Tämä pizza on Henri Alénin uusi Twitter-hitti!
Kokeile Alénin pizzaa
Aiemmin somemunakkaalla ja Mutti-soosilla sosiaalisen median käyttäjiä villinnyt huippukokki Henri Alén on jakanut Twitterissä uuden reseptin. Tällä kertaa Alén opastaa pizzan tekoon.
Kyseessä on monille Italian-matkoilta tuttu pizza bianca eli valkoinen pizza, johon ei käytetä ollenkaan tomaattikastiketta.
– Valkoinen pizza eli pizza bianca kuulostaa oudolta. Mutta ilman Muttia jääneet, ei masennuta! Soosin asian ajaa juusto, Alén twiittasi.
Alén tunnetaan Helsingissä sijaitsevista Muru- ja Pastis-ravintoloista.
Kokeile reseptiä kotona ja testaa maistuuko pizza yhtä hyvältä ilman tomaattikastiketta!
Henri Alénin pizza bianca
Supertaikina
1,5 dl lämmintä vettä
20 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
Noin 3,5 dl jauhoja
Tärkeintä on pohja. Jos saat ferrari- tai hyvää durumjauhoa, tee niistä. Jos et, käytä perusvehniksiä, mieluummin luomua. Parempaa.
Täytteet:
300 g emmental, Kuusamon juustola
1 sipuli
1 mozzarella viipaloituna
1 dl parmesania
10 sardellifilettä
mustia oliiveja
oliiviöljyä
1. Hiiva veteen, suola ja öljy mukaan. Vaivaa jauhot vähitellen joukkoon. Ja vaivaa niin perkeleesti. Esim. taikinakoukuilla.
2. Anna kohota puoli tuntia lämpimässä. Esim. lattialämitys on kätsä :-) Peitä liinalla.
3. Vaivaa taikinaa vielä hieman ja jauhojen avulla kauli ohueksi leivinpaperin päälle suoraan. Anna kohota vielä 8 minuuttia. Sitten täytteet!
4. Laita raastettu emmerdale ja parmesan pohjan päälle. Lisää päälle vielä mozzarella ja sipulia. Ja loraus oliiviöljyä sekä oliivit.
5. Paista esilämmitetyssä uunissa 230 asteessa noin 13 minuuttia. Vilkaise pohjan alle onko väriä tullut. Sitten kypsä.
6. Heti kun tulee uunista, päälle sardellifileet tai parmankinkkusiivut. Lämpö sulattaa ne. Lopuksi rucolaa ja mustapippuria.
Resepti: @HenriAlen