Kuva: Ben & Jerry's
Ben & Jerry's -jäätelötehtaalla on poistettujen makujen hautausmaa

Tätä et tiennyt Ben & Jerry’s -jäätelömerkistä – sinäkin voit vierailla omituisella hautausmaalla Yhdysvalloissa

Amerikkalaisella jäätelövalmistajalla on erikoinen hautausmaa.

Jäätelömakujen hautausmaa Yhdysvalloissa

Legendaarinen amerikkalainen jäätelömerkki Ben & Jerry’s on saavuttanut vakiintuneen aseman Suomenkin ruokakaupoissa. 70-luvun lopulla Vermontin osavaltiossa sijaitsevalta huoltoasemalta alkunsa saanut jäätelövalmistaja on nykyään maailman suosituimpia.

Jäätelöä myydään palloina merkin omissa jäätelökioskeissa, jollainen löytyy myös Suomesta. Monille ainoa oikea tapa syödä Ben & Jerry’siä on kuitenkin suoraan kaupasta ostetusta isosta purkista. Merkki tunnetaan jäätelöiden humoristisista nimistä, joihin on piilotettu sanaleikkejä ja viittauksia pop-kulttuuriin.

Ben & Jerry’sin jäätelötehdas toimii Yhdysvaltojen koillisosassa lähellä Kanadan rajaa. Vermontin osavaltiossa sijaitsevasta Waterburysta löytyvä tehdas on avoinna vierailijoille.

Jäätelötehtaan takuulla erikoisin osa on hautausmaa, joka on pystytetty myynnistä poistettuja makuja varten. Waterburyssa ei ole haluttu unohtaa joskus kaupasta löytyneitä makuja, jotka eivät jostain syystä nousseet kuluttajien suosioon.

Hautausmaalla on yli 40 hautakiveä, joista jokainen on omistettu yksittäiselle maulle. Kiveen on hakattu lyhyt runomuotoinen kuvailu sekä vuosiluvut, joiden aikana maku oli yhtiön tuotannossa. Poistetut maut katosivat joko tehdäkseen tilaa uusille tai yksinkertaisesti siksi, ettei tarpeeksi moni ostanut niitä.

Jäätelömakujen hautausmaalla voi vierailla Waterburyssa noin 30 minuuttia kestävän tehdaskierroksen jälkeen. Halloweenin aikaan siellä järjestetään erityistä ohjelmaa hieman aavemaisemmalla teemalla.

Tehdas ei sijaitse erityisen lähellä suomalaisten suosimia matkakohteita, joten vierailu onnistuu parhaiten pysähdyksenä Yhdysvaltojen road tripillä.

Kuva: Ben & Jerry'sBen & Jerry's -jäätelön koti on Vermontin Waterburyssa
Jäätelövalmistajan tehdas sijaitsee Vermontin Waterburyssa.

Bostonista matkaa Waterburyyn kertyy noin 300 kilometriä, ja New Yorkista vielä enemmän: yli 500 kilometriä. Lähin suurkaupunki on Kanadan puolella sijaitseva Montreal vajaan 200 kilometrin päässä.

Ben & Jerry’sin jäätelötehdas on alle 10 000 asukkaan Waterburyn suosituin matkailunähtävyys. Vermontin osavaltio on osa Uuden-Englannin aluetta, joka tunnetaan muun muassa komeista ruskamaisemistaan.

Katso matkailijoiden jakamista kuvista, miltä jäätelömakujen hautausmaa näyttää!

Lähde: Travel + Leisure, Ben & Jerry’s
Kuvat: Ben & Jerry’s, Instagram

Päivitetty: 15.10.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia