Kuva: Teneriffan Matkailu
Teneriffan parhaat baarit ja rantaklubit

Tällainen on Teneriffan yöelämä – 8 vinkkiä lomakohteiden parhaisiin baareihin

Missä Teneriffalla juhlitaan? Lue opas etelän lomakohteiden yöelämään ja valitse itsellesi sopiva bilepaikka.

1. Etelän rantaklubit

Paras tapa juhlistaa kauan odotettua etelänlomaa on tietysti visiitti rantaklubille. Teneriffan rantaklubit sopivat hyvin myös matkailijoille, jotka eivät välttämättä halua juhlia myöhälle yöhön – hauskanpito onnistuu mihin aikaan tahansa erityisesti viikonloppuisin. Vilkkaimmillaan päiväbileet ovat kesäkuukausina.

Rantaklubien hinnoittelupolitiikka riippuu kohteesta ja siellä järjestettävista tapahtumista. Maksu saatetaan veloittaa sisäänpääsylippuna, aurinkotuolin vuokrauksena tai oman erillisen alueen varauksena. Drinkillä tai lounaalla voi yleensä poiketa ilman erillisiä maksuja.

Etelän lomakeskusten suosituimpia rantaklubeja ovat Papagayo Beach Club, Monkey Beach Club, Kaluna Beach Club sekä Playa Fañaben Le Club. Kaikki rantaklubit sijaitsevat suhteellisen lähekkäin Playa de las Americasin ja Adejen välisellä rantaviivalla.

Hotellien sisällä sijaitseville allasklubeille voi ostaa päivälipun esimerkiksi Playa Paraisossa sijaitsevassa Hard Rock Hotelissa. Allasklubien ohjelmaan ja hinnoitteluun kannattaa tutustua etukäteen.

2. Playa de las Americasin baarit ja yökerhot

Playa de las Americas on Teneriffan vilkkain lomakohde, jonne myös etelän yöelämä on keskittynyt. Teneriffalla ilta alkaa ravintoloissa ja drinkkibaareissa, joista siirrytään yökerhoihin. Espanjalaiseen tyyliin tunnelma alkaa tiivistyä vasta pitkästi keskiyön jälkeen, ja viimeiset menopaikat sulkevat ovensa aamukuudelta.

Suosituimpia yökerhoja ja drinkkibaareja ovat esimerkiksi Papagayo Beach Club, Tibu Tenerife sekä Magic Lounge Club. Kaikkiin näihin voi halutessaan vetää ykköset ylle – ne ovat kanarialaisten, Teneriffalla asuvien ulkomaalaisten ja turistien näyttäytymispaikkoja.

Safari on vilkas ulkoilmaostoskeskus, josta löytyy baareja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Keskuksen yläkerrassa sijiatseva Harry’s Bar on klassinen cocktail-baari, joka sopii drinkeille ennen illallista tai sen jälkeen.

Lähes kaikista tasokkaista hotelleista löytyy niin ikään drinkkibaareja, ja erityisesti trendikkäimmillä ravintoloilla on kattavat cocktail-listat.

3. Veronicasin baarit

Playa de las Americasissa sijaitseva Veronicas on yhteisnimitys rantabulevardin toisella puolella sijaitseville baareille. Veronicasin maine ei ole parhaasta päästä: juuri täällä törmäät todennäköisimmin pinttyneisiin mielikuviin Kanarian kännituristeista. Neonvalot vilkkuvat, sisäänheittäjät houkuttelevat ohikulkijoita halvalla alkoholilla ja musiikki pauhaa.

Veronicasin baarit ovat usein brittityylisiä ja asiakaskunta on pääosin nuorta. Aluetta on kuitenkin pyritty siistimään, ja sen kyljessä toimii tyylikäs Papagayo Beach Club.

Rantaklubi Papagayo Teneriffalla
Kuva: Flickr / Enrico Rubboli
Papagayo Beach Club on yksi etelän suosituimmista yökerhoista. Rantaklubi aukeaa jo aamupäivällä ja bileet jatkuvat pitkälle aamuyöhön.

Aivan Veronicasin kupeessa sijaitseva Starco on toinen baarikeskittymä, josta löytyy niin ikään monia brittibaareja. Tunnelma on samanlainen kuin Veronicasissakin – Starcon baareihin ja yökerhoihin tullaan kumoamaan snapseja, viettämään polttareita ja juhlimaan kaveriporukalla. Asiakaskunta on nuorta.

4. Sporttibaareja, livemusiikkia ja karaokea

Kaikista Teneriffan lomakohteista löytyy lukemattomia rentoja baareja, joissa sisustusta tai cocktaileja tärkeämpiä ovat edulliset hinnat ja konstailematon tunnelma. Lähes kaikki brittipubit toimivat myös sporttibaareina ja näyttävät urheilua – merkittävimpänä lajina jalkapalloa. Irlantilaispubeissa on usein live-musiikkia tai karaokea.

Yksi Teneriffan suosituimmista irkkubaareista on Playa de las Americasin keskustassa sijaitseva Dubliner. Baari on aina täynnä, ja asiakaskunta on kaiken ikäistä nuorisosta keski-ikäisiin ja iäkkäämpiin matkailijoihin. Toinen saman tyylinen vaihtoehto on Playa de las Americasin ja Adejen välimaastossa sijaitseva Temple Bar.

5. San Telmon baarit ja ravintolat

Jos haluat nähdä, miten paikalliset juhlivat, ota suunnaksi San Telmon baarit. Los Cristianosissa sijaitseva ravintolakeskittymä on erityisesti viikonloppuisin paikallisten suosiossa. Täällä voi viihtyä vaikka koko illan: aloita illalliselta ja siirry sitten cocktail-baarien kautta yökerhoon tanssimaan. Ravintoloista on merinäköala Playa de las Vistasin rannalle.

Illallinen pitkän kaavan kautta onnistuu esimerkiksi italialaisessa Piccolossa tai libanonilaisessa Habibissa. SamaSama ja Watermelon sopivat sekä drinkkejä että ruokailua varten. Agua de Coco on pieni brasilialaistyylinen drinkkibaari.

San Telmossa tunnelma on mukavan rento, ja baarit täyttyvät aina. Täällä myös todella tunnet olevasi Kanarialla, sillä ympäriltä kuuluu enemmän espanjaa kuin englantia. Asiakaskunnan ikähaitari on myös varsin laaja: täällä bilettävät kaikki nuorisosta keski-ikäisiin juhlijoihin.

6. Latinorytmejä etsimässä

Kun paikalliset lähtevät ulos, suuntaavat he usein latinomusiikkia soittaviin baareihin ja yökerhoihin. Salsa, merengue ja reggaeton ovat suosittuja musiikkityylejä Kanariansaarilla.

Adejessa sijaitseva Achaman on suosituin yökerho latinomusiikista pitäville juhlijoille. Täällä voit testata pyörähtelyä salsan tahdissa tai seurata paikallisten taidonnäytteitä. Latinomusiikkia soitetaan myös San Telmossa pitkään toimineessa perinteisessä Casablancassa.

7. Suomalaiseen makuun

Teneriffalla on Gran Canariaan verrattuna vain vähän suomalaisia tai pohjoismaalaisia baareja ja ravintoloita. Maanmiehiä pääsee tapaamaan Kippiksessä, jossa voi tilata suomalaisia juomia, laulaa karaokea ja seurata esimerkiksi Suomen jääkiekkopelejä. Baarissa järjestetään toisinaan myös suomalaisartistien keikkoja.

Pipo Café on pieni ja viihtyisä suomalaisomisteinen baari Playa de las Americasissa, mutta suomalaisuus ei juuri näy ruokalistassa. Baariin voi poiketa lasilliselle ja nauttia samalla pikkupurtavaa. Den Glade Viking on puolestaan skandibaari, joka on pohjoismaalaisten matkailijoiden ja sesonkityöntekijöiden suosiossa.

8. Etelä-Teneriffan gay-baarit

Teneriffan homobaarit ovat perinteisesti kalvenneet naapurisaari Gran Canarialle, jossa valikoimaa on paljon enemmän. Vielä tänäkään päivänä Teneriffaa ei voi kutsua sateenkaaribileitä etsivän matkailijan unelmakohteeksi.

Kenties saaren eteläosan viihtyisin gay-baari on Playaflor Chill Out Bar & Terrace, joka toimii LGBT-matkailijoille suunnatun huoneistohotellin yhteydessä. Muut saaren eteläosan homobaarit ovat keskittyneet Salytien Shopping Centreen Playa de las Americasissa. Lisää gay-baareja löytyy pohjoisen Santa Cruzista ja Puerto de la Cruzista.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Teneriffan Matkailu, Flickr / Enrico Rubboli

Päivitetty: 12.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia