisu!

4. Dallas ja muita kasarihittejä

Kuka voisi unohtaa Dallas-sarjassa Ewingin veljesten kanssa kilpailleen huono-onnisen Cliff Barnesin? Tukholmassa hahmolla on oma nimikkoravintola, Vasastanissa sijaitseva Cliff Barnes. Tuhtia amerikkalaisvaikutteista ruokaa tarjoileva ravintola muuttuu iltaisin yökerhoksi.

Kello yhdestätoista eteenpäin musiikki vaihtuu trendihiteistä kasariklassikoihin ja ruotsinkieliseen schlageriin, jota voi ehkä verrata suomalaiseen pop-iskelmään. Juhlijat heittäytyvät tanssiin ja yhteislauluun täysillä: tämä paikka ei sovi seinäkukille! Sopiva yöpaikka juhlijoille on läheinen Rex Hotel. Kuten monessa Tukholman keskustahotellissa, huoneet ovat pieniä, mutta palvelu pelaa.

Lähde: Hotels.com
Kuva: Visit Sweden / Nicho Sodling

Päivitetty: 18.7.2013

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia